Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 11 april 2019

Einde seizoen voor Harry Kane? “Het ziet er niet goed uit”

Einde seizoen voor Harry Kane? "Het ziet er niet goed uit"

Manager Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur vreest dat hij de rest van het seizoen geen beroep meer kan doen op Harry Kane. De spits van de Engelse club liep dinsdag in het gewonnen duel met Manchester City in de kwartfinales van de Champions League (1-0) een blessure aan zijn linkerenkel op. In januari raakte Kane ook al geblesseerd aan dezelfde enkel. Hij stond toen een maand aan de kant.

Lees verder

Michel: langer uitstel voor Brexit als VK loyaal is
Premier Michel wil geen harde Brexit en kort uitstel tot in juni ziet hij niet zitten. Dan liever een langer uitstel als het Vereningd Koninkrijk zich loyaal opstelt.
Lees verder

Michel houdt vast aan veto tegen grondwetsherziening

Premier Michel blijft bij zijn 'boycot' van een eventuele grote grondwetswijziging na de verkiezingen. Hij is niet van plan de parlementaire lijst van 40 voor herziening vatbaar verklaarde artikelen, te steunen. 'Sommige van die artikelen zetten de deur open voor communautaire chaos', houdt hij vol.

Lees verder

Meer dan 200 miljoen vrouwen hebben geen toegang tot anticonceptie

Er zijn wereldwijd meer dan 200 miljoen vrouwen die een zwangerschap willen voorkomen, maar die geen toegang hebben tot anticonceptie. Dat meldt het Bevolkingsfonds van de Verenigde Naties (UNFPA) woensdag.

Lees verder

Basketicoon Dirk Nowitzki (40) kondigt na 30 punten in laatste match afscheid van NBA aan

De Duitser Dirk Nowitzki, de op vijf na beste schutter in de NBA-geschiedenis, zet na 21 seizoenen in het shirt van Dallas Mavericks een punt achter zijn carrière, zo maakte de veertigjarige Nowitzki dinsdag bekend na afloop van de laatste thuiswedstrijd van het seizoen van de Mavericks tegen Phoenix Suns. Daarin haalde Dallas het met 120-109 en nam Nowitzki nog dertig punten voor zijn rekening.

Lees verder

NBA. Magic Johnson stapt op als Lakers-voorzitter

Earvin 'Magic' Johnson neemt ontslag als voorzitter van LA Lakers, zo maakte de 59-jarige NBA-legende dinsdag bekend net voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Portland Trailblazers op gang gefloten werd.

Lees verder

Overheid waarschuwt voor dodelijke schimmel: levensgevaarlijk en amper opspoorbaar

Niemand weet waar het plots vandaan komt, maar de dodelijke 'superschimmel' Candida auris is aan een opmars bezig. Courante medicijnen kunnen er niets tegen beginnen en vooral patiënten met een zwak immuunsysteem raken geïnfecteerd. Spanje en Engeland kregen al een uitbraak te verwerken. Ons land is slecht voorbereid, zo blijkt nu. Bij een test van het federale onderzoekscentrum Sciensano bleek dat twee op de vijf labo's de schimmel zelfs niet zouden herkennen.

Lees verder

'De moderne CEO is ook HR-manager'
Het bekende rekrutering- en selectiebureau Verdonck Professional Partners uit Menen wil zich maximaal voorbereiden op de toekomst. Het hoog aangeschreven en in kmo-kringen goed ingebedde HR-kantoor van Jos Verdonck heeft met nieuwbakken manager Maarten Ghesquiere een wissel op de toekomst. Met beiden overlopen we de trends. "Het vinden van personeel wordt voor de CEO een grotere prioriteit dan het vinden van klanten."
Lees verder

Appartement aan de kust in 2018 voor het eerst in jaren goedkoper

De vastgoedsector heeft in 2018 goed geboerd aan de Belgische kust. Er waren 15.395 transacties of 0,6 procent meer dan in 2017, het vorige recordjaar. Dat meldt de Federatie van het Notariaat (Fednot) woensdag. Anderzijds daalde de gemiddelde prijs van een appartement wel voor het eerst sinds 2014.

