Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 mei 2019

Gemeente Mol: Gust en Delia samen op de fiets dankzij fietsweek woonzorgcentrum Ten Hove

Gust en Delia samen op de fiets dankzij fietsweek woonzorgcentrum Ten Hove

Van 6 tot 10 mei organiseerde het woonzorgcentrum in Ten Hove hun tweejaarlijkse fietsweek. Dankzij dit initiatief genoten ook Gust en Delia, bewoners van het woonzorgcentrum en bijna 61 jaar gelukkig getrouwd, na lange tijd nog eens van een gezamenlijk fietstochtje.

Lees verder

Inzameling en ophaling papier en karton door verenigingen eindigt dit jaar

De inzameling en ophaling van papier en karton door verenigingen zoals deze in een aantal gehuchten in onze gemeente al meerdere decennia gebeurt, eindigt dit jaar. Vanaf 1 januari 2020 wordt het oud papier en karton uitsluitend nog ingezameld via de gele papiercontainers of via de containerparken in Millegem en Gompel. De dubbele ophaling – enerzijds door afvalintercommunale IOK Afvalbeheer en anderzijds door de verenigingen – is niet efficiënt en kost jaarlijks aan de gemeentekas heel wat extra financiële middelen. Het gemeentebestuur bedankt de elf betrokken verenigingen voor hun trouwe inzet de voorbije jaren en bekijkt graag eventuele alternatieve mogelijkheden tot samenwerking.

Lees verder

Geen volgende gemeentelijke editie van Foodstock Boulevard

Dit jaar organiseert het gemeentebestuur in september zelf geen vierde editie meer van Foodstock Boulevard. Wel geven we kansen aan geïnteresseerde externe organisatoren om zelf met het concept aan de slag te gaan. Mogelijk kunnen de betrokken horeca-uitbaters de handen in elkaar slaan? De dienst toerisme stelt serieuze kandidaten alle vereiste informatie ter beschikking.

Lees verder

Groepstarief zwembad Vita Den Uyt vanaf maandag 13 mei

Vanaf maandag 13 mei introduceert zwembad Vita Den Uyt, Rode-Kruislaan 18, een groepskorting die geldt vanaf 15 personen. Inwoners betalen dan 3,20 euro per persoon ten opzichte van het normale tarief van 3,50 euro voor kinderen, senioren en mindervaliden en 4 euro voor volwassenen. Niet-inwoners betalen voor het groepstarief 4,20 euro per persoon in plaats van het normale tarief van 4,5 of 5 euro.

Lees verder