Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 8 april 2019

‘Druïde’ in de cel voor fataal afgelopen thuisbevalling

'Druïde' in de cel voor fataal afgelopen thuisbevalling

Een 61-jarige vroedman uit Sivry-Rance (Henegouwen) is door de Brusselse onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst nadat een thuisbevalling die hij begeleidde, fataal afliep.

Lees verder

Parket onderzoekt bootongeval, enkele zwaargewonden

Het parket heeft het onderzoek naar het ongeval met twee speedboten, gisteren in Antwerpen, in handen. Er vielen daarbij enkele zwaargewonden.

Lees verder

16.000 liefhebbers rijden hun Ronde van Vlaanderen

16.000 wielerliefhebbers uit 63 landen rijden vandaag hun Ronde van Vlaanderen op het officiële parcours. Eén man moest vanmiddag naar het ziekenhuis worden gebracht.

Lees verder

'Europa gaat snelheidsbegrenzer verplichten op alle nieuwe wagens'
De Europese Unie wil dat nieuwe auto's vanaf 2022 worden uitgerust met snelheidsbegrenzers. Het voorstel, dat een aantal weken geleden werd ingediend, is door een grote meerderheid goedgekeurd. Dat zegt Europarlementslid Marc Tarabella (PS) aan DH. De tool kan een voertuig automatisch afremmen wanneer de bestuurder te snel rijdt. 'Al is het nog niet duidelijk welk systeem precies zal gekozen worden', zegt Stef Willems van VIAS.
Lees verder

CDH pleit voor het 'recht op ontslag'

CDH trekt naar de kiezer met de slogan 'Autrement, maintenant'. Dat heeft partijvoorzitter Maxime Prévot aangekondigd tijdens een programmacongres dat gelijktijdig plaatsvond in Brussel en Namen. Met behulp van een hologram.

Lees verder

President vraagt heropbouw L'Aquila tien jaar na aardbeving

Italië moet meer doen om vaart te zetten achter de heropbouw in L'Aquila, zo heeft de Italiaanse president Sergio Mattarella zaterdag verklaard op de tiende verjaardag van de verwoestende aardbeving waarbij meer dan 300 doden vielen.

Lees verder

Rutten en Francken ruziën in reactie op Trump

"Beste Donald Trump, onze nieuwe minister van Migratie en Asielbeleid is een strenge maar eerlijke leider." De niet mis te verstane boodschap van Gwendolyn Rutten (Open VLD) is gericht aan de Amerikaanse president, nadat bekend raakte dat de Amerikaanse overheid uitleg wil over de humanitaire visa van voormalig staatssecretaris Theo Francken (N-VA). De sneer van de partijvoorzitter gaat echter niet onopgemerkt voorbij.

Lees verder

Dierenpartij DierAnimal dient zeventien lijsten in voor verkiezingen

De unitaire dierenrechtenpartij DierAnimal heeft tweehonderd mensen - 'allemaal minstens vegetariërs of veganisten - kunnen overtuigen om voor haar op te komen bij de verkiezingen. Zij staan op in totaal zeventien lijsten.

Lees verder

Vermiste Sirine (15) vertrok vrijdag naar school, maar kwam daar niet aan: politie zoekt getuigen

De 15-jarige Sirine Van Damme is vermist sinds vrijdagochtend. Het meisje uit Brussel vertrok rond 8 uur naar school, maar sindsdien werd niets meer van haar vernomen.

Lees verder

Open VLD wil volgende legislatuur begroting in evenwicht

Op een congres in Brussel hebben de leden van Open VLD zaterdag het 'blauw groeiplan', het socio-economische verkiezingsprogramma van de partij, goedgekeurd. Lastenverlagingen, jobcreatie en een slankere en efficiëntere overheid zijn enkele van de programmapunten.

Lees verder

Politie voert controles uit op internationale reisbussen in Antwerpen

De Federale Politie heeft zaterdag een grootschalige controleactie gehouden op internationale lowcostbussen in Antwerpen. Met de actie, 'Columbus' gedoopt, wil de politie criminele activiteiten blootleggen en geseinde personen bij de kraag vatten.

Lees verder

Veel gespijbeld, toch goed rapport

'Wees gerust, ik zal mijn diploma wel halen.' Anuna De Wever (17) is afgelopen donderdag voor de dertiende keer gaan spijbelen voor het klimaat, maar haar punten hebben daar niet onder geleden.

Lees verder

Meubelzaak in Vilvoorde verwoest na zware brand, mogelijk asbest vrijgekomen

Bij de zware brand in de meubelzaak in de Kolveniersstraat in Vilvoorde is mogelijk asbest vrijgekomen. Dat meldt de stad zaterdagnacht. Ze vraagt omwonenden om eventuele roetresten niet zelf te verwijderen. Paniek is volgens de stad niet nodig.

Lees verder

Politie onderzoekt video van man die wordt aangevallen in Antwerps metrostation

Op sociale media circuleert een filmpje van een man die door twee jongeren wordt aangevallen in een metrostation in Antwerpen.

Lees verder

Antwerpse politie moet 300 wagens takelen op parcours Ronde

De lokale politie van Antwerpen heeft driehonderd voertuigen laten takelen die zich op het parcours van de Ronde van Vlaanderen bevonden. Dat zijn er ongeveer evenveel als vorig jaar.

Lees verder

Code geel: onweer barst los boven Vlaanderen. 'Ernstige problemen op E17 door hagel'

De renners in de Ronde van Vlaanderen kregen een stralende namiddag, maar nu de finish gepasseerd is, is daar ook het aangekondigde onweer. In heel het land geldt vanavond code geel. Lokale onweersbuien kunnen plaatselijk voor veel neerslag zorgen. Dat is al het geval op de E17 in De Pinte, waar de hagel voor problemen zorgt.

Lees verder

U gelooft wellicht dat ze afneemt. Maar wat wéét u over uw koopkracht?

Koopkracht. Daarover gaat het vaak, de laatste tijd. Maar zou u kunnen uitleggen wat dat is? Hoe het met uw koopkracht gesteld is? En wie daar een invloed op heeft?

Lees verder

Discussie over nieuwe imam Grote Moskee
Volgens imam Nordine Taouil preekt in de Grote Moskee in Brussel een imam die enkel Arabisch spreekt en betaald wordt door Saudi-Arabië.
Lees verder

Straks kans op felle onweersbuien

Het blijft maandag zacht en onstabiel, na de middag worden onweersbuien verwacht. Ook dinsdag is er kans op onweer, vanaf woensdag klaart het op.

Lees verder

Verkeershinder op E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas door werken

Op de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas is de heraanleg van het wegdek begonnen. Over een lengte van acht kilometer wordt het asfalt vernieuwd. Er wordt verkeershinder verwacht.

Lees verder