Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 maart 2019

Nieuwsbrief Musea Brugge / maart 2019

View this email in your browser

MAART 2019

Collectiepresentatie tekeningen

Normaal gezien zitten de talrijke tekeningen die Musea Brugge bezit, om conservatorische redenen, goed opgeborgen in het Brugse Prentenkabinet. Nog tot 18 augustus kun je uitzonderlijk de presentatie '''De sleutel tot alle kunsten. Meestertekeningen uit het Brugse prentenkabinet'' in het Arentshuis bewonderen, met ontwerpen en schetsen van de 16de tot vroege 18de eeuw.
Lees meer
Tentoonstelling Meesters van de Spaanse Barok

Het Sint-Janshospitaal vormt van 8 maart tot 6 oktober het decor voor werken van De Mena, Murillo, Zurbarán en andere indrukwekkende Spaanse kunst uit de 17de eeuw. Deze religieuze sculpturen en schilderijen, vol passie, komen goed tot hun recht in de monumentale, voormalige ziekenzalen. 
Lees meer
Kom culturen na de uren!
SCHEMERTIJD/ CULTUREN NA DE UREN!
Elke derde donderdag van de maand kun je bij ons komen CULTUREN NA DE UREN. Je wordt telkens op een andere locatie verrast met een gevarieerd programma en dit vanaf 'schemertijd' of na de gewone openings- of werkuren. Een leuke manier om onze museumlocaties te (her)ontdekken! 
Op 21/03 is iedereen vanaf 17 uur welkom in het Volkskundemuseum.
Lees meer
Lezing

Op zondag 10 maart houdt Dr. Véronique Bücken de Franstalige lezing 'Bernard van Orley, Bruxelles et la Renaissance'
Bernard van Orley was één van de spilfiguren van de renaissance in de Lage Landen. Als hofschilder van Margaretha van Oostenrijk en Maria van Hongarije werd hij overladen met opdrachten. Hij schilderde religieuze taferelen, ontwierp wandtapijten en glasramen, maakte portretten, enz... 
Lees meer

MUSEA BRUGGE is de overkoepelende organisatie van de 14 stedelijke museumlocaties met een heel gevarieerd permanent én tijdelijk aanbod. De (deel)collecties en presentaties sluiten aan bij de historische site waar ze worden getoond. Dertien van de veertien locaties zijn bovendien beschermd als monument. Jaarlijks bezoeken ca. 850.000 binnen-en buitenlandse gasten één of meer musea. MEER INFO
Share
Tweet
Forward


This email was sent to vlaamsnieuws@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stad Brugge · Burg 11 · Bruges 8000 · Belgium