Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 mei 2019

Limburgse dj omgekomen bij auto-ongeval in Nederland: “Robby was iemand met een enorme drive”

Limburgse dj omgekomen bij auto-ongeval in Nederland: "Robby was iemand met een enorme drive"
In de nacht van vrijdag op zaterdag is Maasmechelaar Robby Orzeck, beter gekend onder zijn dj-naam Robert Kraftmann, omgekomen bij een auto-ongeval. Robby werd 48.
Lees verder

Sympathisanten voeren kunstzinnige actie om Irakees gezin hier te houden: "Deze lijn maakt band van familie met stad duidelijk"
Enkele tientallen Kempense vrienden legden zaterdagmiddag het kunstenparcours van StormLoop af, terwijl ze met grote krijtstokken een lijn door het hele centrum trokken. "Dat is de band die de Al Timimi's met deze stad hebben."
Lees verder

De Block verscherpt toon tegenover ziekenfondsen: "Niet duidelijk wat al die personeelsleden doen"
Net als N-VA, vraagt ook uittredend minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) dat de ziekenfondsen anders gaan werken. Meer digitalisering, minder extraatjes en meer controle op de 1 miljard administratiekosten die ze elk jaar krijgen.
Lees verder

Bart Somers wil actieve rol in gemeenteraad blijven spelen, Kristof Calvo hoopt dat hij burgemeester blijft
Als Bart Somers (Open Vld) zou zetelen als minister, blijft hij ook actief als gemeenteraadslid in Mechelen. "Vanuit die positie zal ik ook mijn stempel verder trachten te drukken op onze stad", reageert hij.
Lees verder

STANDPUNT. "De betogers zeiden niets, maar hun boodschap klonk het luidst van allemaal"
Zelfs op de Bosuil, anders bij voetbalwedstrijden de meest luidruchtige plek van Antwerpen, werd het zondagmiddag gedurende één minuut helemaal stil. Nooit meegemaakt, zei onze man ter plaatse. In de stad was de sfeer helemaal onwezenlijk, met een optocht van duizenden en duizenden mensen die voor...
Lees verder

Guy Verhofstadt opgenomen in ziekenhuis door niercrisis
Acute gezondheidsproblemen hebben Guy Verhofstadt (Open Vld) zaterdag verhinderd een voor zijn Europese liberalen belangrijke campagnemeeting in Straatsburg bij te wonen. In de Europese hoofdstad heeft de ALDE van Verhofstadt zich er formeel toe geëngageerd na de verkiezingen een fractie te vormen...
Lees verder

Onze reporter volgde de stille mars: "Een mijmerende massa zwijgers, slechts onderbroken door een ronkende helikopter"
Na dagen gissen en gokken is het grote getal eruit: minstens 15.000 mensen hebben zondag deelgenomen aan de stille mars tegen seksueel geweld in Antwerpen. "Wij hopen dat deze mars een duidelijk signaal is aan het beleid om seksueel geweld niet langer te negeren", zegt een geëmotioneerde...
Lees verder

Politie rukt uit voor zware vechtpartij, maar vechtersbazen keren zich tegen agenten
Bij een zware vechtpartij in de uitgaansbuurt in Aalst is in de nacht van vrijdag op zaterdag een agent gewond geraakt. De politie was er opgeroepen voor een caféruzie, maar kreeg er de amokmakers tegen zich. Een patrouille die de collega's kwam versterken, raakte onderweg betrokken bij een...
Lees verder

Waarom zij deelnamen aan de stille mars: "Omdat onze dader vrijkomt"
Vera J. ontmoet haar goede vriendin Vera M. op het Astridplein. De twee vrouwen zijn verbonden door gruwelijke feiten. Vera J. werd zeven jaar geleden brutaal overvallen en verkracht in haar garagebox in de wijk Luchtbal. Haar dader verkrachtte daarna een meisje van 16 jaar, de dochter van Vera M.
Lees verder

Amper een week aangesteld en al in opspraak: directeur Unicef België zet stap opzij
Bernard Sintobin, de directeur van Unicef België, zet een stap opzij. Hij was pas een week geleden aangesteld als CEO van de kinderrechtenorganisatie, maar kwam in opspraak in een dossier van onregelmatigheden bij adopties uit Guatemala.
Lees verder

