Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 16 april 2019

Zwitserse verzekeraar Baloise koopt Fidea voor 480 miljoen

Zwitserse verzekeraar Baloise koopt Fidea voor 480 miljoen

De Zwitserse Baloise Group koopt voor 480 miljoen euro de Belgische verzekeraar Fidea van het Chinese Anbang.

Lees verder

Vias wil nultolerantie alcohol voor motorrijders

Motorrijders zouden volgens verkeersinstituut Vias geen druppel alcohol meer mogen drinken. Uit cijfers blijkt dat het aantal ongevallen met motorrijders onder invloed licht is gestegen. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen maandag.

Lees verder

'Rospot-actie' van Kom op tegen Kanker levert bijna 360.000 euro op

De derde 'rospot-actie' van Kom op tegen Kanker (KOTK) heeft 358.168,13 euro opgeleverd. Het gaat om een inzameling via potten of bokalen waarin mensen hun rosse muntjes konden deponeren voor de strijd tegen kanker.

Lees verder

Naomi Campbell: 'Jarenlang moeten vechten om hetzelfde loon te krijgen als blank model'
Hoewel we vandaag meer kleur zien op de catwalk, moeten zwarte modellen nog steeds strijden voor hun plek. Dat heeft ook het Britse topmodel Naomi Campbell nog maar eens ondervonden.
Lees verder

Een blij weerzien met Game of thrones

De eerst aflevering van het laatste seizoen van Game of thrones moet duidelijk een paar puntjes op de i zetten. Wie haat wie, en waarom? En waarom is die ene persoon blij dat die andere nog leeft? Het draait allemaal om de menselijke en politieke relaties tussen de personages, met als hoofdlocatie Winterfell.

Lees verder

MIVB maakt eigen versie van Game of thrones-generiek
Sinds zondagnacht wordt het laatste seizoen van Game of thrones uitgezonden. Voor de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB de ideale gelegenheid om een eigen versie te maken van de wereldberoemde begingeneriek van de HBO-reeks.
Lees verder

Binnenkijken bij Kim Kardashian en Kanye West
De woning van Kim Kardashian en Kanye West in het Californische Calabasas draagt de stempel van de Belgische kunstverzamelaar en decorateur Axel Vervoordt. Dankzij een video van Vogue, waarbij de realityster in sneltempo 73 vragen beantwoordt terwijl ze door haar huis loopt, krijgen we een zeldzame inkijk in de woning.
Lees verder

'Big little lies' belooft nog meer drama in nieuwe trailer
Vergeet Game of thrones. De nieuwe trailer voor het tweede seizoen van Big little lies is er. De trailer toont de 'Monterey Five' vlak na de dramatische afloop van het eerste seizoen. Deze keer worden Nicole Kidman en Reese Witherspoon bijgestaan door niemand minder dan Meryl Streep. Het tweede seizoen van de alom geprezen HBO-serie wordt vanaf 9 juni uitgezonden. Het eerste seizoen was bij ons te zien op Canvas.
Lees verder

'Assange probeerde spionagecentrum op te richten in ambassade Ecuador'

Julian Assange zou geprobeerd hebben om de ambassade van Ecuador in Londen om te vormen tot een 'spionagecentrum'. Dat beweert althans de Ecuadoraanse president Lenín Moreno in een interview met The Guardian. In het Spaanse El Pais getuigden afgelopen weekend dan weer voormalige bewakingsagenten van Assange over zijn excentrieke kantjes.

Lees verder

Jack Ma blijft werkweek van 72 uur verdedigen

Ondanks een storm van kritiek op sociale media, blijft de oprichter van Alibaba in een nieuwe blogpost pleiten voor een werkdag van 12 uur. En dat het liefst zes dagen op zeven.

