Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 april 2019

Poperinge: Gratis ‘bij-vriendelijk’ bloemenmengsel

Gratis 'bij-vriendelijk' bloemenmengsel
De Stad stelt een gratis pakketje bij-vriendelijk bloemenmengsel ter beschikking aan haar inwoners. Kom er om bij de omgevingsdienst (Veurnestraat 22).
Lees verder

Politiezone Arro Ieper werft assistent ICT aan
De politiezone Arro Ieper is op zoek naar een ICT-assistent. Ben jij thuis in de informaticawereld en heb je een feeling voor applicaties? Dan is dit de job voor jou!
Lees verder

Gevelbanken
Gevelbankjes zijn een aantrekkingspool voor de buurt, de aanzet voor een goed gesprek. Het principe is simpel: twee stijlvolle stalen driehoeken worden aan de gevel geïnstalleerd terwijl een lichte bank binnen achter je deur hangt.
Lees verder

Tijdig nadenken over een waardig levenseinde
Kom naar de informatienamiddag op 23 april in CC Ghybe.
Lees verder

Digitalisering Burgerzaken en veranderingen voor archiefconsultatie
Ambtenaren van het stadhuis zeggen sinds 31 maart vaarwel tegen het tijdperk van de papieren akten. De volledige digitalisering van geboorte- en huwelijksdocumenten staat in het verschiet. Uit die verandering vloeien ook versoepelingen voor het archief voort.
Lees verder

Jongeren gezocht met een hart voor mensen met een beperking
Vakantieplannen maken. Doe het nu! Maakt vrijwilligerswerk jou enthousiast? Leer je graag nieuwe mensen kennen? En zet je je graag in voor anderen? Schrijf je dan nu in voor een Joka-kamp in je eigen stad!
Lees verder

Seniorgames 23 mei 2019
Een sportdag voor actieve senioren! Je bent 55+, je hebt een hart voor sport en je houdt van een gezellig samenzijn? Dan zijn de Seniorgames dé uitgelezen kans om te sporten met leeftijdsgenoten in een recreatieve en gezonde competitiesfeer.
Lees verder

Monteberg Short Rally: reglementen
Op zondag 5 mei 2019 organiseert de vzw Superstage terug de Monteberg Short Rally. Dit jaar terug met een KP Busseboom op het grondgebied van Poperinge. Naar aanleiding van deze rally werden enkele reglementen goedgekeurd.
Lees verder

Test Be-Alert op donderdag 4 april
De afgelopen jaren werden reeds enkele testen uitgevoerd met de alarmering via Be-Alert op basis van de adressenlijst. Op donderdag 4 april zal voor de eerste keer in Poperinge de alarmering op basis van locatie getest worden.
Lees verder

Be-Alert getest op donderdag 4 april op basis van locatie
De afgelopen jaren werden reeds enkele testen uitgevoerd met de alarmering via Be-Alert op basis van de adressenlijst. Op donderdag 4 april testte het stadsbestuur voor het eerst de alarmering op basis van locatie.
Lees verder