Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 6 april 2019

Koop ik groenten in een plastic zakje?

Koop ik groenten in een plastic zakje?

Koop ik snoepgroenten los, in een plastic of in een kartonnen verpakking?

Lees verder

Succescoach Rudi Diels keert terug bij bobsleedames van de Belgian Bullets

Rudi Diels keert na een afwezigheid van vijf jaar terug als coach bij de Belgian Bullets. Hij wordt de nieuwe coördinator van de trainingen van de Bullets van de lente tot de herfst, zo maakten Diels en Geert Vanvaerenbergh, CEO bij de Belgische bobsleefederatie, aan Belga bekend.

Lees verder

Verdachte Christchurch moet psychologische testen ondergaan

De verdachte van de aanslag in Christchurch, Nieuw-Zeeland, moet psychologische testen ondergaan om zijn mentale gezondheid te evalueren.

Lees verder

Recordaantal mensen onder elektronisch toezicht geplaatst in 2018

Het aantal mensen dat in Vlaanderen onder elektronisch toezicht staat, is in 2018 gestegen tot bijna 4.000. Dat is een recordaantal, blijkt vrijdag uit cijfers van het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin.

Lees verder

Veel vrouwtjes zijn goed voor een man

Het recept voor een lang leven? Veel vrouwtjes. Toch als je een mannetjeskrekel bent.

Lees verder

De kracht van duaal leren
Duaal leren biedt jongeren de kans om de nodige beroepskwalificaties te behalen en tegelijk kennis te maken met het bedrijfsleven, aldus Geert Demeyere, coördinator duaal leren bij VTI Waregem. "Wij bieden leerlingen zo zelfs een extra volwaardig schooljaar aan."
Lees verder

Word TAJO gastdocent: de leukste schooldag is zaterdag
Te veel jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie maken later hun school niet af. Daar wil TAJO iets aan doen. Het Gentse Talentenatelier voor Jongeren laat via zaterdagklassen jongeren kennismaken met alle mogelijke beroepen om hen wegwijs te maken in hun eigen mogelijkheden. Maar vooral in meer inzicht in hun eigen talenten: en dat is dé weg naar meer zelfvertrouwen.
Lees verder

Het Perfect-model van A.S.Adventure: wat als je zelf je waarden mocht kiezen?
Soms is het de CEO met enkele getrouwen die de waarden vastlegt. Of dikwijls is zo'n waardenbepaling het resultaat van enkele stuurgroepen binnen de organisatie. Bij Retail Concepts, het bedrijf achter de bekende retailmerken A.S.Adventure, Juttu en Yaya lag het anders. Daar kozen de medewerkers zélf de waarden van hun bedrijf.
Lees verder

Jeff Bezos houdt teugels Amazon in handen na duurste scheiding ooit

Ook na zijn scheiding van zijn vrouw MacKenzie Tuttle, blijft Amazon-topman Jeff Bezos – hoogstwaarschijnlijk – de rijkste man ter wereld. Belangrijk voor de aandeelhouders van Amazon: Bezos behoudt het stemrecht over alle gedeelde aandelen.

Lees verder

May vraagt uitstel tot 30 juni, Tusk biedt een jaar aan
De Britse premier Theresa May vraagt uitstel voor de Brexit tot 30 juni. De voorzitter van de Europese Raad, Donald Tusk, is bereid om het Verenigd Koninkrijk een 'flexibel uitstel' tot 12 maanden te geven.
Lees verder

Ongehoord. 'Mensen denken dat ik heel Vlaanderen aan elkaar genaaid heb'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Antwerp Giants mogen Final Four Champions League basket in eigen huis afwerken: Antwerpen is gaststad

De Final Four van de Champions League basket wordt in het Antwerpse Sportpaleis afgewerkt. Dat maakte de Internationale Basketfederatie (FIBA) vrijdag bekend.

Lees verder

Trump steekt de draak met excuses Biden
De Amerikaanse president Trump heeft donderdag een opmerkelijke video op zijn Twitterkanaal geplaatst. In de parodie op de excuses van voormalig vice-president Joe Biden over zijn grensoverschrijdend gedrag, die u hierboven ziet, steekt Trump de draak met Biden.
Lees verder

Ploegmaat Peter Sagan zet carrière tijdelijk op non-actief wegens aanhoudende mentale problemen

De Brit Peter Kennaugh, olympisch kampioen ploegenachtervolging in London, stopt tijdelijk met koersen wegens aanhoudende problemen van mentale aard. Dat liet zijn werkgever BORA - hansgrohe weten middels een communiqué.

Lees verder

Alcohol is schadelijk, ook in kleine hoeveelheden

Het argument dat een klein beetje alcohol drinken goed is voor de gezondheid van hart- en bloedvaten is wetenschappelijk onderuitgehaald. Zelfs matig drinken vergroot het risico op beroertes. Dat is de conclusie van een grootschalige studie die deze vrijdag gepubliceerd wordt in het medisch-wetenschappelijke tijdschrift The Lancet.

