Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 mei 2019

Gemeente Balen: Kom oefenen op een stemcomputer

Kom oefenen op een stemcomputer
Op zondag 26 mei zijn er verkiezingen voor een nieuw Vlaams, federaal en Europees Parlement. Van 2 tot 17 mei kan je oefenen op een stemcomputer tijdens de openingsuren in het gemeentehuis en VC De Kruierie. De baliemedewerkers helpen je graag verder. Bekijk hier ook een filmpje met meer uitleg.
Lees verder

Voordeeltickets voor Balenaars in nieuw zwembad Mol
Vanaf nu kunnen Balenaars in VC De Kruierie en sportcomplex Bleukens voordelige tickets en 20-beurtenkaarten aankopen voor publiek zwemmen in het nieuwe zwembad in Mol. Dankzij een tussenkomst van de gemeente genieten ze van dezelfde tarieven als de inwoners van Mol.
Lees verder

Tijdelijk geen identiteitskaarten, kids-ID's en reispassen bij dienst bevolking
Lees verder

Storing Belpic opgelost, ID's en reispasssen aanvragen en afleveren weer mogelijk
Lees verder

Evenement Paviljoenstraat: vermijd Postelweg
Lees verder

Geen zitdag burgemeester op maandag 6 mei
Lees verder

Olmense Zoo wordt Pakawi Park
De Olmense Zoo wordt vanaf 22 juni Pakawi Park en viert dat dat weekend met een groot openingsevenement. 'Paka' is Swahili voor katachtige, een diersoort waarin de zoo gespecialiseerd is. Sinds kort verblijven er ook twee jonge Bengaalse tijgers, vernoemd naar de nieuwe naam: Paka en Awi.
Lees verder

Respecteer infrastructuur Bleukens aub
Jammer genoeg vonden heel wat bezoekers van het skatepark het op 1 mei niet nodig om hun afval te deponeren in de vuilnisbakken op het terrein. Bij deze willen we nog eens een oproep doen aan al onze bezoekers om respect te tonen voor de infrastructuur. Alvast bedankt voor jullie sportiviteit!
Lees verder

Radio 2 live vanop jouw buurtfeest in Hemelvaartsweekend?
Lees verder

Maak kennis met vernieuwde Keimannetjeswandeling
Zondag werd 'Natuurneuzen in Keimannetjesland' ingehuldigd op recreatiedomein Keiheuvel. Vanaf nu kunnen jonge avonturiers vanaf 4 jaar elke dag van het jaar gratis terecht op deze vernieuwde Keimannetjeswandeling (1,7 km), met leuke doe-opdrachten, toffe speelelementen en fantasierijke wegwijzers.
Lees verder

Verkeershinder op kruispunt Hoolst-Olmensebaan & Dijk op dinsdag 7 mei
Op dinsdag 7 mei voert de Biehal onderhoudswerken uit op het kruispunt Hoolst-Olmensebaan en in de zijberm van de Dijk. Ter beveiliging van de werkmannen worden er verkeerslichten geplaatst. Hou dus rekening met enige verkeershinder.
Lees verder

Afvalkalender week 19
• vrijdag 10 mei: GFT
Lees verder

Tip van de Bib: 'Hoe je stopt met plastic'
In mei gaan we in de Bib voor plasticvrij! Wat je zoal zelf kan doen ontdek je in dit boek. Hoe kun je leven zonder al dat plastic? Handige adviezen voor iedereen die zelf wel iets zou willen doen, maar niet weet waar te beginnen.
Lees verder

Infoavond groepsaankoop dakisolatie en groendaken op 7 mei
Dit voorjaar organiseert IOK samen met o.a. de gemeente Balen een groepsaankoop dakisolatie en groene daken. Op dinsdag 7 mei geeft IOK meer info om 19u30 in VC De Kruierie. Schrijf je nog snel in. Ook vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop zelf is al mogelijk.
Lees verder

Activiteiten juli-augustus indienen tegen 15 mei
Lees verder

Laat je fiets labelen op 8 mei
Lees verder

Zoek jij mee naar de Kruierie-stoel op vrijdag 10 mei?
Op vrijdag 10 mei staat de Kruierie-stoel vanaf 10u10 weer ergens in Balen. Wie er als eerste in zit met het juiste voorwerp, wint een prijzenpakket. Locatie en voorwerp maken we vrijdag om 10u10 pas bekend. Abonneer je op de UiT-nieuwsbrief om op voorhand al een tip te krijgen over het voorwerp.
Lees verder

Peuterspeelpunt met voorleesmoment op 10 mei
Lees verder

Infoavond groepsaankoop dakisolatie & groendaken (7 mei)
Lees verder

Gezocht: gezin voor fotoshoot Keimannetjeswandeling
Op zondag 19 mei komt een fotograaf in de namiddag sfeerbeelden maken van de vernieuwde Keimannetjeswandeling. We zijn nog op zoek naar een gezin met twee kinderen tussen de 4 en 7 jaar om te figureren. Interesse? Mail vóór vrijdag 10 mei je contactgegevens en gezinsfoto naar educatie@keiheuvel.be.
Lees verder

