Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 31 maart 2019

Gewapende overvaller knevelt bediende postkantoor

Gewapende overvaller knevelt bediende postkantoor

In Laarne is een overvaller aan de haal gegaan met een vooralsnog onbekende buit uit een postkantoor. De dader bedreigde een bediende met een vuurwapen, knevelde haar, sloeg haar en vluchtte weg.

Lees verder

Talloze steden schakelen wereldwijd licht uit tijdens Earth Hour

Ook dit jaar vraagt WWF om zaterdag 30 maart een uur het licht uit te doen tijdens Earth Hour. In meer dan 180 landen nemen miljoenen mensen deel aan het initiatief. In België schakelen tal van steden en gemeenten de verlichting uit.

Lees verder

'N-VA heeft het nog slechter gedaan dan Di Rupo'

Bij Vlaams Belang grijpen de millennials stilaan de macht. Voorzitter Tom Van Grieken heeft ook Thierry Baudet goed geobserveerd. Het mag wat gepolijster, met minder islam-bashing maar des te meer klimaatscepticisme.

Lees verder

SP.A lanceert kiescampagne met 'Marshallplan voor lokale besturen'

SP.A heeft in West-Vlaanderen de verkiezingscampagne voor de komende verkiezingen op 26 mei afgetrapt met ambitieuze plannen. De partij wil een 'Marshallplan voor lokale besturen' om de gezondheidszorg te kunnen ondersteunen. Dat is zaterdagavond aangekondigd in het West-Vlaamse Ingelmunster.

Lees verder

14-jarige in levensgevaar na val door dak van leegstaande loods

Een veertienjarige jongen uit Brugge is in levensgevaar na een val door het dak van een leegstaande loods in Brugge, zo meldt het parket van Brugge. Het slachtoffer viel meer dan zes meter naar beneden.

Lees verder

Tien Oostende-spelers onderuit tegen Eupen, Union zet Cercle Brugge opzij

Kortrijk en Moeskroen openden Play-off 2, later op de avond waren er nog drie matchen in de schaduw van de topper tussen Genk en Anderlecht. In groep A moest Oostende zijn meerdere erkennen in Eupen, in groep B kregen we al een eerste verrassing.

Lees verder

Enthousiast Genk ook zonder Pozuelo te sterk voor Anderlecht: 3-0 en perfecte start in Play-off 1

Alejandro wie? Terwijl de MLS kennismaakte met de in Genk verguisde Spanjaard, begonnen de Limburgers sterk aan de play-offs. Anderlecht was vooral voor rust een maatje te klein voor een sterk en frivool voetballende Genk.

Lees verder

Stuur ons hier uw vragen over voeding
U bent wat u eet: wat we in onze winkelkar leggen, zegt vaak iets over hoe we leven en waar we weinig of veel belang aan hechten. Maar weten we altijd wat we in onze mond stoppen? Welk verhaal achter een bepaald voedingsproduct zit? Of iets echt zo goed of slecht is als wordt beweerd?
Lees verder

Vandaag nog een mooie namiddag, volgende week aprilse grillen

We sluiten het weekend af met hier en daar een bui. Volgende week wordt bijzonder wisselvallig weer verwacht.

Lees verder

Topdokter opereert topdokter: 'Dan staat je reputatie op het spel'
'Topdokters' op VIER was normaal maandag aan zijn laatste aflevering toe. Maar er komt nog een extra uitzending, met 'dank' aan topdokter Luc Stockx. Die moest na een zwaar skiongeval met spoed geopereerd worden door… topdokter Johan Bellemans, zijn collega in het ZOL in Genk.
Lees verder

Belgische militairen die ingezet worden in ons land niet correct verzekerd

In het buitenland zijn onze militairen goed verzekerd, maar als ze zouden overlijden tijdens een operatie, bijvoorbeeld een patrouille, in België dan zijn ze dat niet. Dat meldt VRT NWS.

Lees verder

Twee scholen verspreiden 1 aprilgrap waar ouders niet mee kunnen lachen
Een school in Aalst kreeg niet de reactie waarop ze hoopte toen ze een brief rondstuurde naar alle ouders met een grapje voor 1 april. Ook een school in Wevelgem beet in het zand.
Lees verder

Betogingen dreigen Brussels verkeer te blokkeren

In de hoofdstad vinden straks meerdere manifestaties plaats, onder meer een klimaatbetoging en een protest van de gele hesjes. De politie waarschuwt voor verkeersproblemen en raadt het openbaar vervoer aan

Lees verder

Weer meer horecazaken lappen rookverbod aan laars

Het aantal inbreuken op het rookverbod in cafés, discotheken en shisha- of waterpijpbars zit in de lift. In Brussel overtreedt liefst één op de drie zaken het verbod, zo blijkt uit cijfers die CD&V opvroeg bij minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD). Vorig jaar was dat nog één op de vijf.

Lees verder

Vier dingen die veranderen op 1 april

April staat voor de deur, en die nieuwe maand brengt enkele nieuwigheden met zich mee.

Lees verder

Brusselse groenen beloven 7 nieuwe tramlijnen

Na de groene golf van 14 oktober zetten de Brusselse groenen torenhoog in. Ze willen meebesturen in het hoofdstedelijke gewest, dat ze 'gezonder, inclusiever en democratischer' willen maken. Opvallend: als Groen-Ecolo het straks voor het zeggen krijgt, komen er 7 nieuwe tramlijnen in eigen bedding.

Lees verder

'Kijken kijken' heeft motards voor ogen

In een nagelnieuwe campagne vraagt de Vlaamse Stichting Verkeerskunde autobestuurders om uit te kijken voor motorrijders. Meer dan 1 op de 3 bestuurders werd recent nog verrast door een motorrijder. Wie de slogan ziet, zou wel eens een déjà-vu kunnen hebben.

Lees verder

Feminist De Croo haalt The Washington Post

Hij liet eerder 70.000 Zuid-Afrikanen 'She is Equal!' scanderen vanop een podium dat hij deelde met onder meer Beyoncé. Vandaag wordt vicepremier Alexander De Croo (Open VLD) ook opgemerkt in de Verenigde Staten. Zijn 'bold proposal' om gendergelijke regeringen te verplichten wordt uitgebreid besproken in The Washington Post.

Lees verder

Oproerpolitie moet paar amokdrijvers afdrijven

De delegatie van gele hesjes heeft zich in de Wetstraat afgescheiden van de klimaatbetogers. Enkele ruiten van een gebouw werden ingegooid, meldt persagentschap Belga. Enkele relschoppers werden geïsoleerd, de mars gaat intussen verder.

Lees verder

Bestuurder (19) rijdt overstekende vrouw (30) dood in Brussel

Een 30-jarige vrouw uit Brussel is vanochtend om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Jetselaan in Koekelberg. De 19-jarige bestuurder is opgepakt en wordt ondervraagd door de politie.

Lees verder