Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 maart 2019

Gemeente Balen: Balense scholen bewegen ... én winnen!

Balense scholen bewegen ... én winnen!
Afgelopen vrijdag stond de Kempen op zijn kop met #bewegen5voor12, hét beweegmoment als start van de Week van de Keigezonde Kempen. Ook heel wat Balense scholen zetten hun beste beentje voor. GBS De Bijenkorf scoorde zelfs de meeste likes en won zo een prijzenpakket. Bekijk de beelden.
Lees verder

Tip van de Bib: 'Omdat het kan'
Over niet langer hollen achter je leven, over willen en niet moeten. Over blote voeten op het strand en eten wat goed voor je is. Over yoga, tattoos en body positivity. Maar vooral over de zoektocht naar een leven leiden los van wat anderen van je verwachten. Gewoon, omdat het kan.
Lees verder

Vraag nu je sloop- en herbouwpremie aan
Wie een oud gebouw afbreekt en een nieuwe woning op die plaats bouwt, kan hiervoor nu tijdelijk een Vlaamse sloop- en herbouwpremie van 7.500 euro aanvragen. De uiterste datum om de premie aan te vragen is afhankelijk van het tijdstip van aanvraag van de omgevingsvergunning.
Lees verder

Lezing met tips voor ontwikkeling van je kind (11 maart)
Lees verder

Opendeur assistentiewoningen 'De Anjers' op Dag van de Zorg (17 maart)
Op zondag 17 maart zet Astor vzw tussen 10u en 17u de assistentiewoningen van residentie De Anjers (Veststraat 60) in de kijker ter gelegenheid van de Dag van de Zorg. Met rondleidingen om 11u, 13u en 15u. Ook woonzorgcentrum Orelia Keiheuvel (Kapelstraat) houdt die dag opendeur tussen 13u en 17u.
Lees verder

Gratis verkeersworkshops voor senioren (21 maart)
Lees verder

Afvalkalender week 11
• vrijdag 15 maart: GFT
Lees verder

Schrijf in voor Lentewandeling 55+
Lees verder

Bekijk de PaasKiXs en -Kuren
Het krokusverlof zit er nog niet helemaal op, of we kijken alweer vooruit naar de volgende vakantie. Bekijk hier alvast de PaasKiXs (wordt verdeeld in de Balense scholen) en PaasKuren (kan je ook afhalen aan de Infopunten). Inschrijven vanaf maandag 18 maart in VC De Kruierie.
Lees verder

Weet jij de Kruierie-stoel staan?
Herken je de locatie op deze foto? Rep je dan als de bliksem hierheen en wie weet ben jij onze allereerste winnaar! Tip: Het is niet Maria die hier naar de kapel gaat. Breng iets mee waarmee je bewijst dat een activiteit doorgaat in VC De Kruierie.
Lees verder

Overweg Nachtegaalstraat afgesloten in nacht 15-16 maart
De overweg in de Nachtegaalstraat is door werken volledig afgesloten in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 maart (22u-6u). Er is een omleiding voorzien via de Visbeekstraat, Bruine Klok en Reigerstraat.
Lees verder

Riet Langers zit als eerste in de Kruierie-stoel (foto's & film)
Zondag konden de Balenaars voor het eerst op zoek naar de Kruierie-stoel op basis van een foto en een tip. Riet Langers zat al na 6 minuten in de stoel bij de Sint-Odradakapel met het juiste voorwerp (de Gebuurtenissen) en won een mooi prijzenpakket. Bekijk de foto's en de beelden van BalenTV.
Lees verder

Treinverkeer Balen-Leopoldsburg onderbroken op 16-17 maart
Het treinverkeer tussen Balen en Leopoldsburg is volledig onderbroken tijdens het weekend van 16 en 17 maart. Dit vanwege de werken aan de overweg in de Veststraat die nog duren t.e.m. 20 maart. In de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 maart is ook de overweg in de Nachtegaalstraat afgesloten.
Lees verder

Voorleesverhaaltje met knutselstaartje op 16 maart
Elke derde zaterdag van de maand is er in de Bib van Balen een halfuurtje voorleesplezier van 10u30 tot 11u, met nadien een creatieve activiteit. Het thema op zaterdag 16 maart is 'Rupsje Nooitgenoeg'. Inschrijven is niet nodig, (groot)ouders blijven best in de buurt.
Lees verder

Schrijf nog snel in voor avonturendag voor tieners
Op dinsdag 16 april kunnen 12- tot 16-jarigen (incl. 6e leerjaar) mee op avonturendag in de Schorre in Boom (met via ferrata, deathride, hoogteparcours, mountainboarden, vlottenbouw/tocht,...). Inschrijven vóór 27 maart in VC De Kruierie (30 euro, incl. bus, verzekering, materialen en instructeurs).
Lees verder

Scholennieuws: Denk aan de ICQ-vergadering
Werd jij aangesteld als boekenjuf/meester van je school om deze te vertegenwoordigen op de ICQ-meetings? Vergeet dan onze eerstvolgende ICQ vergadering in VC De Kruierie niet op donderdag 21 maart 2019 om 10u30.
Lees verder

Scholennieuws: PaasKiXs meegeven met gezinsoudsten
Het krokusverlof zit er op en we kijken alvast vooruit naar de volgende vakantie. De PaasKiXs is intussen in alle Balense scholen aangekomen. Geef jij ze mee met de gezinsoudsten?
Lees verder

Scholennieuws: Daisy-luisterboeken lezen met de anderslezen-app: nu ook via jouw school!
De Bib van Balen werkt samen met de Luisterpuntbibliotheek. Ze heeft een beperkte collectie voor kinderen met een leesbeperking. Bij deze boeken hoort een Daisy-schijfje dat je kan afspelen op een Daisyspeler, MP3 of PC. En sinds kort kan dit ook via een app op de smartphone en/of tablet!
Lees verder

Scholennieuws: Jeugdboekenmaand: 'Iedereenleest'
Maart is Jeugdboekenmaand. Ga eens langs in de Bib voor extra inspiratie en boekplezier!
Lees verder

Scholennieuws: Planning Bib@school
De tijd vliegt: terwijl 1 en 6 nog moeten passeren in de Bib voor hun respectievelijk 2/3e uitleenbeurt direct na het krokusverlof, roepen we alweer op tot de inplanning van het allerlaatste bibbezoek van dit schooljaar! Bekijk de planning op google-drive via de link hieronder.
Lees verder

Gratis lezing over psychische problemen bij jongeren (4 april)
Op donderdag 4 april geeft jeugdpsychiater Lieve Swinnen om 19u30 een gratis lezing over psychische problemen bij kinderen en jongeren in de Rozenberg in Mol. Iedereen welkom, wel vooraf inschrijven bij de Dienst Opvoedingsondersteuning Mol (via rob.philipsen@gemeentemol.be of 014/33 15 50).
Lees verder

Infoavond particulier autodelen (18 maart)
Lees verder

Bekendmaking onteigeningsbesluit fietspad Meerhoutsebaan
Lees verder

Stormschade opgelopen op 10 maart?
Heb jij stormschade opgelopen op zondag 10 maart? Ga dan langs bij je verzekeringsagent en meld dit ook bij de gemeente vóór 1 april. Het is belangrijk dat we een overzicht hebben van alle schade in Balen om een aanvraag in te dienen bij het Rampenfonds om het stormweer te laten erkennen als ramp.
Lees verder