Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 18 mei 2019

Mehdi Nemmouche overgeleverd aan Frankrijk

Mehdi Nemmouche overgeleverd aan Frankrijk

Mehdi Nemmouche is in de nacht van donderdag op vrijdag overgeleverd aan Frankrijk. Dat meldt La Dernière Heure en het nieuws wordt bevestigd door zijn advocaat, meester Sébastien Courtoy.

Lees verder

Onze redacteur twee jaar geleden aan toparchitect Louvrepiramide: 'Lang zal u leven, en uw gebouwen nog veel langer'

Onze redacteur Geert Sels schreef twee jaar geleden een brief aan de Chinees-Amerikaanse architect I.M. Pei, die toen 100 werd en vrijdag overleden is op 102-jarige leeftijd. Hij ontwierp tientallen gebouwen, zoals de Louvrepiramide en het Historisch Museum in Berlijn. Een wenskaartje voor de aristocraat van de architectuur.

Lees verder

Bart De Pauw krijgt geen inzage in klachten over grensoverschrijdend gedrag

Televisiemaker Bart De Pauw mag de meldingen over grensoverschrijdend gedrag aan de preventieadviseur van de VRT niet inkijken. 'De kamer van inbeschuldigingstelling heeft geoordeeld dat deze meldingen onder het beroepsgeheim van de preventieadviseur vallen', zegt Luc De Mot, woordvoerder van het Antwerpse parket-generaal.

Lees verder

Nieuwe wolf in provincie Luxemburg gespot

Nabij Neufchâteau is een nieuwe wolf gespot. Dat meldt WWF België. De organisatie verspreidt een foto van het dier, getrokken in de nacht van 30 april op 1 mei.

Lees verder

Federale regering keurt lijst met grondwetsartikelen goed

Na Kamer en Senaat keurt ook de federale regering een lijst goed met grondwetsartikelen die voor herziening vatbaar worden.

Lees verder

Parket eist achttien maanden celstraf voor doodrijder journaliste De Standaard

De Brusselse politierechtbank is gestart met het proces tegen de doodrijder van De Standaard-journaliste Stephanie Verbraekel. Het parket eiste een effectieve celstraf van achttien maanden. 'Dit moet een voorbeeldstraf worden.'

Lees verder

350 betogers en indianenchef Raoni houden voorlaatste klimaatmars

De bekende indianenchef Raoni heeft de klimaatspijbelaars toegesproken, vlak voor hun 19de en voorlaatste mars. De Brusselse politie telde 350 aanwezigen.

Lees verder

Regering onderzoekt of dwangsom tegen werknemers Skeyes kan

De federale regering is de onrust bij Skeyes beu, en wijst het overheidsbedrijf op zijn verantwoordelijkheid. Tegelijk onderzoekt ze de juridische piste om werknemers van luchtverkeersleider Skeyes te verplichten te werken.

Lees verder

School met te hoge asbestwaarde blijft gesloten

Een school en een kinderopvang in Kleit, een deelgemeente van Maldegem, blijven vermoedelijk nog twee weken dicht nadat er asbest is vrijgekomen bij herstellingswerken.

Lees verder

Antwerpse haven breidt uit, Doel blijft bestaan

De Vlaamse regering heeft voor de uitbreiding van de Antwerpse haven definitief gekozen voor een beperkt nieuw dok. Het polderdorp Doel kan in het scenario blijven bestaan.

Lees verder

Hoe gevaarlijk is asbest nu eigenlijk?

Een school en kinderopvang in Maldegem blijven nog zeker een week gesloten, nadat asbest is vrijgekomen. Wat zijn de gevaren?

Lees verder

N-VA: 'Minderheidsregering minacht met grondwetsartikels parlement en kiezer'

'Hallucinant' noemt N-VA de keuze van de grondwetsartikels die in de volgende legislatuur gewijzigd kunnen worden. 'Nu doet het parlement er plots niet meer toe voor de restregering in lopende zaken', reageert Kamerfractieleider Peter De Roover.

Lees verder

Geen asbest gemeten in klaslokalen en kinderopvang Maldegem

Het gemeentebestuur van Maldegem heeft extra stalen genomen nadat asbest was vrijgekomen bij werkzaamheden aan de sporthal in Kleit. De nieuwe metingen zijn goed nieuws, zegt de burgemeester: 'Er is geen asbest in de lokalen zelf gevonden'

Lees verder

Sarah Bettens wordt Sam

Sarah Bettens wordt Sam. In deze podcast, met collega-muzikant Frank Vander linden, vertelt ze haar verhaal voor het eerst aan de buitenwereld.

Lees verder

Sarah Bettens wordt Sam: beluister het interview
Sarah Bettens wordt Sam. In dit interview, met collega-muzikant Frank Vander linden, vertelt ze haar verhaal voor het eerst aan de buitenwereld.
Lees verder

Met letterkoekjes en rijmpjes leer je vlotter lezen

Leerkrachten en ouders kunnen alerter zijn bij de voorbereiding op lezen. Thuis rijmspelletjes spelen of letters zoeken in de krant kan helpen.

Lees verder

Het goede nieuws is: het wordt warmer

Enkele buien en zachter weer, dat is het weekend.

Lees verder

'Op honderd verkrachtingszaken zit slechts één dader zijn gevangenisstraf uit'

Op honderd verkrachtingszaken zit in ons land slechts een dader zijn gevangenisstraf uit. Dat stelt Danièle Zucker, doctor in de psychologie en gespecialiseerd in seksueel geweld.

Lees verder

Nooit geziene wachttijden in de bouwsector

Door overvolle orderboeken van aannemers, lange leveringstermijnen en een tekort aan personeel, is er een nog nooit eerder geziene krapte op de markt voor eengezinswoningen. Dat meldt De Tijd.

Lees verder

Personeelstekort bij NMBS. Gevolg? Geen personeel meer op het perron

Al op vijf Vlaamse treinstations is er geen NMBS-personeel meer om de reiziger te helpen. De onderstationschef is er weggehaald om het personeelstekort in grotere stations op te vangen. 'Opnieuw een verminderde dienstverlening', zegt TreinTramBus. Intussen is de NMBS op zoek naar 1.400 nieuwe personeelsleden.

Lees verder