Lees verder

Treinpersoneel TGV zet meisje (4) station te vroeg af

'Sorry, meneer, we zijn uw kindje kwijt.' Dat kreeg de Fransman Pascal Eschmann, de papa van het 4-jarige meisje Tyline, te horen toen hij in het station van Straatsburg zijn dochter ging ophalen. Die was vier uur eerder door haar mama in Rennes op de TGV gezet met een 'Junior et Cie'-ticket. Dat garandeert minderjarigen die alleen reizen begeleiding door het treinpersoneel.

Lees verder

Waarom het gemakkelijk maken als het ook moeilijk kan?
Elke dag brengen we u twee wiskundige raadsels. Ze zijn niet altijd gemakkelijk, maar u weet er vast raad mee. En zo niet: de oplossing is vlakbij.
Lees verder

Debation Island mengt zich in het Brexitdebat: 'May gooit onnodig veel ravioli op het vuur'
Op Debation Island gaan de debatten er nog steeds vurig aan toe. Deze week lag de Brexit op tafel in De Ideale Wereld.
Lees verder

Nederlandse jongeren roepen op tot prostitutieverbod

De jongerenbeweging Exxpose wil dat betaalde seks strafbaar wordt en overhandigt vandaag een petitie aan de Nederlandse Tweede Kamer die meer dan 40.000 keer werd ondertekend, in de hoop dat het een debat opent.

Lees verder

Elise Mertens zegt af voor belangrijk duel tegen Spanje in barrages Wereldgroep Fed Cup

Elise Mertens (WTA 17) geeft verstek voor het duel tegen Spanje in de barrages van de Wereldgroep, op 20 en 21 april in Kortrijk. De Belgische nummer een geeft voorrang aan de voorbereiding van het gravelseizoen, zo maakte de Belgische Tennisfederatie woensdag bekend.

Lees verder

Febiac: 'We moeten hoe dan ook naar systeem van rekeningrijden'

Bij automobielfederatie Febiac blijven ze geloven dat rekeningrijden de oplossing is voor het fileprobleem. 'De politiek had meer de voordelen moeten benadrukken door te nuanceren.'

Lees verder

Advocaat nodig? Vraag het aan de chatbot

Wie op zoek is naar een advocaat, kan voortaan de hulp vragen van een chatbot. Aan de hand van een reeks vragen, zet de chatbot rechtzoekenden op weg naar de juiste juridische hulp.

Lees verder

Iconische foto van jonge vrouw bij protest in Soedan gaat de wereld rond
Een foto van een jonge vrouw die boven de massa uitsteekt tijdens protesten in Soedan gaat de wereld rond. De vrouw spoort de massa aan in de gezangen tegen president Omar al-Bashir. In de video hierboven ziet u hoe ze de actievoerders leidt in haar opvallende witte gewaad en gouden oorringen.
Lees verder

Vlaams Belang vraagt politiemeldpunt voor vechtfilmpjes (en deelt ze zelf ook)

Vlaams Belang gaat actief op zoek naar filmpjes van gewelddadige jongeren zoals de Antwerpse kopschopper, schrijft Het Laatste Nieuws. Vlaams Belang wil ook dat er een meldpunt bij de politie komt.

Lees verder

"F1 heeft minder technologie en meer vindingrijkheid nodig"
"F1 heeft minder technologie en meer vindingrijkheid nodig"
Lees verder

Zeven jaar cel voor autobestuurder die 5-jarig meisje doodreed

De 21-jarige autobestuurder die in augustus het dodelijk ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte waarbij een meisje van vijf omkwam, is veroordeeld tot zeven jaar cel. Dat heeft de politierechtbank in Sint-Niklaas woensdag beslist.

Lees verder

Mount Everest wordt voor het eerst in 65 jaar opnieuw opgemeten

Nepal heeft een team naar de Mount Everest gestuurd om de hoogste berg ter wereld opnieuw op te meten. De laatste keer was in 1954.

