Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 17 april 2019

En we gaan nog niet naar huis, ook als de cafébaas wil sluiten

En we gaan nog niet naar huis, ook als de cafébaas wil sluiten

Horeca Vlaanderen krijgt almaar vaker meldingen van discussies die ontstaan over het 'laatste rondje'. Personeel wordt duurder en dus hanteren cafés striktere sluitingsuren. 'De Vlaming is dat duidelijk nog niet gewoon.'

Lees verder

Zuhal Demir: 'Kris Peeters heeft zijn kans verkeken'

'Vorig jaar was hierover een akkoord in de federale regering. Toen had Kris Peeters (CD&V) zijn plannen kunnen uitvoeren, nu is de kans verkeken.' Dat zegt Kamerlid Zuhal Demir (N-VA) dinsdag in reactie op de plannen van de minister van Werk rond de hervorming van de uitkeringen.

Lees verder

Belg krijgt factuur van bijna 5.500 euro, Proximus waarschuwt klanten
Een Waalse blogger heeft van Proximus een gigantische factuur gekregen voor internetgebruik via WiFi op een vlucht naar Dubai. Hij moet nu in totaal 5.463,17 euro betalen. De telecomoperator waarschuwt klanten.
Lees verder

Vlaamse kathedralen: 'Dit is een wake up-call'

Zijn de Belgische kathedralen voorbereid op een brand zoals in de Parijse Notre-Dame? 'Ja', klinkt het in koor, al baart het kurkdroge hout dat in de constructies verwerkt zit hen wel zorgen.

Lees verder

'Eerste gedupeerden Antwerpse kluizenkraak allicht eind april terugbetaald'

Twee maanden na de spectaculaire kraak in de kluizenzaal van een bankkantoor van BNP Paribas Fortis aan de Belgiëlei in Antwerpen, kunnen stilaan de eerste gedupeerden terugbetaald worden. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen en BNP Paribas Fortis bevestigt het nieuws. De bank vermoedt dat de terugbetalingen eind april zullen starten.

Lees verder

Transmigranten kunnen nog altijd in deel van Noordstation slapen

De transmigranten die hun toevlucht zoeken tot de onderste verdieping van het CCN-gebouw aan het Noordstation kunnen er nog altijd slapen.

Lees verder

Europees verbod op pulsvissen definitief goedgekeurd

Het verbod op pulsvisserij werd vandaag definitief goedgekeurd door het Europees parlement. Met die techniek worden vissen met stroomstoten opgeschrikt zodat ze in de netten zwemmen. Vooral in Nederland wordt die techniek vaak gebruikt.

Lees verder

Antwerps Zorgbedrijf ontslaat vijf medewerkers die beelden van bejaarden verspreidden

Het Antwerpse Zorgbedrijf heeft het arbeidscontract van vijf medewerkers met onmiddellijke ingang opgezegd op basis van de interne regels, nadat ze beeldmateriaal van bewoners van een woonzorgcentrum zouden hebben bewaard en gedeeld. Dat meldt de stad Antwerpen. Het zou gaan om beelden die werden opgenomen om medische redenen of in het kader van animatieactiviteiten. Naast het ontslag heeft het Zorgbedrijf ook melding gemaakt van het 'mogelijk datalek' bij zowel de privacycommissie als bij het parket.

Lees verder

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Brussel vereeuwigd als muurschildering

Brussel is een muurschildering rijker en het is er eentje met een beeltenis van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. De fresco in de Vlierwijk in het stadscentrum is het werk van kunstenaar Encq, ook gekend als Henk De Ruddere.

Lees verder

Dieven aan de haal met 400 bakken leeggoed

Drie personen zijn maandag rond 22 uur op heterdaad betrapt toen ze bakken met lege flessen stalen in een opslagplaats van een brouwer in Ciney. In totaal werden op verschillende dagen meer dan 400 bakken gestolen.

Lees verder

Artificiële intelligentie: wordt technologie behalve slim ook creatief?

Denken deden ze al even, sinds kort zijn ze ook aan het schilderen en aan het schrijven. Computers en algoritmes blijven verbazen. Maar moeten we daar nu blij van worden, of bang?

Lees verder

Ook Gent bant vuile diesels, met hulp van slooppremie
Minder gegoede Gentenaars krijgen een hogere premie als ze hun oude, vervuilende wagen wegdoen.
Lees verder

Tot een maand extra huur voor sociale woning
Mensen die een sociale woning huren, moeten vanaf 1 januari 2020, als gevolg van een energie­correctie, 17,13 euro per maand extra betalen. 'Een Homans-heffing', zegt SP.A.
Lees verder

Experiment mislukt door vrieskou: nieuw asfalt op E17 moet al worden vervangen
Nog geen week nadat het gegoten is, moet een deel van het asfalt op de E17 tussen Sint-Niklaas en Waasmunster al vervangen worden. Het gaat om een strook van bijna een kilometer lang dat zwaar te lijden had onder de recente vrieskou.
Lees verder

Konijnenkeutels goed voor biodiversiteit van planten

Konijnenmest is gunstiger voor plantenbiodiversiteit dan mest van grote grazers vanwege een betere balans van stikstof en fosfor.

Lees verder

MR-woordvoerder: 'Charles Michel is kandidaat-premier'

Premier Charles Michel is de kandidaat van de MR om zichzelf op te volgen als eerste minister. Dat heeft campagnewoordvoerder Georges-Louis Bouchez woensdag verklaard op de Franstalige nieuwszender LN24.

Lees verder

Familie van Paul Severs plaatst scherm voor fans die begrafenis willen volgen

De uitvaart van Paul Severs vindt op dinsdag 23 april plaats in zijn thuisgemeente Halle. Omdat de familie een erg grote opkomst verwacht, zal de Sint-Martinusbasiliek wellicht te klein zijn voor alle aanwezigen.

Lees verder

Zeewater verrast hobbyfotograaf... die weigert te zwemmen om materiaal te redden
Hulpdiensten aan de kust moesten woensdagvoormiddag massaal uitrukken voor een man die verrast werd door het opkomende zeewater. Toen de hobbyfotograaf uit het water werd gevist door de reddingsdiensten, stond het water al tot aan de borst. Hij weigerde te zwemmen omdat zijn materiaal dan nat zou worden. 'Mijn toestel en statief kosten meer dan 2.000 euro. Voor mijn leven ging ik dat niet lossen.'
Lees verder

Zullen we topless vergaderen of een 'deep dive' doen?
We vergaderen niet alleen te veel op kantoor, er zijn ook gewoon te veel verschillende vergaderingen. Van 'waslijnsessies' tot het 'benen-op- tafel-gesprek': dit zijn de meest originele benamingen voor de saaiste vergaderingen.
Lees verder

Waarom een autoverzekeraar soms wel heel persoonlijk wordt

Zeg niet 'stigmatisering' maar 'segmentering'. In verzekeringsland worden risico's en dus premies berekend op basis van verschillende criteria. Zeker bij een autoverzekering durven die weleens heel gedetailleerd en persoonlijk te zijn.

Lees verder