Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 24 maart 2019

Turbulentie in het luchtverkeer nog niet voorbij

Turbulentie in het luchtverkeer nog niet voorbij
Zeker vanaf maandag gaan de luchtverkeersleiders van Skeyes opnieuw actievoeren. Ook al is er dan een sociaal akkoord in de maak.
Lees verder

Vlaanderen pompt 400 miljoen euro in onderzoek naar CO2-neutraliteit
Vlaanderen gaat de komende twintig jaar elk jaar 20 miljoen euro investeren in innovatie en onderzoek die kunnen bijdragen aan CO2-neutraliteit tegen 2050. Dat heeft Vlaams minister van Economie en Innovatie Phillippe Muyters (N-VA) zaterdag bekendgemaakt in het Antwerpse Havenhuis, waar een rondetafelgesprek plaatsvond met bedrijfsleiders uit onder meer de chemische sector over carbon capture usage/storage projecten (CCS/U). Muyters heeft het over een "moonshot", een ambitieuze investering om een grote technologische sprong voorwaarts te kunnen maken.
Lees verder

Voor het eerst twee 'hectomiljardairs'
Voor het eerst sinds Bill Gates in 2017 werd ingehaald door Amazon-baas Jeff Bezos als rijkste man op aarde mag hij zich weer even min of meer diens gelijke voelen. De Microsoft-oprichter zag zijn vermogen toenemen tot meer dan 100 miljard dollar, waarmee er voor het eerst twee zogenoemde hectomiljardairs tegelijk zijn.
Lees verder