Lees verder

Wat u moet onthouden van de nachtelijke grondwetsstemming

Wordt u ook horendol van de rondvliegende verwijten tussen premier en parlement, van artikel 1, artikel 7bis of artikel 195? Institutionele discussies dreigen snel technisch te worden, waardoor niemand nog weet: wat behelsen ze nu concreet? Zitten we in een situatie van 'communautaire waanzin' of is het much ado about nothing? Ook als u níet tot 4 uur 's morgens bent wakker gebleven om de finesses te begrijpen, hoeft de nachtelijke grondwetsvergadering geen geheimen voor u te hebben.

Lees verder

Benzine wordt duurder: hoogste prijs in zes maanden

Benzine wordt zaterdag 3 cent duurder, meldt de federale overheidsdienst Economie. De maximumprijs van een liter benzine 95 E10 stijgt met 3 cent naar 1,521 euro.

Lees verder

'Joe Biden had me toestemming moeten vragen voor een knuffel'

Zeven vrouwen hebben aangegeven dat Joe Biden, de voormalige vicepresident, hen ongepast en/of ongevraagd geknuffeld of aangeraakt heeft. Niet seksueel. Maar het schaadt hoe dan ook Bidens reputatie - en zijn mogelijke kandidaatstelling voor het presidentschap.

Lees verder

Luca Brecel plaatst zich voor halve finales in China Open en stelt ticket hoofdtabel WK veilig

Luca Brecel heeft zich met knap snooker geplaatst voor de halve finales op het China Open (1,17 miljoen euro). In de Chinese hoofdstad Beijing zette hij in de kwartfinale de Schot Alan McManus (WS 60), na ondermeer drie centuries, met 6-1 aan de kant.

Lees verder

Unieke beelden van zonsverduisteringen vanop Mars
Marsrover Curiosity heeft bijzondere beelden vanop Mars doorgestuurd. De rover was eind maart getuige van twee zonsverduisteringen op de rode planeet. Bekijk ze in de video hierboven.
Lees verder

Rusland belooft tientallen orka's en dolfijnen vrij te laten uit 'gevangenis'

De internationale druk op Rusland om bijna honderd grote zeezoogdieren die al maanden worden gevangengehouden in de buurt van Vladivostok vrij te laten, neemt toe. Rusland belooft nu dat te zullen doen nadat de dieren zijn onderzocht.

Lees verder

Waarvoor hebben we tenen nodig?

Vanaf maandag moet tienvoudig wereldkampioen motorcross Stefan Everts na een zware malaria-aanval met vier tenen door het leven. Maar kan dat probleemloos? En zo ja, waarom hebben we die uitsteeksels dan nog? De zin en onzin van tenen aan de hand van vijf vragen.

Lees verder

Ook Brusselse regering wil roken in auto met kinderen verbieden

De Brusselse regering wil roken in de wagen in het bijzijn van kinderen verbieden en het stilleggen van de motor verplichten wanneer een voertuig geparkeerd is. Dat staat in een voorontwerp van ordonnantie dat donderdag groen licht kreeg van de ministerraad.

Lees verder

Ferrari-teambaas na drama in Bahrein: "Het is niet altijd eenvoudig"
Mattia Binotto, de nieuwbakken teambaas van het Ferrari F1 team, moet zich ook bekommeren om zijn nieuwe rijdersduo en de Italiaan geeft toe dat dat niet altijd even eenvoudig is omdat ze allebei erg ambitieus zijn.
Lees verder

Test uw kennis over Kurt Cobain
U weet dat Kurt Cobain lid is van de illustere 'Club 27', kan de albumhoes van Nevermind dromen, en lipt 'MTV Unplugged in New York' woord voor woord mee. Maar weet u echt alles over de leadzanger van Nirvana? Beantwoord onze vragen en test uw kennis.
Lees verder

Fietsster (48) sterft bij ongeval met vrachtwagen in Tielt

Een 48-jarige vrouw uit Meulebeke is vrijdagmorgen om het leven gekomen bij een ongeval in Tielt. De vrouw stond met haar fiets te wachten bij de verkeerslichten toen ze wellicht langs achteren werd aangereden door een vrachtwagen die wilde vertrekken.

Lees verder

De paasvakantie staat voor de deur: waar wordt het aanschuiven en wanneer vertrek je het best?

Urenlang aanschuiven op de luchthaven en op de weg: het angstzweet breekt bij veel vakantiegangers al uit wanneer de paasvakantie voor de deur staat. Vrijdag wordt het al best druk op de weg en zeker in het paasweekend kan je je verplaatsing maar beter goed plannen. Ook wie met het vliegtuig reist, komt best op tijd. 'Druk zal het hoe dan ook zijn', klinkt het.

Lees verder

Internationale politieoperatie tegen Albanese maffia: zeventigtal verdachten opgepakt

De politie voert sinds woensdag in vijf Europese landen, waaronder België, een grote operatie tegen cannabisplantages. Een zeventigtal mensen is opgepakt, zo is vrijdag uit gerechtelijke bron vernomen. Het onderzoek wordt geleid door twee onderzoeksrechters in Doornik.

Lees verder

Exclusieve villa van 2,5 miljoen te koop in Wilrijk
In Wilrijk staat een wel erg exclusieve villa te koop voor 2,5 miljoen euro. De woning is langs de buitenkant al indrukwekkend, aan de binnenkant is er een zee van luxe. Kijk binnen in de video hierboven.
Lees verder