Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 mei 2019

Gemeente Deerlijk: Museumseizoen ook in onze gemeente van start!

Museumseizoen ook in onze gemeente van start!

Tot eind oktober is het gemeentelijke René De Clercqmuseum elke zondag open. Niet alleen op zondag van 14.30 tot 18.00 uur, maar ook elke andere dag na afspraak.
Een afspraak maken kan via via 056 72 86 70 of dhaluin.dekeyser@telenet.be.

Lees verder

Portland (try-out)

Drie jaar geleden behaalde Portland een plaats in de finale van Humo's Rock Rally en vorig jaar werden ze tot winnaar van Studio Brussels 'De Nieuwe Lichting' gekroond. Met de singles 'Pouring Rain' en 'Lucky Clover' veroverden ze het Belgische muzieklandschap in een mum van tijd. Recent brachten ze nog een nieuwe single uit ('Expectations') die op heel wat positieve commentaren kon rekenen.

Lees verder

Guldensporenspel op het speelplein

"In het kader van Vlaanderen Feest organiseert het René De Clercqgenootschap vzw, met steun van het Elfjulicomité, reeds enige jaren een activiteit voor de kinderen van het 3de en 4de leerjaar van de Deerlijkse speelpleinwerking. Dit jaar spelen we op 11 juli om 10 uur het "Guldensporenspel".

Lees verder

Midzomerfeest in het museum

Op zondag 23 juni vanaf 14.00 uur viert het René De Clercqgenootschap vzw opnieuw het Midzomerfeest in het René De Clercqmuseum. Het geboortehuis van onze Deerlijkse schrijver-dichter wordt opnieuw wat het ooit was: Estaminet Het Damberd.

Midzomermarkt is een jaarlijks terugkerend volksfeest in het centrum van Deerlijk. In de tent op straat, in het huisje alsook in de tuin klinkt er muziek. Allen die wil, zing met ons mee.

Lees verder