Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 maart 2019

Gemeente Arendonk: Glasbolmeter en -peter, iets voor jou?

Glasbolmeter en -peter, iets voor jou?
Glasbolmeter en -peter, iets voor jou?

Er staan 10 glasbollen verspreid over onze gemeente. In die glasbollen worden enkel witte en gekleurde glazen flessen en bokalen ingezameld. Jammer genoeg denken sommige mensen daar anders over. Zij laten er plastic zakken, kartonnen dozen en andere brol achter. Erger jij je daar ook aan en wil jij je engageren om de glasbol in je buurt te controleren op netheid? Dan ben jij misschien wel de geknipte kandidaat om glasbolmeter of –peter te worden!

Lees meer
Lees verder

'Denk vroeger aan later!'
'Denk vroeger aan later!'

Zelfstandige ondernemers wachten best niet te lang om hun eindeloopbaan grondig voor te bereiden. Zowel zakelijk als privé valt er heel wat op voorhand te regelen op fiscaal, juridisch, bedrijfseconomisch, familiaal en financieel vlak. Integraal VZW (Dienst Pensioenvoorbereiding voor Zelfstandigen) organiseert daarom de informatiecyclus 'Denk vroeger aan later!' over eindeloopbaan- en toekomstplanning voor vooruitziende zelfstandigen.

Lees meer
Lees verder

Projectrapport natuurinrichtingsproject De Liereman

Van 18 maart tot en met 16 april 2019 gaat het projectrapport van natuurinrichtingsproject De Liereman in openbaar onderzoek. Dat rapport geeft een overzicht van de maatregelen die beoogd worden om de natuur te herstellen, te beschermen of te ontwikkelen, en dit met respect voor de landbouwer en de andere gebruikers van de open ruimte. Naast het rapport wordt ook de lijst met de belanghebbenden (eigenaars en gebruikers van gronden in het projectgebied) in openbaar onderzoek neergelegd.

Lees meer
Lees verder