Lees verder

KU Leuven wil schorsing student Reuzegom intrekken

De KU Leuven is bereid de schorsing in te trekken van de Reuzegom-student die had deelgenomen aan de studentendoop waarbij eind vorig jaar een dode viel. Hij moet van de universiteit wel een 'pedagogische taak' uitvoeren, bevestigt zijn advocaat.

Lees verder

Beelden vrijgegeven van skateboardende Julian Assange in Ecuadoraanse ambassade
De Spaanse krant El País heeft maandag beelden vrijgegeven van Julian Assange in de Ecuadoraanse ambassade in Londen. Daar zat hij meer dan zeven jaar vast voordat hij donderdag werd opgepakt. Op de video is te zien hoe de 47-jarige WikiLeaks-oprichter skateboardt in een lokaal waar ook een bewaker aanwezig is.
Lees verder

Voor de masochisten onder ons: twee wiskundige raadsels op een maandag
Elke dag brengen we u twee wiskundige raadsels. Ze zijn niet altijd gemakkelijk, maar u weet er vast raad mee. En zo niet: de oplossing is vlakbij.
Lees verder

"Aanpak van Mick Schumacher lijkt op zijn vader"
Bij de testdagen in Bahrein mocht Mick Schumacher zijn eerste ervaring opdoen in de Formule 1 bij Ferrari, het team waar zijn vader zijn grootste successen mocht vieren. Teambaas Binotto was naar eigen zeggen onder de indruk.
Lees verder

Parket Antwerpen heropent cold case uit 1997

Het parket van Antwerpen heeft een zogenaamde 'cold case' uit 1997 heropend en een onderzoeksrechter gevorderd. Dat laat het maandag zelf weten in een persbericht.

Lees verder

Nieuw restaurant Gordon Ramsay nog niet open, wel al kritiek

Het nieuwe restaurant van Gordon Ramsay is nog niet open, maar ligt wel al onder vuur. In de keuken van het 'authentiek Aziatische eethuis' zou immers geen enkele Aziaat staan.

Lees verder

Goffin houdt stand op ATP-ranking terwijl Coppejans sprongetje maakt, Mertens verliest een plaatsje op WTA-ranking

Er vallen maandag weinig verschuivingen te noteren in de nieuwe wereldranglijst van het mannentennis. In de top twintig beweegt er niets en ook David Goffin behoudt zijn 21e plaats. Kimmer Coppejans maakt door zijn halve finale op het Challenger in Murcia wel een sprongetje.

Lees verder

Brussel werkt aan verbod op hybride katten

De Brusselse regering heeft in eerste lezing een voorontwerp van besluit goedgekeurd om het fokken, verkopen en houden van hybride katten en Schotse vouwoorkatten te verbieden.

Lees verder

Koning Filip viert zijn verjaardag met Philippe Geubels
Koning Filip mag vandaag 59 kaarsjes uitblazen. En daar hoort natuurlijk taart bij, maar die at hij niet alleen op. Hij nodigde daarvoor komiek Philippe Geubels uit, die vandaag zijn 38ste verjaardag viert.
Lees verder

Duizenden klimaatbetogers op straat in Londen

In Londen zijn duizenden mensen op straat gekomen om een 'klimaatrebellie' op poten te zetten. Ze blokkeren straten om aandacht te vragen voor de klimaatopwarming.

Lees verder

Sissy-Boy dag na ondergang al gered
De Nederlandse winkelketen Sissy-Boy ging vorige week failliet, maar kan nu al meteen een doorstart maken. De Termeer Groep, het moederbedrijf van Sacha en Manfield, wordt de nieuwe eigenaar.
Lees verder

Alaphilippe en Deceuninck - Quick Step blijven UCI-ranking aanvoeren, België neemt leiding landenklassement over

De internationale wielerunie UCI heeft vandaag de nieuwe rankings bekendgemaakt. In de 'world ranking' blijft Julian Alaphilippe comfortabel leider, bij de ploegen is Deceuninck - Quick Step uiteraard met riante voorsprong de nummer één. In het landenklassement wipt België dankzij de zege van Philippe Gilbert naar de eerste plaats, over Frankrijk.

