Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 mei 2019

Gemeente Mol: Beleef dé Kempen dankzij nieuwe Belgisch-Nederlandse fietstocht ‘Torenroute’

Beleef dé Kempen dankzij nieuwe Belgisch-Nederlandse fietstocht 'Torenroute'

Op 15 mei werd de nieuwe fietstocht 'Torenroute' officieel voorgesteld in Hotel Corbie. Met deze 150 kilometer lange fietstocht willen de tien deelnemende gemeenten in België en Nederland, de Kempen zo breed mogelijk onder de aandacht brengen van toeristen. Van de fietskaart is zowel een papieren als een digitale versie verkrijgbaar. Voor 6,95 euro koop je een exemplaar bij de dienst toerisme, Markt 1a.

Lees verder

Parkeerverbod op wielerparcours Sluis, Achterbos en Ginderbuiten op 19 mei

Zondag 19 mei geldt van 12.30 tot 19 uur een parkeerverbod op het wielerparcours voor het Provinciaal Kampioenschap Wielrennen (Dames Elite). De start wordt om 14 uur gegeven in Sluis. De dames rijden 12 rondes van 7,5 kilometer, in totaal goed voor 90 kilometer.

Lees verder

Peuterspeelpunt in kinderclub Bieke op vrijdag 24 mei, gesloten op 31 mei

Peuterspeelpunt gaat op vrijdag 24 mei door in kinderclub Bieke, Toemaathoek 1 omwille van een snipperdag. (Groot)ouders met kinderen tussen 0 en 3 jaar zijn welkom tussen 8.30 en 12 uur om samen te spelen en ervaringen uit te wisselen. De deelname is gratis. Op vrijdag 31 mei is Peuterspeelpunt gesloten.

Lees verder

Sint-Paulusstraat op dinsdag 21 mei afgesloten door verwijderen bouwkraan

Op dinsdag 21 mei is de Sint-Paulusstraat in het Centrum tussen 7 en 16 uur, gedeelte tussen de Sint-Pieterstraat en huisnummer 41, afgesloten voor alle verkeer. De maatregel is nodig voor het afbreken van een bouwkraan ter hoogte van een nieuwbouw. Voetgangers en fietsers die afstappen, kunnen ter hoogte van de werf het voetpad aan de overzijde van de straat gebruiken om de werken te passeren.

Lees verder