Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 23 maart 2019

Musical 'Iedereen beroemd' vroegtijdig stopgezet

Musical 'Iedereen beroemd' vroegtijdig stopgezet
De musical 'Iedereen beroemd' speelt zaterdag al voor de laatste keer. Alle resterende voorstellingen worden immers geschrapt omdat er te weinig belangstelling is bij het publiek.
Lees verder

Vlaamse steun voor veertien nieuwe windmolens

De Vlaamse overheid trekt 1,5 miljoen euro steun uit voor veertien kleine of middelgrote windmolenprojecten.

Lees verder

Postauto onder trein in Lichtaart: geen treinverkeer tussen Herentals en Turnhout
Het treinverkeer is vrijdag sinds 5.20 uur onderbroken tussen Herentals en Turnhout. Dit komt door een aanrijding tussen een lege trein en een postauto aan een overweg in Lichtaart, een deelgemeente van Kasterlee.
Lees verder

Michael Jackson-tribute komt naar Stadsschouwburg: 'We gaan dit anders moeten kaderen'
'Flashbacks van de man, zijn muziek en zijn zwaartekracht tartende bewegingen'. Zo kondigt organisator House Of Entertainment een show rond Michael Jackson aan in Antwerpen. De organisator overweegt de show nu 'anders' te kaderen na de commotie door de documentaire 'Leaving Neverland'.
Lees verder

Wel vrienden, maar lief van andere origine ligt moeilijk

Vlaamse scholieren kijken vandaag veel minder dan vroeger naar huidskleur of afkomst wanneer het op vrienden aankomt. In 2013 had zo'n 40 procent van de autochtone jongeren in de grote steden een vriend met een migratieachtergrond, terwijl dat in 2018 groeide naar 71 procent. 'Een hoopgevend signaal te midden van alle doemdenkerij over de multiculturele samenleving', zegt sociologe Jessy Siongers (VUB/UGent).

Lees verder

Indonesië schrapt miljardenorder bij Boeing

De Indonesische luchtvaartmaatschappij Garuda Indonesia annuleert zijn bestelling van 49 toestellen van het type 737 Max 8 bij Boeing.

Lees verder

Noord-Korea trekt personeel terug uit verbindingsbureau

Noord-Korea heeft vrijdag al zijn personeel teruggetrokken uit het verbindingsbureau met Zuid-Korea, dat pas in september werd geopend. Geen goed teken voor de toenadering tussen de landen.

Lees verder

De leraar Nederlands leest niet graag
Docenten van de lerarenopleiding aan hogescholen en universiteiten zuchten: hun studenten lezen niet meer. 'Ze krijgen de passie niet meer mee, in hun eigen jeugd.'
Lees verder

Beluister 'Who does', de afscheidssingle van The Van Jets

Aan alles komt een einde, en na zestien jaar valt het doek ook voor The Van Jets. Met afscheidssingle 'Who does?' zwaait de band zijn publiek uit.

Lees verder

Vingerafdrukken op identiteitskaart aangevochten voor Grondwettelijk Hof

De aangekondigde juridische strijd tegen de verplichte vingerafdrukken op de elektronische identiteitskaart (eID) is van start gegaan. Het advocatenkantoor SQ Law heeft vrijdag een verzoekschrift tegen de wet ingediend bij het Grondwettelijk Hof.

Lees verder

Kist kardinaal Godfried Danneels naar Sint-Romboutskathedraal gedragen
In de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen begint om 11 uur de uitvaartplechtigheid voor kardinaal Godfried Danneels. De kist met het lichaam van Danneels is vanuit het aartsbisschoppelijk paleis in Mechelen naar de Sint-Romboutskathedraal gedragen. De kardinaal overleed vorige week op 85-jarige leeftijd.
Lees verder

Benzine wordt duurder

Benzine tanken zal zaterdag iets duurder worden. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.

