Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 23 april 2019

Sp.a stelt rode taxshift voor

Sp.a stelt rode taxshift voor
Sp.a-voorzitter John Crombez heeft in Gent de aftrap gegeven van de verkiezingscampagne met een sterke klemtoon op 'zekerheid'. "Zekerheid op een job die loont, betaalbare facturen en een pensioen", zegt Crombez. De socialisten willen, ondanks tegenvallende peilingen, fors winnen. "Zodat de anderen...
Lees verder

Moskee dient klacht in: "Banken zien ons liever niet komen als klant"
Steeds meer moskeeën krijgen van hun bank te horen dat hun rekening wordt afgesloten en een nieuwe wordt geweigerd. De Grote Moskee in Hoboken diende daarom een klacht in bij Unia. "Ze zien ons liever niet bij banken", zegt bestuurder Ben Haddach.
Lees verder

Vier zwaargewonden na zware crash tegen rotonde aan oprit E314
Bij een verkeersongeval in Maasmechelen zijn in de nacht van zaterdag op zondag vier inzittenden van een personenwagen zwaargewond geraakt.
Lees verder

Kris Peeters (CD&V) hard voor sociaaleconomische voorstellen N-VA: "Onsamenhangend verhaal"
"Een onsamenhangend verhaal". Zo heeft CD&V-vicepremier Kris Peeters zondag in VTM NIEUWS de sociaaleconomische voorstellen van N-VA omschreven. De organisatie van het loonoverleg per sector noch de beperking van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd kunnen Peeters overtuigen.
Lees verder

Voetganger gaat door voorruit bij aanrijding door auto: slachtoffer op slag dood
Een man (geboren in 1986) is in de nacht van zaterdag op zondag aangereden door een autobestuurder op een steenweg in de Henegouwse stad Beaumont. Hij was op slag dood, zegt de hulpverleningszone Henegouwen-Oost.
Lees verder

"Onze akker- en weidevogels verdwijnen zienderogen"
Het aantal akker- en weidevogels in onze contreien neemt net als elders in West-Europa al decennia af. Maar die daling maakt geen aanstalten om af te remmen en tekent zich nu zelfs af in gezonde Europese vogelgebieden. De onderzoekers luiden de alarmbel.
Lees verder

Eric Van Rompuy: "Wie heeft de moed om een aanval op De Wever in te zetten?"
Eric Van Rompuy is 70 jaar, hij heeft er veertig jaar politiek labeur op zitten en hij gaat met pensioen. Maar een sereen afscheidsinterview is niet besteed aan de eeuwige rebel. Gescholden moet er worden. En hard uitgehaald. Naar de N-VA met name, en Bart De Wever in het bijzonder. "Die...
Lees verder

Zonnige paasmaandag met maxima tot 24 graden
Het wordt een zonnige paasmaandag met hoge wolkenvelden. In de loop van de dag verschijnen er ook wat stapelwolken, maar het blijft droog. De maxima liggen tussen 18 graden in de Ardennen en 24 graden in Vlaanderen, meldt het KMI.
Lees verder

"Rekeningrijden pas te overwegen na investeringen in alternatieven voor auto"
De VAB vindt dat de volgende Vlaamse regering werk moet maken van alternatieven voor de auto, vooraleer er opnieuw gepraat kan worden over rekeningrijden. De mobiliteitsorganisatie vraagt om een investering van 3 miljard, gespreid over tien jaar, in fietsinfrastructuur.
Lees verder

Kust verwelkomt 1,2 miljoen dagtoeristen tijdens paasvakantie
De voorbije paasvakantie brachten ongeveer 1,2 miljoen dagtoeristen een bezoek aan de kust, meldt het toeristisch provinciebedrijf Westtoer op paasmaandag. Vooral de tweede week en het verlengd paasweekend waren voltreffers, klinkt het.
Lees verder

Theoretisch rijexamen afleggen? Beter niet in juni
Een jaar na de verstrenging van het theoretisch rijexamen slaagt gemiddeld 43 procent van de deelnemers van de eerste keer. Juni blijft de maand met het laagste slaagpercentage. In juli, augustus en september zijn er de hoogste slaagpercentages. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Vera...
Lees verder

Eerste officiële zomerdag van 2019, maar het weer zal snel omslaan
In Ukkel werd maandagmiddag 25 graden Celsius gemeten, dus spreekt het KMI van de eerste officiële zomerdag van het jaar. Tamelijk vroeg, zo ongeveer een maand nadat de lente zijn intrede deed, maar niet écht uitzonderlijk, aldus David Dehenauw. En allerminst een voorbode voor meer mooi weer…
Lees verder

Geriatrisch verpleegkundige ZNA over beschuldigingen van mensonterende behandeling: "We staan recht in onze schoenen"
Mariëtte de Graaf-Bout (26) had een heftig weekend, nadat in de pers getuigenissen waren verzameld van familieleden van oud-patiënten op de geriatrieafdelingen van de Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA. Mariëtte is geriatrisch verpleegkundige in ZNA Jan Palfijn in Merksem, waar "billen van ouderen...
Lees verder

Open Vld: "Laat privéfirma's de kleine snelheidsovertredingen vaststellen"
"Waarom kunnen kleine snelheidsovertredingen niet worden vastgesteld door privéfirma's? Dan kan onze politie zich bezighouden met haar kerntaken." Dat zeggen Open Vld-kopstukken Patrick Dewael en Bart Somers in het nieuwe veiligheidsplan van de liberalen. Ze pleiten ook voor de vorming van grotere...
Lees verder

"Steeds meer studenten blijven in Antwerpen plakken"
Pas afgestudeerden blijven steeds vaker in de stad wonen. In het centrum van Antwerpen wonen vandaag bijna 30% meer twintigers met een diploma dan tien jaar geleden. Dat zegt vastgoedagentschap Quares op basis van officiële cijfers.
Lees verder

Flat van jonge vrouw ligt vol granaten, wapens en cocaïne
Een 20-jarige vrouw uit Zwijndrecht zit in de cel omdat er in haar appartement handgranaten, wapens en kilo's coke zijn gevonden. De vondst is mogelijk een belangrijke doorbraak in het onderzoek naar het drugsgerelateerd geweld in Antwerpen van de voorbije maanden.
Lees verder

Verkeersenquête 'Straatvinken' aan tweede editie toe: "De straten zullen ook een leefbaarheidsscore krijgen"
Vorig jaar gebeurde het voor het eerst. Zo'n 1.600 'straatvinkers' trokken de baan op en telden al het verkeer in de straat. Over een kleine maand, op 16 mei, volgt de tweede editie. Nieuw is dat de deelnemers ook de leefbaarheid in kaart kunnen brengen.
Lees verder

Leuvense hoogleraar pleegt opnieuw auteursfraude
Politicoloog en socioloog Marc Hooghe (KU Leuven) zou zich opnieuw schuldig gemaakt hebben aan wetenschapsfraude. Dat blijkt uit onderzoek van De Morgen.
Lees verder

Groothertog Jan van Luxemburg op 98-jarige leeftijd overleden
Groothertog Jan van Luxemburg is overleden. Hij werd 98 jaar. Dat heeft zijn zoon, groothertog Hendrik, dinsdag laten weten in een communiqué.
Lees verder

Wetsdokter: "Bij één op de drie wiegendoden is ouder op baby gaan liggen"
Bij één op de drie zogenaamde wiegendoden is de baby wellicht per ongeluk doodgedrukt door een ouder, doordat die al slapend over het kind rolt. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. "De term wiegendood wordt veel te snel bovengehaald", zegt wetsdokter Werner Jacobs van de dienst...
Lees verder