Omwonenden geschrokken door overval op restaurant door minderjarigen
De overval op een sociaal restaurant door twee minderjarigen heeft de gemoederen beroerd in Arendonk. Maar de angst is de inwoners niet om het hart geslagen.
Lees verder

Strijd Di Rupo en Magnette waait de taalgrens over
Aan de top van de PS strijden Elio Di Rupo en zijn poulain Paul Magnette om het ­partij­leiderschap. Na de verkiezingen moet ­dui­de­lijk worden wie wint. Dat zal niet alleen het gezicht van de PS bepalen. Het wordt ook cruciaal voor de Vlaamse partijen in de volgende federale regering. "Wij willen...
Lees verder

Taxichauffeur gecarjackt, dader vlucht en crasht tegen boom in Nederland
Een taxichauffeur van het Antwerpse taxibedrijf Antwerp-Tax werd zondag het slachtoffer van een carjacking. In Essen spoot een klant pepperspray in zijn ogen en diende hij hem een stroomstoot toe. De dader ging met de wagen aan de haal, maar crashte zondagmorgen in Nederland tegen een boom na een...
Lees verder

Unicef-directeur stapt na week op: "Beschuldigingen van kinderhandel zijn de waanzin voorbij"
Amper een week na zijn aanstelling moet de directeur van kinderrechtenorganisatie Unicef België alweer opstappen. Bernard Sintobin wordt genoemd in een onderzoek van het federaal parket naar "onregelmatigheden bij de adoptie van kinderen uit Guatemala". Tv-maker Eric Goens is stelliger: "Hij was...
Lees verder

Bewoners gekant tegen nieuw woonproject: "Onze privacy wordt geschonden en er gaat weer open ruimte verloren"
Bewoners van de Schietakkerstraat, Vierschaar, Kouter- en Rivierstraat willen niet dat in hun centrumgebied twaalf nieuwe woningen worden opgetrokken.
Lees verder

Vlaanderen volbouwen? Net zo ongezond als de uitstoot van 373.912 auto's
Als we alle ongebruikte bouwgrond in ons land straks effectief volbouwen, zou dat een flinke klap betekenen voor de Belgische klimaatinspanningen. Dat blijkt uit het klimaatrapport dat Natuurpunt vandaag publiceert. De 80.000 hectare braakliggende bouwgrond die Vlaanderen rijk is volledig...
Lees verder

Skibidi dansende voorzitters in kinderprogramma: goed voor lage drempel naar politiek?
Het is nooit gezien: Tom Van Grieken en John Crombez dansen de skibidi, rijden in een gocart de studio in, antwoorden op de gekste vragen… Volgens Gwendolyn Rutten was de 'Grote Karrewiet Verkiezingsshow' het beste verkiezingsprogramma tot nu toe.
Lees verder

Almaci en De Wever botsen in verhit debat: "Ik ben die lastercampagne beu, er is niets dan liegen dat overblijft"
Het water is diep tussen Bart De Wever (N-VA) en Meyrem Almaci (Groen). Dat bleek nog maar eens in hun debat in De Ochtend op Radio 1. Een regering met Groen zou voor Bart De Wever "de laatste van mijn voorkeur zijn". En wederzijds is ook Almaci niet happig om met "deze N-VA" een coalitie te vormen.
Lees verder

Minder subsidies voor groene stroom, vliegtuigtaks invoeren? Ontdek bij welke partij u het meest aansluit!
Om de kiezer een handvat te bieden om zijn stemkeuze te maken op zondag 26 mei, ontwikkelde Gazet van Antwerpen de 'Standpuntchecker'. Vier weken na elkaar kan u achterhalen bij welke partij u het dichtst aansluit rond vier belangrijke thema's.
Lees verder

Eerste dodelijk ongeval met elektrische deelstep in Brussel
In Brussel is een maand geleden een 41-jarige man om het leven gekomen na een ongeval met een elektrische step. Dat bevestigt het Brusselse parket. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om het eerste dodelijk ongeval met een dergelijke elektrische step.
Lees verder