Lees verder

Neurochirurge vrijgelaten na veroordeling voor moord op tienerdochter
Mehrnaz Didgar is vrijdagochtend om 9.15 uur vrijgelaten uit de gevangenis van Hasselt. Ze werd opgehaald door een andere vrouw.
Lees verder

Ontbijt kan dames inspireren voor carrière in digitale sector
De cijfers zijn schrikwekkend: volgend jaar zouden er in heel Europa maar liefst 1 miljoen openstaande jobs zijn in de ICT-sector. Met de voornamelijk mannelijke IT-studenten komen we er niet. 'We moeten ook dames inspireren om een carrière in de ICT te overwegen', zegt Francis Vos, departementshoofd PXL-Digital. En dat doet hij ook.
Lees verder

Opnieuw liberaal naar lijst van Alain Destexhe

Opnieuw stapt een Franstalige liberaal over naar de nieuwe partij van MR-dissident Alain Destexhe. Na Waals parlementslid Patricia Potigny maakt ook David Bouillon, een gemeenteraadslid uit Bergen, zijn overstap bekend.

Lees verder

Ramen springen door explosie op kilometers afstand
In China zijn 47 doden gevallen bij een explosie in een chemische fabriek. 600 anderen raakten gewond. Op amateurbeelden in de video hierboven is te zien hoe ramen in een gebouw op vijf kilometer springen door de schokgolf.
Lees verder

Op zoek naar de beste werkgever: Torfs en EASI zijn winnaars
Steeds meer bedrijven zijn gecertifieerd als 'geweldige werkgever' of 'great place to work'. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Great Place to Work Institute Belgium. Hieruit blijkt dat Schoenen Torfs en Softwarebedrijf EASI ook dit jaar de eindrankschikking aanvoeren.
Lees verder

Ongehoord: 'Ik heb geen probleem met de sharia, dat is heel duidelijke wetgeving'
Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.
Lees verder

Stage brengt talent van jongeren aan het licht
Dit jaar nemen 27 Limburgse studenten deel aan Q-Stage, een begeleidingstraject van Voka Limburg, waarin laatstejaarsstudenten een stage volgen en zich zo voorbereiden op hun eerste job. Maar ook jongere leerlingen kiezen voor stages in bedrijven om zich te oriënteren naar een latere studiekeuze en beroepsrichting. Zo gingen de kinderen van De Toverfluit eerder deze week op snuffelstage bij Albert Heijn in Zonhoven.
Lees verder

Teams van Greipel en Terpstra krijgen laatste wildcards voor Tour de France

De Franse procontinentale teams Direct Énergie (Terpstra en Calmejane) en Arkea-Samsic (Barguil en Greipel) hebben de laatste twee wildcards gekregen voor de Tour de France. Eerder kregen ook Cofidis en Wanty-Groupe Gobert startrecht in de Ronde van Frankrijk. Samen met de 18 WorldTour-ploegen zijn nu alle 22 deelnemende teams bekend.

Lees verder

Beveiligingsspecialist uit Roeselare ziet sector blijven groeien
Het logo van Watchguard Security in Roeselare is een nijlpaard. Dat moet wijzen op de standvastigheid die dit bedrijf, dat zich specialiseert in elektronische beveiliging, wil uitstralen "Softwareplatformen zijn ook in onze sector de toekomst."
Lees verder

Game of thrones-actrice Emilia Clarke openhartig over gezondheidsproblemen: 'Ik dacht dat ik ging sterven'

Game of thrones-actrice Emilia Clarke heeft een hersenbloeding overleefd en ze onderging verschillende hersenoperaties.

Lees verder

Politie treft cannabisplantage aan in Sint-Martens-Latem

Een Bulgaarse bende had vijfhonderd plantjes verborgen in een huis in Sint-Martens-Latem, goed voor ruim elf kilogram zuiver geknipte cannabis. Acht verdachten zijn door de onderzoeksrechter aangehouden.

Lees verder

Spaanse winkelketen Stradivarius komt naar België

De Spaanse winkelketen Stradivarius opent binnenkort haar eerste vestiging in België.