Lees verder

Waarom The City bruine schoenen haat (en dat niet zou moeten doen)

In het Londense financiële centrum, The City, geldt sinds mensenheugenis een belangrijk kledingvoorschrift: bruine schoenen zijn not done. Hoe komt dat, en is die regel niet achterhaald, vraagt The Guardian zich af.

Lees verder

Straks krijgen we (wellicht) een zwart gat te zien
In de jarenlange zoektocht naar zwarte gaten volgt deze middag wellicht een nieuwe mijlpaal. Het internationale onderzoeksteam Event Horizon Telescope (EHT) toont dan hoogstwaarschijnlijk voor het eerst in de geschiedenis een foto van een zwart gat. De presentatie is online te volgen.
Lees verder

Nieuwe generatie slechtvalken geboren in Ukkel
In de Sint-Jobkerk in de Brusselse gemeente Ukkel zijn dinsdag drie slechtvalken geboren. De valken zijn live te volgen op de website valkenvooriedereen.be. Bovenstaande beelden geven een glimp van de pasgeboren kuikens.
Lees verder

Juncker steekt bijna Rwandese president in brand
In Rwanda werd afgelopen weekend de genocide van 1994 herdacht. Ook Jean-Claude Juncker was bij die herdenking aanwezig. Maar helemaal van een leien dakje liep het niet.
Lees verder

Basketbalspeler Elias Lasisi van Oostende riskeert zware schorsing na incident met ref die tegen de vlakte gaat

Oostende-speler Elias Lasisi riskeert een zware schorsing na een gewelddadig incident met de scheidsrechter, dinsdagavond in de inhaalwedstrijd in en tegen Luik in de EuroMillions Basket League, zo blijkt uit wedstrijdbeelden.

Lees verder

Eerste inwoners mogen terugkeren naar stadje bij Fukushima

Acht jaar na de kernramp in het Japanse Fukushima, hebben enkele inwoners van het nabijgelegen Okuma groen licht gekregen om terug te keren.

Lees verder

Nieuw-Zeeland hervormt wapenwet na aanslagen Christchurch

Het Nieuw-Zeelandse parlement heeft de nieuwe wapenwet goedgekeurd die militaire semi-automatische wapens verbiedt. De wet moeten vrijdag nog door de gouverneur-generaal worden ondertekend voordat ze in werking treedt.

Lees verder

AC Milan riskeert nieuwe sanctie voor overtreding Financial Fair Play

AC Milan riskeert een nieuwe sanctie voor een overtreding van de Financial Fair Play-reglementen, zo maakte de Europese Voetbalconfederatie UEFA woensdag bekend.

Lees verder

Radio 2 blijft grootste zender in Vlaanderen

De VRT-radionetten laten volgens de nieuwste Cim-meting een gezamenlijk stabiel marktaandeel van 62,9 procent optekenen. Radio 2 versterkt zijn positie als grootste familiezender in Vlaanderen, Qmusic is de op één na grootste. De Vlaamse zender Nostalgie blijft groeien.

Lees verder

Wie ontsnapt aan de dodengang?

Het aantal doodstraffen nam dit jaar wereldwijd af. Toch werden er nog honderden mensen terechtgesteld. Wat zegt het Europees en het internationaal recht: zijn zij voor of tegen? En, kun je mensen 'vrij' schrijven?

Lees verder

Besix klaar om voorbij 3 miljard euro omzet te springen

De Belgische bouwgroep Besix staat voor een gigantische stap voorwaarts. De omzet, die in 2018 voor het eerst boven 2,5 miljard euro uitkwam, zal dit jaar naar verwachting toenemen tot zowat 3,4 miljard euro.

Lees verder

Prins Harry gaat samenwerken met Oprah Winfrey

De Britse prins Harry gaat samen met de Amerikaanse tv-ster Oprah Winfrey een documentairereeks maken over geestelijke gezondheid. Dat kondigde de hertog van Sussex zelf aan. De reeks zal uitgezonden worden op de nieuwe streamingdienst Apple TV+.

Lees verder

Hoe moet de volgende dwergplaneet heten?

