Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 4 mei 2019

Boze ouders Steinerschool kamperen omdat ze niet meer mogen kamperen

Boze ouders Steinerschool kamperen omdat ze niet meer mogen kamperen
De ouders van de Antwerpse Steinerscholen zijn in alle staten door het nieuwe aanmeldingssysteem voor het secundair onderwijs. Een aantal van hen is gisteren zelfs begonnen met een kampeeractie. "De kinderen die hier weg moeten zijn héél ongelukkig. Degenen die overblijven ook."
Lees verder

Boze ouders Steinerschool kamperen omdat ze niet meer mogen kamperen
De ouders van de Antwerpse Steinerscholen zijn in alle staten door het nieuwe aanmeldingssysteem voor het secundair onderwijs. Een aantal van hen is gisteren zelfs begonnen met een kampeeractie. "De kinderen die hier weg moeten zijn héél ongelukkig. Degenen die overblijven ook."
Lees verder

Zaventem gaat vervuilende vliegtuigen zwaarder belasten
Vliegtuigen die meer CO2 en NOx uitstoten, zullen vanaf 2021 ook meer moeten betalen op Brussels Airport. Dat berichten De Standaard en Het Nieuwsblad vrijdag.
Lees verder

8 op de 10 startende wiskundeleraars studeerden geen wiskunde
Leerkracht wiskunde blijft een knelpuntberoep in Vlaanderen. Liefst 79 procent van de beginnende wiskundeleerkrachten in de derde graad middelbaar studeerde geen vooropleiding wiskunde. In de eerste jaren van het secundair onderwijs is dat 38 procent. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die Vlaams...
Lees verder

Ouders meisje Schaarbeek geloven dokter toch, ze roepen op tot kalmte
De ouders van het meisje van 4 in Schaarbeek geloven nu toch de bevindingen van de wetsdokter. Dat zegt hun advocaat aan de redactie van VTM Nieuws.
Lees verder

Rusthuis vindt geniale oplossing zodat dementerenden niet proberen te ontsnappen
Ze willen naar huis, ook al is hun woning tien jaar geleden al gesloopt. Of naar het kerkhof waar hun ouders begraven liggen. Of ze willen de bus nemen omdat ze dertig jaar lang met het openbaar vervoer naar hun werk pendelden. Dwaalgedrag bij personen met dementie is een groot en groeiend...
Lees verder

Schadelijkheid vaccins is hardnekkige mythe
'Vaccins overbelasten en verzwakken het immuunsysteem.' Het is niet waar, maar toch gelooft 34 procent van de Belgen dat het klopt. Nog meer Belgen denken ten onrechte dat vaccins vaak 'ernstige' neveneffecten veroorzaken (53 procent). Over vaccins doen veel fabeltjes de ronde, waarvan de...
Lees verder

De Wever schrijft pamflet over identiteit: "Wie zich er niet in kan vinden, zit bij ons niet op zijn plaats"
N-VA-voorzitter Bart De Wever had het beloofd. In de nasleep van de Schild & Vrienden-affaire wilde hij een pamflet schrijven over identiteit, de Verlichting en democratie en hoe hij dat zag. "Wie zich daar niet in kan vinden, zit bij ons niet op zijn plaats", klonk het toen. Dat pamflet is er nu....
Lees verder

Stad Gent verbiedt toeristische paardenkoetsen
Het Gentse stadsbestuur zet vanaf 2020 toeristische tochten met paard en kar in de binnenstad stop. De maatregel moet volgens het stadsbestuur de impact van toerisme op de binnenstad in evenwicht houden en het unieke karakter van Gent benadrukken. Gent wordt een beetje minder Brugge.
Lees verder

Mysterie: man (81) ligt zwaargewond met hamer voor ingang flat
Op de Vismarkt in Tessenderlo is vrijdagmorgen een 81-jarige man met een zware hoofdwonde aangetroffen voor de ingang van zijn appartementsgebouw. Naast het slachtoffer in badjas lag een hamer. Wat er is gebeurd, is nog een groot mysterie.
Lees verder