Lees verder

Trudeau krijgt kritiek na eten van chocoladereep
In het Canadese parlement vond woensdag een marathonzitting plaats. Acht uur lang werd er gedebatteerd en gestemd over wetsvoorstellen. Premier Trudeau ging daarbij even in de fout en werd meteen terechtgewezen.
Lees verder

Beton stopt niet: kleurrijke studentenkoten blijven bestaan

De kleurrijke studentenkoten op de campus van de Vrije Universiteit Brussel werden een tijdlang met ­afbraak bedreigd. Maar gelukkig blijven ze bestaan. De modernistische betonnen koten werden in 1972 ­gebouwd door Willy Van Der Meeren, een van de belangrijke naoorlogse Belgische moderne ­architecten en designers.

Lees verder

Moslimlanden willen concrete maatregelen tegen islamofobie

De moslimlanden hebben de internationale gemeenschap vrijdag opgeroepen om 'concrete maatregelen' te nemen tegen islamofobie. Dat is verklaard op een bijeenkomst van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) in Istanboel.

Lees verder

Productieafdeling Etex in Kapelle-op-den-Bos ligt stil wegens vondst asbest

De productieafdeling van Etex (het vroegere Eternit) in Kapelle-op-den-Bos ligt sinds donderdagnamiddag stil. De vakbonden hebben het werk neergelegd nadat er asbest is aangetroffen in kleefstalen die her en der in de fabriek genomen waren.

Lees verder

Hoe het verder moet met de Brexit in één oogopslag
24 of 25 maart. 11 april. 22 mei. Dat zijn de nieuwe data die rood omcirkeld staan in elke Brexit-agenda. Het zit zo.
Lees verder

"Lewis Hamilton zal dit F1-seizoen niet bedreigd worden door Bottas"
Voormalig F1-rijder Ralf Schumacher gelooft niet dat we een nieuwe Bottas gezien hebben in Melbourne, hij is van mening dat de Fin zijn overwinning voornamelijk te danken heeft aan de kapotte vloer van Lewis Hamilton.
Lees verder

64 scholen voeren opnieuw actie voor schone lucht

De acties voor schone lucht van burgercollectief Filter Café Filtré nemen stilaan heel Vlaanderen over. Vrijdag organiseerden 64 scholen, waarvan 12 nieuwe, een actie voor schone lucht.

Lees verder

BK wielrennen in Gent voorgesteld: kasseien, tactisch steekspel en "zeker geen massasprint"

Het Belgisch kampioenschap wielrennen op de weg voor mannen en vrouwen elite van zondag 30 juni in Gent is vrijdag voorgesteld in de Arteveldestad.

Lees verder

Lijstnummers voor verkiezingen bekend: Vivant op één, SP.A en PS hekkensluiters

Onschuldige kinderhanden hebben de lijstnummers voor de verkiezingen van 26 mei getrokken. Dit zijn de nummers van de Vlaamse partijen: Open VLD 3, N-VA 8, Vlaams Belang 9, CD&V 10, PVDA/PTB 12, Groen 15 en SP.A 16.

Lees verder

Slecht presterende ex-toplui Deutsche Bank vergaarden 24 miljoen euro aan vertrekpremies

Deutsche Bank heeft drie voormalige toplui, die in 2018 aan de deur gezet werden wegens slechte prestaties, vertrekpremies voor bijna 24 miljoen euro uitgekeerd.

Lees verder

Waarom kreeg de no-deal-Brexit operatie de naam van een zangvogeltje?
Bij een mogelijke no-deal-Brexit ontplooit het Verenigd Koninkrijk operatie 'Yellowhammer': een rist maatregelen om de logistieke klappen op te vangen. 'Yellowhammer' zou verwijzen naar het gelijknamige zangvogeltje. Maar die naamkeuze blijkt achteraf wat ongelukkig te zijn.
Lees verder

Slachtoffers aanslagen 22 maart herdacht in Zaventem en Maalbeek
Vrijdag is het exact drie jaar geleden dat de aanslagen in Zaventem en Maalbeek plaatsvonden. Voor de 32 slachtoffers werd om 10 uur een minuut stilte gehouden. In Maalbeek werden de namen van de slachtoffers aangebracht op de muur van het metrostation.
Lees verder

Goedele Liekens combineert campagne met Temptation Island

In tegenstelling tot eerdere presentatoren die in de politiek stapten, combineert Goedele Liekens de kiescampagne met haar tv-programma rond Temptation Island. Voor politici in andere entertainmentprogramma's hanteren de zenders nochtans wel regels.