De astronomen hebben uw hulp nodig. Pluto, de bekendste dwergplaneet, hebben ze indertijd zelf nog een naam gegeven. Nu is het aan u.

Lees verder

Afgedankte couveuses redden nu dierenlevens

Ze hebben honderden premature baby'tjes gered, en geven vanaf nu leven aan gewonde dieren. Het UZ Gent schonk dinsdag drie afgedankte couveuses aan het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren (VOC) in Merelbeke. 'Ook gewonde dieren hebben baat bij een warme omgeving', zegt verantwoordelijke Nic De Meulemeester. 'We krijgen jaarlijks zo'n 6.000 gewonde dieren binnen. Ook onze muizen en egels kunnen voortaan in de couveuse.'

Lees verder

Alarmsignalen op het etiket van voeding: hierop moet u letten
Het etiket lezen op een verpakking? Slechts de helft van de Belgen doet dat, zo blijkt uit een bevraging van Test-Aankoop.
Lees verder

Eén verdachte van geweld aan Antwerpse metro vrij onder voorwaarden

Een van de vier verdachten, een 15-jarige die voor het eerst voor strafbare feiten werd voorgeleid, mag onder strenge voorwaarden naar huis. Hij werd opgepakt nadat een filmpje van een 'kopschopper' op sociale media circuleerde.

Lees verder

LIVE. Eerste beeld van zwart gat vrijgegeven

Het internationale onderzoeksteam Event Horizon Telescope (EHT) heeft op een persconferentie voor het eerst in de geschiedenis een beeld van een zwart gat getoond.

Lees verder

Meer asfalt biedt maar even soelaas

Investeren in wegeninfrastructuur doet het verkeer eventjes vlotter verlopen. Maar na verloop van tijd staan de files er weer. 'Alleen de juiste prijs betalen kan iets doen aan onze overconsumptie op de weg', vindt Leuvens verkeerskundige Chris Tampère.

Lees verder

Zeldzame omgekeerde bliksem waargenomen
Een stormjager heeft spectaculaire beelden gemaakt van omgekeerde bliksemschichten in de Amerikaanse staten Texas, Oklahoma en Illinois. De video legt uit hoe de bliksem ontstaat.
Lees verder

Dit is 'm dan: de eerste foto van een zwart gat

Astronomen zijn erin geslaagd het onzichtbare in beeld te brengen. Hun foto van M87, een kolossaal zwart gat in het sterrenbeeld Maagd, is de allereerste in z'n soort. Daarom is hij wereldnieuws. En een goede kanshebber voor wetenschappelijke doorbraak van het jaar.

Lees verder

Bondsparket overweegt dan toch lichtere straf voor Malinovskyi: "Wat Verstraete zegt is relevant, maar niet doorslaggevend"

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) neemt in beraad of het vrijdag tijdens de Geschillencommissie een lichtere straf dan zeven speeldagen schorsing zal eisen voor Ruslan Malinovskyi. Dat bevestigde bondsprocureur Kris Wagner woensdag na de verklaringen van tegenstander Birger Verstraete.

Lees verder

Trump wordt voor de tiende keer opa

De Amerikaanse president Donald Trump (72) mag zich verheugen op de komst van een tiende kleinkind. Zijn zoon Eric Trump maakte woensdag bekend dat zijn echtgenote Lara zwanger is.

Lees verder

U hebt de macht: waar moet Bear Grylls naartoe?

's Werelds bekendste survivalexpert Bear Grylls begint op Netflix aan een experiment. Daarnaast kan u ook kijken naar een debat over de gevaren van nieuwe technologieën. Therapie nodig? Dat kan ook.

Lees verder

KV Mechelen zet oefencampagne naar bekerfinale in met nederlaag tegen degradant Lokeren

KV Mechelen heeft zijn oefencampagne naar de bekerfinale ingezet met een 3-0 nederlaag tegen Lokeren. Musona (2x) en Marecek zorgden na de rust voor de doelpunten. AA Gent-coach Jess Thorup was een van de 800 toeschouwers op Daknam.