Lees verder

Deel van Noordstation wordt 's avonds hermetisch afgesloten

Nadat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en De Lijn vorige week beslist hebben om zo snel mogelijk een voorlopig busstation buiten het Brusselse Noordstation te maken, zijn er maatregelen genomen die de veiligheid in het station moeten verbeteren. Een deel van het gebouw wordt 's avonds hermetisch afgesloten.

Lees verder

'Jambon wil premier worden om het land te kunnen splitsen'

Oppositiepartij Groen ziet geen heil in een nieuwe federale regering die wordt geleid door Jan Jambon (N-VA). Die trapte maandagochtend zijn kiescampagne op gang met de duidelijke mededeling dat hij 'kopman van de ploeg' wil worden.

Lees verder

Barst straks de elektrische zeepbel in China?

Met bijna vijfhonderd zijn ze al, bedrijven die elektrische auto's willen bouwen in China. Nu maakt ook VW een prioriteit van de 'boomende' Chinese markt. Maar is er wel plaats voor zoveel autoproducenten?

Lees verder

N-VA verkiest snelle remake van Zweeds boven confederalisme

De N-VA geeft de voorkeur aan een nieuwe, centrumrechtse regering, maar dan wel geleid door Jan Jambon. Mogelijke onderhandelingen over confederalisme zijn een terugvalpositie als de kiezer een remake van een Zweedse meerderheid onmogelijk maakt.

Lees verder

Test Aankoop veroordeelt nieuwe Ryanair-toeslag voor baby's

Wie bij Ryanair een kind van minder dan 24 maanden op de schoot wil meenemen, moet sinds kort 25 euro betalen. En dat is bovendien nergens duidelijk aangegeven op de website.

Lees verder

Iljo Keisse ging met succes onder het mes na zijn zware val in Parijs-Roubaix

Iljo Keisse is na zijn zware val zondag in Parijs-Roubaix geopereerd aan de linkerelleboog. De ingreep vond zondagavond plaats in het ziekenhuis van Herentals en was een succes, zo laat zijn ploeg Deceuninck-Quick.Step weten.

Lees verder

Vijfjarig slachtoffer aanslag Christchurch ontwaakt uit coma

Alen Alsati ging op 15 maart voor het eerst met haar vader mee naar de Al Noor-moskee, maar werd neergeschoten op de weg ernaar toe. Vijf dagen geleden ontwaakte ze uit haar coma, maar het meisje heeft hersenschade opgelopen.

Lees verder

Garderobe prinses Grace van Monaco wordt tentoongesteld

Het Franse modehuis Dior zet dit voorjaar zijn band met prinses Grace van Monaco in de kijker, door ruim tachtig van haar jurken aan het publiek te tonen.

Lees verder

Nieuwe vorm van oplichting via Whatsapp, wat kan je doen?

Fraudeurs proberen mensen al langer via het internet geld af te troggelen, maar nu wordt ook Whatsapp steeds vaker gebruikt. Een Nederlander die voor 1.700 euro werd opgelicht, waarschuwt voor hun lepe truken. Wat kan je doen als het te laat is?

Lees verder

Welke smaken zitten onder de blinkende papiertjes?
Een berg paaseitjes voor je neus, maar je wilt per se een witte met praliné? Dankzij onze gids moet je nooit nog eerst de blinkende papiertjes van drie 'foute' eitjes prutsen vooraleer je beethebt.
Lees verder

Koningin der badsteden weer wat kleurrijker dankzij verse streetart

Oostende is opnieuw een stukje kleurrijker geworden. The Crystal Ship strijkt voor de vierde keer neer in de kuststad en tovert grauwe gevels om tot kunstwerkjes. Het streetartparcours heeft dit jaar voor het eerst een thema: 'The dictatorship of art' of dictatuur van de kunst. Alle werken vormen samen een parcours, dat kan worden gevolgd met Facebook Messenger als gids. Een chatbot geeft naast routeaanwijzingen ook inhoudelijke informatie geeft over de werken aan de hand van tekst, foto's en video. Alvast enkele beelden van een aantal muurschilderingen die er dit jaar zijn bijgekomen.