Infosessie assistentiewoningen & dementie
Op dinsdag 14 mei kan je om 13u30 en 19u30 naar een infosessie in Den Travoo over de assistentiewoningen 'De Anjers' (Veststraat). Met bezichtiging en toelichting bij het nieuwe concept voor bewoners met een hogere zorgvraag of dementie. Vooraf inschrijven via 03/291 17 65 of info@astorvzw.be.
Lees verder

Schrijf je kinderen nog snel in voor Ronde van Balen
Op maandag 6 mei start de vijfdaagse loopwedstrijd 'de Ronde van Balen' voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Elke avond wordt er om 19u op een andere locatie gelopen. Kleuters kunnen meelopen buiten klassement. Ouders kunnen hun kinderen gratis inschrijven via het e-loket.
Lees verder

Koop lokaal tijdens de Week van de Korte Keten (4-12 mei)
Lees verder

Gratis lezing 'Opa en oma zonder stress' (16 mei)
85% van de grootouders voelt zich overbevraagd in de zorg voor hun kleinkinderen. Op donderdag 16 mei helpt grootoudercoach Bieke Geenen je om 19u30 in VC De Kruierie alvast een eind op weg in de lezing 'Opa en oma zonder stress'. Gratis tickets op voorhand afhalen in VC De Kruierie of via e-loket.
Lees verder

Bezoek AfricaMuseum en Plantentuin Meise op 1 juni
De multiculturele uitstap met Marbol gaat op zaterdag 1 juni naar het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren en de Plantentuin van Meise. Vertrek om 9u op de parking van VC De Kruierie. Incl. busreis, toegang musea en avondmaaltijd (25 euro). Inschrijven vóór 23 mei in VC De Kruierie of via e-loket.
Lees verder

Nog twee plaatsen vrij voor workshop programmeren voor jongeren (1 juni)
CoderDojo organiseert in de Bib op zaterdag 1 juni van 10u15 tot 12u30 een gratis workshop programmeren (begeleide doe-het-zelf lessen) voor jongens en meisjes van 6 tot 18 jaar. Wil jouw kind erbij zijn? Schrijf hem/haar dan snel in, er zijn momenteel nog twee plaatsen vrij.
Lees verder

Vragen over de verkiezingen van zondag 26 mei?
Op zondag 26 mei zijn er verkiezingen voor een nieuw federaal, Vlaams en Europees Parlement. Iedere Belg die dan tenminste 18 jaar is, is stemplichtig. Met vragen over de verkiezingen kan je je richten tot de dienst bevolking of hieronder nakijken bij de meest voorkomende vragen.
Lees verder

Gratis bouwadvies van kamp C Volzet
Je kan wel met Kamp C bellen (014 27 96 50) of mailen (info@kampc.be) met al je vragen of persoonlijk advies aanvragen.
Lees verder

Verduidelijking bij de voordeeltickets voor het zwembad van Mol
Lees verder

Dag van de Opvoeding op 22 mei in Zilvermeer
Op woensdag 22 mei staan kinderen centraal tijdens de Dag van de Opvoeding in het Zilvermeer in Mol. Ze kunnen er (samen met max. 2 volwassenen) tussen 13u en 17u deelnemen aan heel wat gratis activiteiten (kinderyoga, voorleessessies, avonturentocht,...). Wil je erbij zijn? Schrijf je dan snel in!
Lees verder

2019 Ronde van Balen, uitslagen en foto's
Van 6 tot 10 mei wordt de Ronde van Balen georganiseerd, een vijfdaagse loopwedstrijd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kleuters kunnen meelopen buiten klassement. Bekijk hier de uitslagen en foto's van de voorbije dagen. Proficiat aan alle lopers !
Lees verder

Bezoek AfricaMuseum en Plantentuin Meise volzet
Je kan niet meer inschrijven voor de multiculturele uitstap op zaterdag 1 juni naar het vernieuwde AfricaMuseum in Tervuren en de Plantentuin van Meise. Alle plaatsen zijn ingenomen.
Lees verder

Expo 'Story of my life'
Verschillende jongeren uit Balen, Geel en Leuven brachten hun eigen verhaal in beeld tijdens de digitale workshops 'Story of my Life'. Van 10 tot 24 mei krijg je in VC De Kruierie tijdens de openingsuren hun creaties te zien in een expo. Met feestelijke opening op vrijdag 10 mei om 19u.
Lees verder

ViA-mobiel over vrije tijd (15 mei)
Op woensdag 15 mei (14u-18u) kan je terecht bij de ViA-mobiel aan kleuterschool curieuzeneuzen (Deliestraat) voor vragen, info en advies over vrije tijd en sociale zaken. Medewerkers van de sociale dienst en dienst vrije tijd helpen met papierwerk en geven advies over o.a. uitkeringen en subsidies.
Lees verder

Uitslagen, foto's en video Ronde van Balen
Van 6 tot 10 mei wordt de Ronde van Balen georganiseerd, een vijfdaagse loopwedstrijd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kleuters kunnen meelopen buiten klassement. Bekijk hier de uitslagen, foto's en video van de voorbije dagen. Proficiat aan alle lopers !
Lees verder

Opgeroepen als bijzitter? Stuur ontvangstmelding binnen 48u
Lees verder