Lees verder

Bondsprocureur Wagner laat opening voor lichte schorsing Malinovskyi

Bondsprocureur Kris Wagner verkiest nog steeds 7 speeldagen schorsing wegens natrappen voor Genk-speler Ruslan Malinovskyi. Hij toont zich nu wel bereid 'te nuanceren', maar enkel als zou blijken dat de trap niet 'opzettelijk' maar 'onvoorzichtig' zou zijn.

Lees verder

Moeskroen krijgt dan toch licentie voor eerste klasse, ondanks onderzoek

Moeskroen, Kortrijk, Antwerp, Charleroi en STVV kregen vandaag groen licht over hun licentieaanvraag. Deze clubs mogen volgend seizoen dus zeker aantreden in de Jupiler Pro League. Voor Moeskroen is dat een verrassing, omdat het federaal parket in april vorig jaar een onderzoek naar schriftvervalsing, oplichting en witwassen opende.

Lees verder

Nederlander Fabio Jakobsen volgt zichzelf op na meesterlijke spurt in de Scheldeprijs Schoten

De 107de editie van de Scheldeprijs kende een vreemd verloop. De wind in Zeeland zorgde zoals verwacht voor een harde wedstrijd maar tegen eenieders verwachting liep op Belgische bodem bijna alles weer samen. En dus werd er naar goede traditie gespurt op de Schotense Churchilllaan. Daar toonde de Nederlander Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick Step) zich met voorsprong de beste.

Lees verder

Cocaïnepakketjes blijven in de Zwarte Zee ronddrijven

De Bulgaarse autoriteiten hebben 170 kilogram cocaïne opgevist uit de Zwarte Zee. De drugs was verborgen in reddingsvesten. Dat meldt het Bulgaarse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees verder

Simba ontdekt zijn rijk in nieuwe trailer van The Lion King
Over 100 dagen kunnen Disney-liefhebbers hun hart ophalen: dan gaat de nieuwe remake van The Lion King in première. Om fans warm te maken gaf Disney vandaag deze trailer vrij.
Lees verder

Daar is de lente, daar zijn de foodtruckfestivals

Met de zomer in aantocht, rollen deze maand ook de foodtrucks weer uit. Tegenwoordig heeft iedere stad of dorpje in Vlaanderen een foodtruckfestival, maar hier vindt u een overzicht van de festivals met het grootste culinair aanbod.

Lees verder

Julian Alaphilippe valt hard in Ronde van het Baskenland, leider Maximilian Schachmann pakt tweede ritzege

Maximilian Schachmann (BORA-hansgrohe) heeft woensdag de derde rit in de Ronde van het Baskenland (WorldTour) op zijn naam geschreven. De 25-jarige Duitser bleef na 191,4 kilometer tussen Sarriguren en Estibaliz in de spurt bergop de Italianen Diego Ulissi (UAE Team Emirates) en Enrico Battaglin (Katusha) voor. Schachmann, die eerder al de eerste etappe won, blijft ook het algemene klassement aanvoeren.

Lees verder

Beslissende maand voor Modi

De komende maand kunnen 900 miljoen Indiërs stemmen voor een nieuw parlement. Een groep wetenschappers, theater- en filmmakers riep alvast op om de rede te laten zegevieren. Een impliciete stem tegen de partij van huidige premier Modi.

Lees verder

Fabio Jakobsen volgt zichzelf op na meesterlijke spurt: "Het lijkt makkelijk omdat het team zo sterk is"

Oranje boven dus als er gespurt moet worden. Is Dylan Groenewegen afwezig, dan wint toch gewoon Fabio Jakobsen. De 22-jarige Gelderlander van Deceuninck - Quick Step volgde op de Schotense Churchilllaan simpelweg zichzelf op na een heuse spurtdemonstratie. "Leek het makkelijk? Nou, dat kan alleen maar omdat het team zo sterk is."

Lees verder

Brexit-uitstel mogelijk, 'maar vermijden dat we gegijzeld worden'

Premier Charles Michel (MR) wil een uitstel voor de Brexit goedkeuren, maar 'enkel als er zekerheid is dat de goede werking van de EU tijdens dat uitstel gewaarborgd blijft'. Volgens persagentschap Belga zullen alle 27 Europese lidstaten het uitstel goedkeuren.