Lees verder

Liefde voor tranen
In volle paasvakantie zullen de tranen rijkelijk vloeien: de terugkeer van Liefde voor muziek staat daar garant voor. De Noodcentrale en De Ambassade geven dan weer een blik op de problemen waar werknemers daar mee geconfronteerd worden.
Lees verder

De kracht van begrafenisondernemers, frituristen en psychologen

Twijfelt u nog over uw professionele toekomst? Overweeg dan een beroep als begrafenisondernemer, friturist of psycholoog. Dan hoeft u niet bang te zijn dat een hippe start-up of innovatieve app uw job afneemt.

Lees verder

Primeur: onderzoekers printen voor het eerst kloppend hart met 3D-printer
Onderzoekers in de Israëlische stad Tel Aviv zijn erin geslaagd om een kloppend hart 3D te printen met menselijk weefsel. Het hart is opgebouwd uit menselijke cellen en is genetisch aangepast aan de biologische kenmerken van de patiënt. Ondanks deze doorbraak moet er nog heel wat onderzoek gedaan worden vooraleer het hart een menselijk hart kan vervangen.
Lees verder

Kamer zal populaire petities niet meer kunnen negeren

Het ziet er naar uit dat burgers vanaf de volgende legislatuur zelf onderwerpen op de politieke agenda kunnen plaatsen. De Kamercommissie Binnenlandse Zaken heeft daarvoor maandag een wetsvoorstel goedgekeurd. Enkel N-VA stemde tegen.

Lees verder

Vakbonden willen snoeien in raad van bestuur Proximus

De vakbonden bij Proximus hebben maandag een reeks alternatieven voorgesteld voor de herstructurering die de directie wil doorvoeren. Daarbij zit onder andere een beperking van het aantal bestuurders. Het management zal die voorstellen 'grondig bestuderen', zegt een woordvoerder van het telecombedrijf.

Lees verder

Standard deelt foto's van doortocht Anderlecht-hooligans: kraters op het veld, gesloopte wc's en afgerukte zitjes

De Anderlecht-supporters hebben het vrijdagavond op Sclessin niet alleen bont gemaakt met vuurwerk, maar braken ook zitjes, toiletten en hekken af. Zelfs brandblussers waren niet veilig. Volgens Standard loopt de schade nu al op tot duizenden euro's.

Lees verder

Kleine Julen stierf meteen na val in boorschacht

De kleine Julen, die drie maanden geleden in het Zuid-Spaanse Totalán in een boorschacht viel, is zowat onmiddellijk aan zijn zware hoofdverwondingen overleden. Het tweejarige jongetje bleef op 13 januari na het ongeval nog maar enkele minuten in leven, blijkt uit de lijkschouwing.

Lees verder

Colombiaan van Trek-Segafredo betrapt op doping

De Colombiaan Jarlinson Pantano (30) heeft een positieve dopingtest afgelegd. Dat maakte zijn team Trek-Segafredo maandagavond bekend.

Lees verder

Dossier 'floptrein' Fyra volledig afgesloten

De Nederlandse spoorwegmaatschappij NS heeft nog 21 miljoen euro ontvangen van de Italiaanse treinbouwer AnsaldoBreda voor de vijf jaar geleden teruggestuurde Fyra-treinen. De betaling komt bovenop de eerder overgemaakte 125 miljoen euro. Daarmee is het dossier ook voor onze noorderburen volledig afgesloten.