Lees verder

Verdachte schietpartij Utrecht blijft in de cel

Gökmen Tanis, de vermoedelijke dader van de aanslag in het Nederlandse Utrecht, blijft in de cel. De rechter-commissaris heeft vrijdag het voorarrest met de maximale termijn van twee weken verlengd. Hij blijft in volledige beperking, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Lees verder

Populaire veganiste biedt excuses aan na eten vis: 'Mijn gezondheid stond op het spel'

Een influencer die een veganistische levensstijl promoot, denkt maar beter twee keer na voor ze vis eet. Dat moest de populaire veganiste Rawvana ondervinden.

Lees verder

Loena Hendrickx eindigt als twaalfde op WK kunstschaatsen , Zagitova pakt wereldtitel

Loena Hendrickx is als twaalfde geëindigd op het WK kunstschaatsen in het Japanse Saitama. Het goud ging naar de Russische olympisch kampioene Alina Zagitova.

Lees verder

Tusk en Juncker grappen erop los tijdens late night persconferentie
De EU geeft het Verenigd Koninkrijk meer tijd. Dat maakten Europees president Donald Tusk en Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker donderdagavond bekend tijdens een persconferentie. Een persconferentie die opgeleukt werd door enkele ludieke momenten.
Lees verder

TIP. Meubels nodig? Bezoek de Brussels Design Market

Naar halfjaarlijkse gewoonte slaat de Brussels Design Market, de grootste vintagemarkt van Europa, dit weekend opnieuw zijn tenten op in onze hoofdstad. Zelfde locatie, zelfde concept, maar vooral een nieuwe kans om vintage schatten te scoren.

Lees verder

Herr Seele is getrouwd
Kunstenaar Herr Seele (59) en schrijfster Katia Belloy (50) zijn vrijdagmorgen in het huwelijksbootje gestapt in Oostende. Hij in een pak gevonden op Ebay, zij in een jurk van Oxfam Wereldwinkel.
Lees verder

Federale politie gebruikt twee 'migratiehonden'

Met twee 'migratiehonden' speurt de federale politie in West-Vlaanderen naar transmigranten, mensen die op een illegale manier de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk proberen te maken. Wat is dat, een 'migratiehond'?

Lees verder

ACV op weg naar 'ja' over loonakkoord

De kans is erg groot dat de achterban van de christelijke vakbond ACV instemt met het loonakkoord.

Lees verder

Aalst Carnaval verdwijnt mogelijk van Unesco-lijst

Aalst Carnaval verdwijnt mogelijk van de Unesco-lijst voor immaterieel erfgoed. Dat heeft de organisatie van de Verenigde Naties vrijdag bekendgemaakt. De beslissing valt in december.

Lees verder

Wordt Vincent Kompany verkozen tot beste buitenlander ooit in Premier League? "Hij is gewoon fantastisch voor Manchester City"

Rode Duivel Vincent Kompany is opgenomen in een dertienkoppige shortlist van de Britse openbare omroep BBC om de beste buitenlandse speler aller tijden te verkiezen in de Premier League.

Lees verder

Manchester United en FC Barcelona voeren heuse 'ticketoorlog' voor clash in de Champions League: "Excessieve prijzen"

Iets minder dan drie weken voor de heenwedstrijd in de clash van de kwartfinales van de Champions League tussen Manchester United en FC Barcelona zijn de vijandelijkheden tussen beide teams al gestart.

Lees verder

Gökmen Tanis bekent plegen aanslag in Utrecht

De verdachte van de aanslag in een tram in Utrecht, Gökmen Tanis, heeft bekend de feiten te hebben gepleegd. Volgens het Openbaar Ministerie zegt hij alleen te hebben gehandeld. De andere man die nog vastzat, een 40-jarige Utrechter, is vrijgelaten.