Lees verder

Enkel Lierse Kempenzonen en KMSK Deinze kunnen nog promoveren naar 1B

In de eerste amateurklasse komen enkel KMSK Deinze en Lierse Kempenzonen in aanmerking voor de promotie naar 1B. Alle andere clubs die zich nog kunnen plaatsen voor de eindronde kregen of vroegen geen licentie aan voor de Proximus League. Dat maakte de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) woensdag bekend.

Lees verder

Red Panthers verslaan Verenigde Staten in Hockey Pro League

In hun zesde wedstrijd in de Hockey Pro League (FIH-13) hebben de Red Panthers woensdag in Ukkel met 2-1 gewonnen van de Verenigde Staten (FIH-12). Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord. Anne-Sophie Weyns (39e) en Louise Versavel (60e), op strafcorner, bezorgden België de zege. Tussendoor scoorde Linnea Gonzales (44e) op strafcorner de 1-1.

Lees verder

Protest in Algerije duurt voor, nieuwe president wordt op 4 juli gekozen

In de hoofdstad Algiers zijn woensdag opnieuw duizenden mensen de straat opgegaan. Betogers protesteren tegen de interim-president Abdelkader Bensalah, die invalt voor oud-president Bouteflika.

Lees verder

Spotify kreeg even de hik van nieuwe single Avicii
Een jaar na zijn dood verscheen woensdag nieuw werk van Avicii. De single SOS gaat een album vooraf dat werd afgewerkt door de nabestaan¬den van de wereld¬beroemde Zweedse dj. Zo belandt Avicii in een lijst artiesten die na hun dood nieuwe nummers lanceren.
Lees verder

Moeder van Angela Merkel overleden

De moeder van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, Herlind Kasner, is overleden. Ze werd 90.

Lees verder

Dassault wil belang in Belgisch luchtvaartbedrijf Sabca verkopen

Het Franse Dassault wil zijn belang van 96,85 procent in het Belgische luchtvaartebedrijf verkopen. Dat is opmerkelijk, want vorige maand kochten de Fransen ong het belang van Fokker in Sabca.

Lees verder

Geen oplossing in de maak voor 'moeilijk en pijnlijk' dossier over Poolse parentale ontvoering

Stefaan Van Rumst heeft zijn 11-jarige zoon en 8-jarige dochter al vier jaar niet meer gezien. Zijn ex-vrouw nam de kinderen mee naar haar thuisland Polen, waar ze ondergedoken leeft. Buitenlandse Zaken volgt de zaak op, maar een oplossing is nog niet in de maak.

Lees verder

Red Lions weer leider in Hockey Pro League na ruime zege tegen Spanje

In hun vijfde wedstrijd in de Pro League, de eerste voor eigen publiek, hebben de Red Lions (FIH-1) woensdag in Ukkel met 7-3 gewonnen van Spanje (FIH-9). Bij de rust leidden de Belgen al met 6-0.

Lees verder

Brexit-top: Macron speelt het spel hard

De Europese regeringsleiders gunnen May wel extra uitstel. De belangrijkste vraag die nu besproken wordt, is: hoelang mag dat duren?

Lees verder

Ajax blinkt opnieuw uit, maar Juventus heeft goede uitgangspositie beet na zoveelste Champions League-goal van Ronaldo

Hoog tempo, kansen en veel sfeer. Het was alweer een leuk avondje voetballen voor Ajax. De Amsterdammers speelden een aantal uitstekende kansen bij elkaar tegen Juventus, maar konden slechts één keer scoren. David Neres krulde de bal heerlijk in doel. Toen had de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo echter al gescoord voor de Oude Dame na een vlijmscherpe aanval. Het werd zo 1-1 in Amsterdam.

Lees verder

Flits van Lionel Messi is genoeg voor Barcelona: Manchester United staat voor helse klus in Champions League

Barcelona heeft de heenwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League op het veld van Manchester United gewonnen met 0-1. Een doelpunt van Luis Suarez na een prachtige pass van Lionel Messi was voldoende voor de Blaugrana. Romelu Lukaku speelde 68 minuten bij de thuisploeg.

