Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 mei 2019

Eksaardedam zes maanden dicht voor rioleringswerken

Eksaardedam zes maanden dicht voor rioleringswerken
De grootschalige rioleringswerken in Eksaardedam, de drukke verbindingsweg tussen Eksaarde (Lokeren) en Moerbeke-Waas, beginnen op maandag 20 mei. De werkzaamheden duren tot eind dit jaar.
Lees verder

Legendarische discotheek Cherry Moon heropent: "Toen ik voor het eerst terugkeerde, kreeg ik kippenvel"
De legendarische discotheek Cherry Moon in Lokeren krijgt een nieuw leven. Enkele Gentse ondernemers maken er onder de noemer 'Radar' een multifunctionele eventlocatie van.
Lees verder

N-VA legt hervorming justitie en politie op tafel
N-VA legt bij de regeringsonderhandelingen een nieuwe veiligheidsstructuur op tafel. Politie en justitie moeten beter samenwerken en daar is een hervorming voor nodig. "De bevoegdheden zijn nu niet logisch verdeeld. Criminelen maken daar misbruik van", zeggen Jan Jambon en Joy Donné.
Lees verder

Ex-vriendin van Steve Bakelmans reageert: "Ik ben aan het ergste ontsnapt"
Steve Bakelmans, de dader van de moord op Julie Van Espen, had tot september 2018 nog een vriendin in Keerbergen, waar hij na zijn eerdere veroordeling inwoonde bij een tante en nonkel. Voor zover geweten is het de laatste vaste relatie die de man had.
Lees verder

CD&V zet Limburgse kandidaat uit partij nadat filmpje opduikt waarin hij dweept met Grijze Wolven
CD&V zet Yasin Gül, kandidaat op de Limburgse CD&V-lijst voor het Vlaams Parlement, uit de partij. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt de partij aan Belga. Er is immers een filmpje opgedoken waaruit blijkt dat de man sympathie heeft voor de ultranationalistische Turkse beweging Grijze Wolven. De...
Lees verder

Stefan Everts verliest nu ook dikke teen
Stefan Everts (46) heeft donderdag de dikke teen van zijn rechtervoet moeten laten amputeren. De tienvoudige wereldkampioen motorcross, die eerder al zes tenen verloor, moet vanaf nu zonder tenen aan de rechtervoet door het leven.
Lees verder

Diefje (13) pleegt dag na voorleiding bij rechter opnieuw straatroof
Een diefje van amper 13 jaar oud heeft deze week twee mensen overvallen in Mechelen. Na de eerste feiten werd hij voor de jeugdrechter geleid, die hem flink de levieten las. Dat maakte blijkbaar weinig indruk op het kereltje: amper een dag later overviel hij een tiener en stal zijn gsm. Wellicht...
Lees verder

'Straffe Hendrik' wil CD&V leiden
"Als er na de verkiezingen een vacature komt als voorzitter, overweeg ik heel sterk om mij kandidaat te stellen." West-Vlaams lijsttrekker voor de Kamer Hendrik Bogaert opent nu al de race om voorzitter Wouter Beke op te volgen.
Lees verder

Mars tegen seksueel geweld gaat door: zij zijn zondag steward
De organisatie van de stille mars tegen (seksueel) geweld zondag in Antwerpen krijgt vorm. Er zijn een startuur en een parcours en er zijn regels: geen politieke slogans. Even was er onduidelijkheid over het aantal stewards dat de stad opgelegd had. Maar dat probleem is van de baan. "De mars gaat...
Lees verder

Miljoenenproject Sint-Ursula ingehuldigd: "Letterlijk gebouwd op de fundamenten van het klooster"
Het Sint-Ursula-Instituut Wilrijk kan de renovatie en -nieuwbouwwerken van de school als afgerond bestempelen. Een omvangrijk miljoenenproject dat in november 2015 startte. Van het klooster in de Sint-Bavostraat, waar de zusters in 2012 wegtrokken, zijn grote delen afgebroken, onder andere de...
Lees verder

Vader woedend om vraag voor mildere straf: "Mijn zoon stierf niet in een ongeval, maar werd gedood"
Het parket heeft donderdag in ­beroep een zwaardere straf gevraagd voor de Molse trucker die in maart vorig jaar een dodelijk ongeval veroorzaakte op de ­Wettersesteenweg in Oosterzele. De man reed achteraan in op een file, waardoor de 26-jarige motorrijder Tom D.P. uit Wetteren om het leven kwam.
Lees verder

Streetartwerpenaar coördineert blijvend eerbetoon aan Julie Van Espen: kunstwerk op muur van suikerfabriek
Om Julie Van Espen nooit te vergeten, komt er op de plaats waar ze werd vermoord een blijvend kunstwerk. Dat wordt allemaal geregeld door Tim Marschang, een 43-jarige coördinator van een chemisch bedrijf die gepassioneerd is door streetart en beter bekend is als de Streetartwerpenaar.
Lees verder

Voor één keer alles op een hoopje mag
De moord op Julie Van Espen veroorzaakt niet alleen verdriet, hij brengt ook enkele fundamentele discussies op gang. Over de manier waarop onze Justitie georganiseerd wordt bijvoorbeeld, maar nog breder: over de manier waarop we in dit land omgaan met seksueel misbruik in het algemeen. Nemen we dat...
Lees verder

"Open Vld zou Somers moeten uitspelen als kandidaat minister-president"
De peiling toont volgens politicoloog Dave Sinardet het verschil aan tussen een goede en slechte campagnestrategie. "Open Vld zou Somers moeten uitspelen als kandidaat minister-president", zegt Sinardet.
Lees verder

Reynders pleit voor salarishuis naast salariswagen en mobiliteitsbudget
Didier Reynders (MR) stelt voor om werknemers de keuze te laten maken tussen een salariswagen, een mobiliteitsbudget of een tegemoetkoming van de werkgever bij een woninghypotheek. De vicepremier lanceert dat voorstel vrijdag in een interview in Het Laatste Nieuws.
Lees verder

Man om het leven gekomen bij schietpartij met politie in Genk
Een man is vannacht overleden na een schietpartij met de politie in Genk. Het parket van Limburg is een onderzoek gestart.
Lees verder

Straatvinken zoekt mensen die op 16 mei uur lang verkeer tellen in straat waar ze wonen
Hoe gezond is het verkeer in onze straten? Dat probeert Straatvinken te weten te komen met een telmoment op donderdag 16 mei tussen 17 en 18u. Inwoners moeten dan via een speciale app of een papieren telformulier bijhouden hoeveel auto's, fietsers en voetgangers in hun straat passeren....
Lees verder

Sociaal akkoord bij Skeyes… zonder christelijke en liberale vakbond
Het paritair comité bij Skeyes heeft vanochtend met een tweederdemeerderheid het akkoord goedgekeurd dat een einde moet maken aan de miserie bij de luchtverkeersleiding. Enkel de socialistische vakbond ACOD keurde het voorstel goed.
Lees verder

Legionella-uitbraak in Gent: al 9 mensen opgenomen in ziekenhuis
In Gent is een epidemie van legionella uitgebroken, dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid en werd bevestigd aan onze redactie. Al zeker negen personen zijn in het Sint-Lucas-ziekenhuis opgenomen met de bacterie, drie van hen verblijven momenteel op de dienst intensieve zorgen. Alle...
Lees verder

Heeft de overheid echt extra geld nodig?
De geldhonger van de Belgische Staat lijkt niet te stillen. Op campagne surfen partijen vlot mee op die golf, maar is er echt te weinig geld?
Lees verder