Lees verder

Hoe een simpele oogbeweging helpt bij het verwerken van trauma's
Drie jaar geleden lieten 32 mensen het leven in Brussel. Maar ook wie de aanslagen overleefde, blijft een slachtoffer. Misschien niet meer fysiek maar wel mentaal. Bij dat laatste kan EMDR-therapie helpen, al weet men niet goed waarom.
Lees verder

Waalse kiesfraude: absolute meerderheid dankzij 18 illegale stemmen?

Dimitri Fourny (CDH) haalde in oktober in Neufchâteau een absolute meerderheid met amper zestien stemmen op overschot. Hij wordt ervan beschuldigd via volmachten er achttien onwettig te hebben gekregen.

Lees verder

Ontgoochelde Louis Vervaeke moet forfait geven voor Ronde van Catalonië

Louis Vervaeke verschijnt maandag (25 maart) niet aan de start van de Ronde van Catalonië (WorldTour). De renner van Team Sunweb is nog onvoldoende hersteld van zijn valpartij vorige week in Parijs-Nice.

Lees verder

Kompass Klub waarschijnlijk sneller weer open

De kans dat Kompass Klub volgende week terug opent, wordt groter. Vrijdag gaf de auditeur van de Raad van State een positief advies. Dinsdag volgt de uitspraak.

Lees verder

Taxi-mania op Wall Street

Tot 120 miljard dollar voor Uber. En 23 miljard voor Lyft. De Amerikaanse beleggers gaan in overdrive voor de nakende beursgang van de twee concurrerende taxi-appbedrijven. Maar is hun enthousiasme wel terecht?

Lees verder

Hermès brengt cosmeticalijn uit

Het Franse modehuis Hermès gaat naast zijn uitgebreide geurenlijn nu ook cosmetica en verzorgingsproducten op de markt brengen. Dat schrijft het modeblad Business of Fashion.

Lees verder

Vader vermoord meisje na milde straf neurochirurg: 'Levenslang voor de vader, de familie en vrienden'

De milde straf voor de neurochirurg die haar tienerdochter heeft vermoord, is hard aangekomen bij de vader van het slachtoffer, Steven Pans. 'Het verdict: de zwaarste straf of levenslang voor de vader, de familie en vrienden', klinkt het in zijn brief.

Lees verder

Koning en koningin op vierdaags staatsbezoek naar Zuid-Korea

Koning Filip en koningin Mathilde vertrekken zondag naar Zuid-Korea voor een vierdaags staatsbezoek. In het zog van het koningspaar reist een grote delegatie politici, bedrijfsleiders en academici mee.

Lees verder

Beloften van Club Brugge zijn maat te groot voor Italiaanse grootmacht in kwartfinales van prestigieuze Viareggio Cup

De beloften van Club Brugge (U19) hebben zich vrijdag op de Viareggio Cup, een prestigieus jeugdtoernooi in Italië, geplaatst voor de halve finales.

Lees verder

Europa laat wooncrisis aanmodderen

Tien procent van de Europese gezinnen betaalt te veel voor zijn woning. 'Zelfs de sterkste sociale systemen stoppen de opmars van dakloosheid niet. De woningmarkt is disfunctioneel.'

Lees verder

Derwael begint seizoen met goud op brug met ongelijke leggers

Nina Derwael heeft vrijdag goud veroverd op de Wereldbekermanche turnen in de Qatarese hoofdstad Doha.

Lees verder

Elektriciteitsfactuur verdubbeld sinds liberalisering energiemarkt

Sinds 2007 is de elektriciteitsfactuur van een gemiddeld gezin in Vlaanderen met 104 procent, of meer dan 500 euro gestegen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de federale energieregulator Creg. De factuur daalde het voorbije jaar wel licht tegenover het jaar daarvoor.

Lees verder

Op ruimtereis met de Lieven Scheire van Nederland

Terwijl wij het moeten stellen met Lieven Scheire, hebben de Nederlanders Anna Grimbrere. Ze neemt ons vanavond mee op ruimtereis.

Lees verder

Luchtverkeersleiders staken vanaf maandag opnieuw

Vanaf maandag zullen er opnieuw acties gevoerd worden door de luchtverkeersleiders bij Skeyes, met vertragingen tot gevolg. Vrijdag en tijdens het weekend zijn er geen acties.

