Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 april 2019

Gemeente Balen: Opgelet voor valse brieven i.v.m. 'vergrijzingspremie'

Opgelet voor valse brieven i.v.m. 'vergrijzingspremie'
Lees verder

Heb jij 2x dezelfde betalingsuitnodiging van DIFTAR ontvangen?
Lees verder

Vacature: verpleegkundige WZC Ter Vest
Ocmw Balen is op zoek naar een verpleegkundige die instaat voor de verpleegkundige interventies in een leefgroep van 17 bewoners in woonzorgcentrum Ter Vest (contractueel - deeltijds of voltijds - onbepaalde duur - BV1-BV3 of C3-C4). Solliciteren kan tot uiterlijk dinsdag 30 april 2019.
Lees verder

Gezocht: vrijwilliger-hulpcoaches voor Coderdojo-sessies in Bib
Ben je gepassioneerd door ICT en wil je graag jongeren inspireren en leren programmeren? Meld je dan aan als mentor voor de Coderdojo-sessies. Deze vinden elke eerste zaterdag van de maand (behalve in de zomervakantie) van 10u tot 12u30 plaats in de Bib van Balen.
Lees verder

SOS Zomerkamp zoekt kampplek voor 100 jeugdgroepen
Lees verder

Zitdagen voor personen met een handicap
Lees verder

Vernieuwde gratis vrijwilligersverzekering
Lees verder

Cambio-deelauto's beschikbaar aan station en VC De Kruierie
Vanaf nu kan je in Balen na reservatie en tegen een vergoeding een cambio-deelauto uitlenen op twee plaatsen: aan het station (parking naast fietsenstalling) en aan VC De Kruierie (parking aan straatkant). Ideaal voor wie niet zo vaak een wagen nodig heeft of om een tweede auto uit te sparen.
Lees verder

Vacature: meewerkend ploegleider
Het gemeentebestuur van Balen zoekt een meewerkend ploegleider (voltijds - contractueel - onbepaalde duur - niveau D). Je kan je kandidatuur indienen tot uiterlijk vrijdag 3 mei 2019. Bekijk de volledige infofiche bij downloads.
Lees verder

Vacatures bij gemeente & ocmw: o.a. deskundige mobiliteit
De gemeente Balen is op zoek naar schoonmaakpersoneel (solliciteren tot uiterlijk 30 april 2019), een deskundige mobiliteit en een meewerkend ploegleider (solliciteren tot uiterlijk 3 mei 2019). Ocmw Balen zoekt een verpleegkundige voor WZC Ter Vest (solliciteren tot uiterlijk 30 april 2019).
Lees verder

Vacature: deskundige mobiliteit
Het gemeentebestuur van Balen zoekt een deskundige mobiliteit (voltijds - contractueel - onbepaalde duur - niveau B). Je kan je kandidatuur indienen tot uiterlijk vrijdag 3 mei 2019. Bekijk de volledige infofiche bij downloads.
Lees verder

Afvalkalender week 16
• vrijdag 19 april: PMD, RESTAFVAL en GLAS (route 2)
Lees verder

Bloedinzameling op 15 april in kapel Rijsbergdijk
Lees verder

Peuterspeelpunt op 19 april in sporthal Olmen
Lees verder

Schrijf je nog snel in voor de Buitenspeeldag
Op woensdag 24 april kan elke 6- tot 16-jarige zich tussen 13u en 16u gratis uitleven op de Buitenspeeldag in en om sportcomplex Bleukens. Om deel te nemen, moet je inschrijven via het e-loket vóór 21 april (niet meer mogelijk ter plaatse). Ouders kunnen die namiddag terecht op een gezellig terras.
Lees verder

Tip van de Bib:'Het grote retoucheboek'
Wil je zelf leren om kleine retouches aan je kleding uit te voeren? Kom dan naar de Bib voor dit boek of kom zondag naar het Repair Café.
Lees verder

Ronde van Balen, vijfdaagse loopwedstrijd voor kids
Op maandag 6 mei start de vijfdaagse loopwedstrijd 'de Ronde van Balen' voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Elke avond wordt er om 19u op een andere locatie gelopen. Kleuters kunnen meelopen buiten klassement. Ouders kunnen hun kinderen gratis inschrijven via het e-loket.
Lees verder

Scholennieuws: Ga de strijd aan tegen het zomerverval
'Zomerverval' geeft aan dat kinderen die in de zomervakantie niet of nauwelijks lezen 1 á 2 AVI-niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Wil je als school, i.s.m. de Bib, een Zomerlees- actie voor je leerlingen op te zetten? Meld dit dan voor 4 mei bij de Bib.
Lees verder

Scholennieuws: Ook laatste bibbezoek zorgeloos uitlenen voor ieder kind
Omdat de Bib op het einde van dit schooljaar ieder schoolsecretariaat aandoet om boeken op te halen van de leerlingen (die in de zomervakantie niet zelf tot in de bib geraken), kan ieder kind ook tijdens deze uitleenbeurt zorgeloos boeken uitlenen.
Lees verder

Scholennieuws: Kwartierlezen: er is meer dan lezen alleen!
Wij weten het: er is meer dan lezen alleen! De (tijds-)druk op een leerkracht om alle doelstellingen te bereiken is enorm. Daarom willen wij jullie, leerkrachten, nogmaals expliciet bedanken voor jullie volharding om zoveel mogelijk te blijven kwartierlezen. Weet dat het loont
Lees verder

Pleegzorg in de kijker in de Bib
Balen heeft een warm hart voor kwetsbare kinderen. Daarom doneren we onze bibliotheek deze week aan pleegzorg. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen zoeken we gezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben.
Lees verder

Voorleesverhaaltje met knutselstaartje op 20 april
Lees verder

Openbaar onderzoek bodemsaneringsproject Ajinomoto Omnichem NV
Lees verder

Foto-expo 'M.Elephant' met openingsconcert en platenbeurs op 20 april
Van 20 april t.e.m. 4 mei kan je in VC De Kruierie naar een foto-expo van verschillende fotografen die de Balense rockgroep Elephant de afgelopen jaren volgden. Met op zaterdag 20 april platenbeurs (11u-17u), opening van de expo (19u30) en openingsconcert met 'Bones to Dust' en 'Elephant' (20u30).
Lees verder

Vacature: eerstelijnspsycholoog CGG
Vzw Centrum voor Geestelijke Gezondsheidszorg Kempen is op zoek naar een 100% eerstelijnspsycholoog ouderen (65+) (bepaalde duur 3j - m/v - voltijds). Kandidatuur bezorgen aan An Boschmans vóór 25 april 2019. Meer info in de infofiche bij 'downloads'.
Lees verder

Diensten gesloten op paasmaandag 22 april
Op 22 april (paasmaandag) zijn de gemeentediensten (gemeentehuis, VC De Kruierie, Bib, sportdienst Bleukens), het ocmw-huis, Den Travoo, IOK-recyclagepark, Kikoen Balen en de wijkpost van de politie gesloten.
Lees verder