Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 mei 2019

Gemeente Deerlijk: Portland (try-out) 26/06

Portland (try-out) 26/06

26/06

Lees verder

Herdenking René De Clercq

Woensdag 12 juni 2019: Herdenking René De Clercq

Om 19 uur is er aan het grafmonument (Kerkplein) de jaarlijkse herdenking van de sterfdag (12 juni 1932) van René De Clercq met voordracht, samenzang, bloemenhulde en een toespraak door Hendrik Defoort, Collectiebeheerder van de Universiteitsbibliotheek UGent.

Organisatie: Ic Dien i.s.m. René De Clercqgenootschap vzw

https://www.facebook.com/events/316929495643110/

Lees verder

Kunstzomer in het museum

Het René De Clercqmuseum is gevestigd in het oudste huisje van Deerlijk dat nu beschermd en gerestaureerd is. Het werd in 1790 gebouwd door Johannes Devos en was ook het geboortehuis van de dichter René De Clercq. Meer dan 160 componisten gebruikten zijn teksten om er prachtige liederen van te maken. René De Clercq is onze kapstok om een hele brok geschiedenis van de Vlaamse ontvoogding te illustreren.

Kunstenaar Chris Missiaen stelt elke zondag van 18 augustus tot 22 september tussen 14.30 en 18 uur haar werken tentoon in het museum in de René De Clercqstraat.

Lees verder

Bestel tickets voor het nieuwe cultuurseizoen

Op zaterdag 25 mei stellen we met trots het nieuwe cultuurseizoen aan je voor. Dat doen we op KUBUS, waarover je in dit gemeentenieuws meer informatie kan vinden.

We zochten met onze werkgroep programmatie opnieuw een gevarieerd en boeiend aanbod met leuke concerten, hilarische comedy en fijn theater. Er zijn ook enkele voorstellingen op kindermaat. Je herkent die voorstellingen aan 'Vlieg'. Breng familie en vrienden mee en geniet van een fantastisch cultuurseizoen. Bestel tijdig tickets, zodat je niets hoeft te missen van dit aantrekkelijke aanbod.

Lees verder