Lees verder

Duits kampioen Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe) spurt het snelst in Bredene Koksijde Classic

De Bredene Koksijde Classic is in een massaspurt gewonnen door de Duitser Pascal Ackermann. Zes vluchters kregen een vrijgeleide van het peloton maar werden op bestelling gegrepen. Spurten dus en daarin toonde Duits kampioen van Bora Hansgrohe zich de beste voor de Noor Halvorsen en de Colombiaan Hodeg. Opvallend detail: de drie renners op het podium zijn dezelfde als vorig jaar, alleen in een andere volgorde.

Lees verder

Finales Beker van Vlaanderen in Braxa-Hall te Boom

In de Brax-Hall in Boom worden vandaag, zaterdag en zondag de finales van de Beker van Vlaanderen bij de mannen/jongens en vrouwen/meisjes betwist.

Lees verder

Elise Mertens plaatst zich in twee sets voor derde ronde van prestigieus toernooi Miami

Elise Mertens (WTA 14) heeft vrijdag haar duel in de tweede ronde op het WTA-toernooi in Miami gewonnen. De 23-jarige Limburgse klopte na anderhalf uur tennis de Française Pauline Parmentier (WTA 55) in twee sets (6-2 en 7-5). Mertens was vrij in de eerste ronde in Miami.

Lees verder

Witte Huis claimt overwinning op IS in Syrië, maar gevechten duren voort

Het Witte Huis heeft vrijdag aangekondigd dat de laatste stukjes grondgebied van Islamitische Staat (IS) in Syrië heroverd zijn op de terreurgroep. Toch wordt er nog gevochten in Baghouz, de laatste enclave van IS.

Lees verder

WB biatlon: Boe evenaart record van Fransman met veertiende WB-zege van het seizoen

De Noor Johannes Boe heeft de sprint (10 km) van Oslo tijdens de laatste Wereldbekermanche biatlon gewonnen. Boe komt daarmee op veertien zeges, evenveel als de Franse recordhouder Martin Fourcade in 2017. De Belgen Thierry Langer en Florent Claude werden respectievelijk 84e en 85e (op 113 deelnemers).

Lees verder

Neymar riskeert schorsing van drie speeldagen na scheldtirade bij uitschakeling in Champions League

De Europese Voetbalconfederatie UEFA heeft de disciplinaire procedure opgestart tegen de Braziliaanse stervoetballer Neymar van Paris Saint-Germain voor beledigingen aan het adres van de scheidsrechter na afloop van de met 1-3 verloren terugwedstrijd van de achtste finales van de Champions League tegen Manchester United.

Lees verder

Madrid wil Spanjaarden teruglokken die economische crisis ontvluchtten

De socialistische regering van Spanje heeft vrijdag een plan goedgekeurd om een deel van de Spanjaarden terug te lokken die tussen 2008 en 2013 het land verlieten door de toen heersende economische crisis.

Lees verder

Frankrijk verbiedt betogingen van gele hesjes in verschillende grote steden

De 'gilets jaunes' mogen zaterdag in Parijs niet betogen op en rond de Champs-Elysées en Place de l'Etoile. Dat heeft de politieprefectuur van Parijs vrijdag beslist. Ook heel wat andere steden verbieden de gele hesjes om dit weekend op straat te komen, zoals Bordeaux, Toulouse en Nice.

Lees verder

Ruim 16.000 mensen nemen deel aan stille tocht in Utrecht

Meer dan 16.000 mensen uit heel Nederland hebben vrijdagavond in Utrecht meegelopen in de stille tocht voor de slachtoffers van de schietpartij van maandag. Ze wandelden naar het 24 Oktoberplein, waar maandag drie slachtoffers vielen.

Lees verder

Uitblinker Sam Van Rossom met Valencia naar finale EuroCup basketbal

Sam Van Rossom (15 punten, 2 rebound, 3 assists ) leidde met een sterke prestatie Valencia in de halve finale van de EuroCup in het Russische Kazan naar een 73-79 overwinning. Dinsdag had de Spaanse ploeg ook de heenmatch (77-73) gewonnen zodat een stek in de finale een feit is.

