Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 mei 2019

Gemeente Hooglede: Week van de korte keten: 4 mei tot 12 mei 2019

Week van de korte keten: 4 mei tot 12 mei 2019
Ontdek de Korte Keten in onze gemeente tijdens de Week van de Korte Keten van 4 mei tot 12 mei 2019. Verschillende organisaties en producenten heten je welkom op hun activiteit waarbij ze lokale producten recht van bij de boer in de schijnwerpers plaatsen.
Lees verder

Vanaf 1 juni mag er meer in de blauwe PMD-zak
Vanaf 1 juni wijzigen de sorteerregels voor PMD. Naast metalen verpakkingen en drankkartons, mogen vanaf dan ook alle plastic verpakkingen er in, dus bijvoorbeeld ook champignonbakjes en yoghurtpotjes. Op die manier zal er jaarlijks gemiddeld 8 kg afval per persoon minder in de restafvalzak belanden
Lees verder

Ga mee de strijd aan tegen de Aziatische hoornaar!
Vorig jaar is de Aziatische hoornaar aan zijn invasie in ons land begonnen. Er is een plan klaar om de verdere uitbreiding van deze invasieve exoot zoveel mogelijk af te remmen. Dit is hard nodig omdat de Aziatische hoornaar vooral onze honingbijen verjaagt. Doe melding op www.vespawatch.be!
Lees verder

Wie afval op straat gooit, is gezien
Zwerfvuil en sluikstort blijven voor overlast zorgen. Naast preventie en sensibilisering, zet Hooglede dit jaar ook camera's in bij glasbollen, langs invalswegen en op andere plekken. Wie betrapt wordt, riskeert zware boetes.
Lees verder

Houd mei plasticvrij ... en win!
Nog de hele maand krijg je overal tips over hoe je in je eigen leefwereld met enkele simpele ingrepen of nieuwe nuttige gewoontes overtollig plastic afval kan vermijden. Een aanpak die voor het milieu én jezelf winst oplevert. Een mooie waardebon of andere prijs winnen? Doe de quiz!
Lees verder