COLUMN. Loodzware gevangenisstraffen voor drugscriminelen: een bewuste strategie?
Het Openbaar Ministerie heeft gisteren een duidelijke boodschap de wereld in gestuurd: wie zich met drugssmokkel in de haven bezig houdt, mag zich aan celstraffen tot twintig jaar verwachten. Karim A. (41), de vermeende leider van de zogenaamde Bananenbende, moest even slikken. De kans dat onze...
Lees verder

"Villa-eigenaars willen geen zonnepanelen: te lelijk"
De provincie Antwerpen bengelt onderaan wat het aantal zonnepanelen per inwoner betreft. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de Vlaamse overheid. Vooral de stad Antwerpen, met zijn vele appartementsgebouwen en huurwoningen, is verantwoordelijk voor de lage cijfers. Maar volgens onderzoeker Alex...
Lees verder

De Wever zorgt voor stevig referentiepunt in lastige discussie
In de schitterende televisieserie The West Wing, over een progressieve Amerikaanse president en zijn medewerkers, zit een scène waarin een aantal migranten het Witte Huis bezoeken en daar hun gelofte van trouw afleggen aan Amerika, 'één natie onder God, onverdeelbaar, met vrijheid en gerechtigheid...
Lees verder

De Wever in gesprek met professor Marx: "Alles wat hij zegt is juist, maar alles wat ik zeg ook"
De ene zegt dat we armoede importeren, de andere vindt dat een beschamende uitspraak. Bart De Wever vindt dat de middenklasse voor alles opdraait. Ive Marx vindt dat die middenklasse niet genoeg beseft hoeveel ze terugkrijgt voor de belastingen die ze betaalt. Marx noemt een beperking in tijd van...
Lees verder

Meer dan 230.000 Vlamingen betaalden voor water terwijl ze niets hebben verbruikt
Geen druppel water verbruiken, maar er toch 106 euro per jaar voor moeten betalen. Meer dan 230.000 Vlamingen moesten het in 2017 doen, schrijft Het Nieuwsblad. "Onaanvaardbaar."
Lees verder

Gezocht: 1.300 leerkrachten per maand
Er stonden vorig jaar elke maand gemiddeld 1.297 vacatures open voor leerkrachten in de basis- of middelbare school. Dat is drie keer meer dan vijf jaar geleden, zo blijkt uit cijfers van de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB waarover Het Nieuwsblad bericht.
Lees verder

Fris voor de tijd van het jaar: temperatuur niet boven 10 graden dit weekend
Het wordt zeer fris voor de tijd van het jaar, met temperaturen die zaterdag niet boven de tien graden stijgen. Stevige voorjaarsbuien zijn mogelijk, met kans op onweer en korrelhagel, zo voorspelt het KMI.
Lees verder

Vrijheid van onderwijs is absolute prioriteit voor N-VA (en primeert op sociale mix)
Voor N-VA is de vrijheid van het onderwijs 'heilig'. Tijdens de campagnedag voor onderwijs herhaalde N-VA-voorzitter Bart De Wever dat hij tegen een brede eerste graad is. "Met ons geen eenheidsworst."
Lees verder

Sneeuw in mei: vier centimeter blijft liggen in de Ardennen
Het mag dan wel mei zijn, zaterdag is er heel wat sneeuw gevallen Wallonië. Dat meldt het KMI. Vooral in het zuiden van ons land blijft het liggen met een sneeuwtapijt van wel vier centimeter dik tot gevolg. Ook in Vlaanderen vielen er in de vroege uurtjes enkele vlokken.
Lees verder

CD&V eist definitieve stopzetting van Uplace
CD&V Vlaams-Brabant wil dat er definitief een punt wordt gezet achter het Uplace-winkelcentrumproject in Machelen. Dat hebben de lijsttrekkers Koen Geens (Kamer) en Peter Van Rompuy (Vlaams Parlement) zaterdag gezegd bij de voorstelling van hun verkiezingsprogramma.
Lees verder