Lees verder

Uitslaande brand in Notre-Dame in Parijs

Er woedt maandag een brand in de Notre-Dame in Parijs, een van de meest iconische plekken van de stad. Op beelden is te zien hoe de vlammen uit het dak slaan. De brandweer probeert het vuur onder controle te krijgen, de ravage is alvast enorm.

Lees verder

Eerste beelden van brand Notre-Dame
Er woedt maandag een brand in de Notre-Dame in Parijs. Op beelden is te zien hoe de vlammen uit het dak slaan. De precieze omvang is nog onduidelijk.
Lees verder

Messi en Dembélé speelklaar bij FC Barcelona voor return tegen Manchester United

FC Barcelona kan dinsdagavond in de terugwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League tegen het Manchester United van Romelu Lukaku rekenen op Lionel Messi en Ousmane Dembélé, zo bevestigde Barça-coach Ernesto Valverde maandag op de persconferentie. Barcelona verdedigt dan een 0-1 zege uit de heenwedstrijd.

Lees verder

Tim Wellens over zege in Brabantse Pijl van vorig jaar: "Gemengde gevoelens"

Met de Brabantse Pijl wordt woensdag de overgangskoers gereden van de kassei- naar de heuvelklassiekers. Tim Wellens mocht vorig jaar in Overijse voor de eerste keer zijn naam op de erelijst schrijven, maar blikt toch "met gemengde gevoelens" terug op die zege.

Lees verder

Ajax heeft zorgen voor return tegen Juventus: Frenkie de Jong is onzeker

Trainer Erik ten Hag heeft goede hoop dat hij Frenkie de Jong dinsdagavond kan opstellen in de uitwedstrijd van Ajax tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League. "We zijn positief en Frenkie is dat ook", zei de coach. "Maar het is echt even afwachten. Het is zaterdag pas gebeurd. We leven van uur tot uur, van dag tot dag. We zijn bereid een verantwoord risico te nemen. Frenkie moet goed naar zijn lichaam luisteren en uiteindelijk neem ik de beslissing."

Lees verder

Macron: 'Triest om dit deel van ons te zien branden'

De brand in de Notre-Dame maakt in heel Frankrijk en daarbuiten veel emoties los. De Franse president Emmanuel Macron spreekt van 'een deel van ons' dat in vlammen opgaat.

Lees verder

Thomas Buffel voor de derde keer vader

Thomas Buffel is maandag voor de derde keer papa geworden. Zijn jongste spruit heet Lionel - naar Messi? - en is het eerste kind dat hij samen met zijn vriendin Annabel krijgt. Buffel had al twee kinderen uit zijn huwelijk met de aan kanker overleden Stephanie De Buysser.

Lees verder

IN BEELD. Notre-Dame ten prooi aan de vlammen

De brand in de Parijse kathedraal levert spectaculaire beelden op. En die beelden tonen een ware ravage. Het staat nu al vast dat dit wereldberoemde stuk erfgoed nooit meer zal zijn wat het ooit geweest is.

Lees verder

Waarom het blussen van de brand in de Notre-Dame zo moeilijk verloopt

Bij het vallen van de nacht is de brand in de Notre-Dame in Parijs nog steeds niet onder controle. Een aantal factoren zorgt ervoor dat het erg moeilijk is om de vlammen de baas te kunnen.

Lees verder

'Mensen staan te huilen langs de oevers van de Seine'
Karin Vanheusden, journalist bij de Gazet van Antwerpen, verblijft momenteel in Parijs op vakantie. Ze beleefde vanop de eerste rij mee hoe de Notre-Dame maandagavond in vlammen op ging. 'Hier hangt echt een rare sfeer. Er staan zelfs huilende mensen toe te kijken naar de vlammenzee.'
Lees verder

Tweede EuroCup voor Sam Van Rossom met Valencia

Sam Van Rossom won in Valencia de derde en beslissende wedstrijd van de EuroCup finale van Alba Berlijn. Voor de Belgian Lion na 2014 de tweede triomf met de Spaanse club in de EuroCup.