Lees verder

'Waarom zou een liefdesrelatie niet zonder seks kunnen?'
Vijf jaar geleden ondertekenden Kristy en Martha* een contract. Waarin ze elkaar geen eeuwige seksuele trouw beloven, wel eerlijkheid, openheid en aandacht.
Lees verder

'Waarom zou een liefdesrelatie niet zonder seks kunnen?'

Vijf jaar geleden ondertekenden Kristy en Martha* een contract. Waarin ze elkaar geen eeuwige seksuele trouw beloven, wel eerlijkheid, openheid en aandacht.

Lees verder

'Ik geef niets om kaste of religie: Ganesha of Allah geven geen geld'

India gaat vanaf vandaag op zoek naar een nieuwe regering. Wat verwachten Indiase jongeren van de grootste democratische verkiezing ter wereld? ­'Modi heeft ons op de kaart gezet.'

Lees verder

May: 'We moeten EU zo snel mogelijk met een akkoord verlaten'

Theresa May heeft een uitstel tot 31 oktober op zak voor Brexit, maar de Britse premier blijft erbij dat het Verenigde Koninkrijk de Europese Unie zo snel mogelijk moet verlaten, met een akkoord.

Lees verder

Enquête bij de Belgische profwielrenners: helft van het peloton kan niet leven van zijn loon

Eén op de vijf die minder dan 2.000 euro bruto per maand verdient, contracten die meestal niet langer lopen dan twee jaar en na de actieve carrière niet kunnen rentenieren. Neen, het is niet al goud wat blinkt in de koers, zo blijkt uit een enquête die sportvakbond Sporta liet uitvoeren onder de Belgische wielrenners. De toppers in de World Tour verdienen dan wel goed hun boterham, daaronder is het vaak vechten om te overleven. 'In de wielerwereld geldt de wet van de jungle: de zwakken moeten eruit.'

Lees verder

Help! De Noordpool smelt nu al drie keer sneller dan voorheen
Toen de wetenschappers de gegevens van de jongste halve eeuw eens op een rijtje zetten, viel het pas echt op: de Noordpool warmt steeds sneller op, nu al drie keer sneller dan voorheen. Wetenschapsjournalist Pieter Van Dooren vertelt wat er aan de hand is, en hoe erg het probleem is.
Lees verder

'The crown' heeft zijn Lady Diana gevonden
De naam Emma Corrin doet niet meteen een belletje rinkelen, maar in het vierde seizoen van de Netflix-reeks 'The crown' neemt ze wel de rol van Lady Diana Spencer op zich. De opnames gaan dit jaar nog van start.
Lees verder

's Werelds grootste stembusgang ooit duurt vijf weken

Maar liefst 900 miljoen Indiërs trekken vanaf donderdag naar de stembus om een nieuw parlement samen te stellen. Huidig premier Narendra Modi probeert een nieuwe ambtstermijn van vijf jaar af te dwingen, maar zijn meerderheid hangt aan een zijden draadje.

Lees verder

Zonnig, maar koud: komend weekend niet warmer dan 4 graden in de Ardennen, op veel plaatsen nachtvorst
We gaan een zonnige dag tegemoet, maar komend weekend klimt het kwik in de ardennen niet boven 4 graden. In de nacht van vrijdag op zaterdag gaat het vriezen op verschillende plaatsen in ons land.
Lees verder

Helft gekapte bomen niet opnieuw aangeplant
De voorbije vijf jaar verdween opnieuw meer bos in Vlaanderen dan er bijkomt.
Lees verder

Forse winststijging voor Barry Callebaut

De Zwitserse chocoladefabrikant Barry Callebaut heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar goede cijfers opgetekend. De omzet steeg ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 3,5 procent tot 3,67 miljard Zwitserse frank, terwijl de nettowinst 15,1 procent hoger uitkwam op 199 miljoen Zwitserse frank.

Lees verder