Lees verder

Vermassen haalt uit naar vader vermoorde tiener: 'Hij zou beter zwijgen'

Advocaat Jef Vermassen, de raadsman van neurochirurge Mehrnaz Didgar die haar dochter vermoordde, haalt hard uit naar de vader van het slachtoffer. Die stuurde vrijdag een emotionele brief uit. 'Hij moet zich niet moeien. De strafmaat is iets tussen de procureur en de verdediging', zei Vermassen in het VTM-Nieuws.

Lees verder

Lief van Campenaerts zwemt nieuwe clubcompetitie voor Team Iron van Hongaarse superster

Fanny Lecluyse zal tijdens de International Swimming League, de gloednieuwe internationale zwemcompetitie, aantreden voor Team Iron van de Hongaarse Katinka Hosszu. De West-Vlaamse, winnares van een bronzen medaille op het WK in klein bad in december in het Chinese Hangzhou, kondigde het nieuws vrijdag aan op haar sociale media-accounts.

Lees verder

Speciale aanklager Mueller overhandigt eindrapport aan minister van Justitie
Robert Mueller heeft zijn langverwachte eindrapport over het Ruslandonderzoek overhandigd aan William Barr, de Amerikaanse minister van Justitie. Het onderzoek heeft een flinke schaduw geworpen over het presidentschap van Donald Trump.
Lees verder

EK 2020: Luxemburg aan de leiding in groep met Portugal dat niet voorbij Oekraïne geraakt, Engeland en Frankrijk falen niet

Er stonden vanavond zeven kwalificatie-interlands op het programma voor het EK 2020. De grootste verrassing kwam misschien wel uit het Groothertogdom waar Luxemburg de maat nam van Litouwen. Door het gelijkspel van Portugal thuis tegen Oekraïene zijn de Letzeburgers meteen ook de fiere leiders in groep B.

Lees verder

Dit zijn de belangrijkste momenten in het Mueller-onderzoek
De Amerikaanse inlichtingendiensten hebben geconcludeerd dat Rusland zich heeft gemengd in de Amerikaanse presidentsverkiezing van 2016, met als doel om Donald Trump verkozen te krijgen. Robert Mueller is aangesteld als speciale aanklager om die Russische inmenging te onderzoeken. Hij kreeg de opdracht te speuren naar verbanden en/of coördinatie tussen de Russische overheid en medewerkers van Trumps campagneteam.
Lees verder

Dit zijn de belangrijkste beklaagden in het Mueller-onderzoek
Robert Mueller geeft geen persconferenties over zijn lopende onderzoek, maar hij communiceert via aanklachten en rechtszaken. Dit is een overzicht van de lange lijst beklaagden, en de aanklachten tegen hen in het kader van het Rusland-onderzoek.
Lees verder

De Standaard wint prestigieuze prijs voor onderzoeksjournalistiek

De Standaard won vrijdagavond de belangrijkste prijs voor onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen, De Loep, in de categorie signalerende onderzoeksjournalistiek. De prijs werd toegekend voor het project CurieuzeNeuzen.

Lees verder

Sire, er winnen geen Belgen meer

De Belgen en de Primavera: het is al lang geen vruchtbare romance meer. Worden de huwelijksgeloften dit jaar van onder het stof gehaald?

Lees verder

Waarom wij ons de komende drie maanden met úw kinderen gaan bezighouden
Er staat een 2 voor hun geboortejaar, het is Generatie Z. Maar wie zijn ze, die post-millennials? In plaats van met experts óver hen te spreken, laten Valerie Droeven en Simon Grymonprez de jongeren zelf spreken. Drie maanden lang onderzoeken ze samen de invloed van sociale media op hun identiteit en wat digitalisering betekent voor hun zelfbeeld en overtuigingen. Maar wie is Generatie Z?
Lees verder

GO! introduceert artificiële intelligentie in de klas

Het gemeenschapsonderwijs gaat in zee met een Brits bedrijf om artificiële intelligentie in de klas te brengen. Op termijn voor alle scholen van het GO!.

Lees verder