Lees verder

EUROMILLIONS LEAGUE. Charleroi laat zich in eigen huis verrassen door Aalstar

Spirou Charleroi heeft maandagavond het slotduel van de 26e speeldag in de EuroMillions Basket League met 73-74 (rust: 36-42) verloren van Okapi Aalstar.

Lees verder

Real Madrid blijft op de sukkel: nu weer puntenverlies tegen het bescheiden Leganés

Real Madrid, nog steeds zonder de geblesseerde Thibaut Courtois, heeft maandagavond in de slotwedstrijd van de 32e speeldag in La Liga een 1-1 gelijkspel afgeleverd op het veld van het bescheiden Leganés.

Lees verder

Geen operatie nodig voor Tiesj Benoot na zware val in Parijs-Roubaix

Tiesj Benoot heeft bij zijn zware valpartij van zondag tijdens Parijs-Roubaix een breuk aan het uiteinde van het sleutelbeen, kneuzingen en snij- en schaafwonden, en een aanzienlijke spierscheur in het bovenbeen opgelopen, zo bevestigde teamarts Maarten Meirhaeghe van Lotto Soudal maandag. Een operatie is alvast niet nodig.

Lees verder

Vijftig vluchten getroffen door nachtelijke onderbreking bij luchtverkeersleider Skeyes

Een nieuwe nachtelijke onderbreking bij luchtverkeersleider Skeyes zal gevolgen hebben voor vijftig vluchten op Brussels Airport. Het gaat om achttien passagiersvluchten en 32 cargovluchten.

Lees verder

Gewezen Republikeinse gouverneur Bill Weld neemt het op tegen Trump

Bill Weld, een gewezen Amerikaanse gouverneur, heeft officieel aangekondigd dat hij zich kandidaat stelt bij de Republikeinen voor de presidentsverkiezingen van 2020. Hij is daarmee de eerste Republikein die officieel de strijd aangaat met Donald Trump.

Lees verder

Nooit meer stil. Wat als je ruis in je oren hebt, of een 'piep' of 'tuut', die niet lijkt weg te gaan?
In België zouden naar schatting een miljoen mensen last hebben van oorsuizen. Lara Braeken is één van hen. Na vijf jaar zoekt ze professionele hulp.
Lees verder

Nooit meer stil. Wat als je ruis in je oren hebt, of een 'piep' of 'tuut', die niet lijkt weg te gaan?

In België zouden naar schatting een miljoen mensen last hebben van oorsuizen. Lara Braeken is één van hen. Na vijf jaar zoekt ze professionele hulp.

Lees verder

LIVEBLOG. Na meer dan acht uur blussen: 'Structuur Notre-Dame is gevrijwaard'

Lees verder

Wolken en regen in aantocht

Het is dinsdagochtend droog met hoge wolken. Geleidelijk verschijnt er vanuit het zuidwesten ook meer lagere bewolking en vanaf de middag gaat het regenen in het zuidoosten van het land. Elders blijft het overwegend droog, al kunnen er links of rechts enkele buitjes ontstaan.

Lees verder

Samengevat: alles wat we weten over de brand in de Notre-Dame in Parijs

Een zware brand heeft in beroemde Notre-Dame heeft Parijs in het hart getroffen. Alle feiten kort op een rij. Voor meer informatie over een bepaald item kunt u op de links in het artikel klikken.

Lees verder

'Het hele interieur van de Notre Dame is verkoold'

De Parijse brandweerlui hebben het vuur dat maandagavond rond 19 uur uitbrak in de Notre Dame-kerk sinds maandagnacht onder controle, maar de schade is enorm, ook binnenin. Philippe Marsset, vicaris-generaal van het aartsbisdom van Parijs, zegt tegen Le Figaro dat het hele interieur van de kerk is verkoold.

Lees verder