Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 mei 2019

Gemeente Mol: Jakob Smitsmuseum verwerft sleutelwerk ‘Doopsel van Christus’

Jakob Smitsmuseum verwerft sleutelwerk 'Doopsel van Christus'

De Smits-collectie van het Jakob Smitsmuseum werd uitgebreid met een belangrijk schilderij, getiteld 'Doopsel van Christus'. Dit werk van de meester zelf is vanaf nu te bewonderen in het Jakob Smitsmuseum, Sluis 155a.

Lees verder

Tijdelijk doorgangsverbod Baron van Eetveldeplein op vrijdag 10 mei

Op vrijdag 10 mei geldt van 7 tot 9.30 uur tijdelijk een doorgangsverbod op het Baron van Eetveldeplein, ter hoogte van huisnummer 1 (Wibra). Het verkeer komende van de Corbiestraat wordt omgeleid via de Boerenkrijgstraat en het Laar. De maatregel is nodig om voldoende ruimte te voorzien voor het plaatsen van een mobiele kraan. Deze wordt ingezet voor werken aan een personenlift in het gebouw. De aannemer brengt de bewoners van de betrokken straten tijdig op de hoogte.

 

 

 

Lees verder

Wil je een eet- en drankkraampje uitbaten tijdens 'Mol Feest!' op 22 augustus

Horeca-uitbaters en handelaars mogen zich tot en met dinsdag 21 mei 2019 kandidaat stellen om tijdens Mol Feest! op donderdag 22 augustus een eet- en drankkraampje uit te baten. De kraampjes zullen opgesteld staan op het Rondplein. Stel je hier dan kandidaat. Je vindt er ook de deelnemingsvoorwaarden terug. Het aantal plaatsen is beperkt.

Lees verder

Zorgbehoevend? Informeer dan of je recht hebt op premies of toelagen

Het gemeentebestuur kent ook dit jaar premies toe aan zorgbehoevende inwoners. Ontving je vorig jaar een toelage? Dan moet je niets doen. Ontving je nooit eerder een premie? Informeer dan waar je recht op hebt. Neem contact op met de dienst seniorenplus op het nummer 014 33 16 00 of ga langs – Jakob Smitslaan 28 – van maandag tot vrijdag tussen 9 en 12 uur. Op donderdag kan je er ook terecht van 16 tot 18 uur.

Lees verder