Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 maart 2019

Fijn stof eist meer levens dan tabak

Fijn stof eist meer levens dan tabak

Luchtvervuiling veroorzaakt dubbel zoveel doden als tot nu werd gedacht. In 2015 stierven in Europa 800.000 mensen aan de gevolgen van luchtvervuiling, wereldwijd waren dat er 8,8 miljoen. Dat blijkt uit een nieuwe studie die vandaag verschijnt in het 'European Heart Journal'.

Lees verder

Goedele Liekens op plaats 3 Vlaams-Brabantse Open VLD

Maggie De Block krijgt voor de verkiezingen van 26 mei versterking van Goedele Liekens. Open VLD brengt de seksuologe in stelling tegen Theo Francken en Darya Safai.

Lees verder

Blauw, magneet voor de sterke vrouw

Met Goedele Liekens lijft Open VLD opnieuw een opvallende vrouw in, nadat gisteren Alicja Geschinska en Lynn Wesenbeek zich al tot blauw bekeerden. Het geeft extra glans aan het positivisme dat Open VLD wil uitstralen. Maar het ontbreken van een wit konijn in Antwerpen, het belangrijkste wingewest, blijft een handicap.

Lees verder

Moeder Antwerpse vondeling geïdentificeerd

In het onderzoek naar de vondeling is een 38-jarige Poolse vrouw uit Antwerpen maandag opgepakt. De onderzoeksrechter heeft haar deze voormiddag weer vrijgelaten, heeft het Antwerpse Parket bekendgemaakt.

Lees verder

Dood gewaande Syriërijder leeft nog

De Antwerpse Syriëstrijder Abdellah Nouamane (23) werd al sinds deze zomer door zijn familie dood gewaand. Maar hij leeft toch nog. Daar kwamen de veiligheidsdiensten onlangs achter.

Lees verder

GO! overweegt klacht na telefoontje van Dries Van Langenhove naar huis leerkracht

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) bekijkt welke juridische stappen het kan ondernemen tegen Dries Van Langenhove. Die had een leerkracht op zijn privéadres opgebeld over een les rond racisme. Net vandaag kondigt Vlaams Belang aan dat de lijsttrekker zaterdag spreekt aan de zijde van een bekende Britse extreemrechtse activist.

Lees verder

Kama weet waarom Open VLD Goedele Liekens per se op haar lijst wou
Seksuologe Goedele Liekens staat op de Vlaams-Brabantse Open VLD-lijst. Dat heeft de partij vandaag bekendgemaakt. Maar waarom doen ze dat precies? Kamagurka belde met Goedele Liekens.
Lees verder

(Koele) liefde voor het Frans ontstaat op de middelbare schoolbanken

Tot grote ergernis van de werkgever schrijven steeds minder volwassenen zich in voor een taalcursus. Vooral het Frans blijkt steeds minder in trek te zijn. Volgens professor Taalverwerving Lies Sercu wordt de kiem daarvoor al in het middelbaar onderwijs gelegd.

Lees verder

Luchtverkeersleiders voeren vanavond weer actie

Het personeel van luchtverkeersleider Skeyes (het vroegere Belgocontrol) gaat vanavond en -nacht actie voeren. De impact zal volgens de vakbond niet groot zijn.

Lees verder

Goedele Liekens: 'Ik ben een Brabants trekpaard'

'Ik ben al 20 jaar geëngageerd bezig als psychologe, seksuologe, programmamaaktster en goodwillambassadeur bij de VN, en voel me nu klaar om de stap te zetten naar de politiek.' Zo motiveert Goedele Liekens haar verrassende keuze.

Lees verder

Meisje hangt vast aan deur van rijdende bus

Een meisje is dinsdagochtend in Diest tussen de deuren van een vertrekkende bus blijven hangen. Ze bleef ongedeerd.

Lees verder

Over en out voor Vuye & Wouters

Het parlementair avontuur van Hendrik Vuye en Veerle Wouters zit erop. Hun nieuwe partij met Jean-Marie Dedecker als boegbeeld raakte niet van de grond.

Lees verder

Even paniek in Oostende: de Mercator zinkt

Vanmiddag was het beroemdste schip van Oostende (en omstreken), de Mercator, aan het zinken. Er was een klep blijven openstaan.

Lees verder

Contraceptie wordt gratis tot leeftijd van 25 jaar

Contraceptie wordt binnenkort terugbetaald tot de leeftijd van 25 jaar. De Kamercommissie Volksgezondheid heeft daarover dinsdag een wetsvoorstel van de PS goedgekeurd.

Lees verder

Beke reageert op 'degoutante uitspraak' van De Wever

'Klasse, je hebt het of je hebt het niet.' En volgens Wouter Beke heeft Bart De Wever het niet. De Wever had nog eens Kris Peeters beschimpt.

Lees verder

Wat bezielt bekende Vlamingen om in de politiek te stappen?

Gescinska, Liekens en Wesenbeek: drie bekende vrouwen met een gevuld leven buiten de politiek, laten dat achter om te kiezen voor het onzekere en vaak verguisde leven van een politica. Wat zou hen toch kunnen bezielen? Professor politieke wetenschappen Dave Sinardet (VUB) zoekt het antwoord.

Lees verder

Bourgeois pleit voor douane-unie

Vlaams minister-president Geert Bourgeois pleit onomwonden voor een douane-unie met het VK. De nieuwe nederlaag van Theresa May noemt hij 'een bijkomende periode van onzekerheid'.

Lees verder

Veertig mensen geëvacueerd bij brand in rusthuis in Jette

In het rusthuis Green Residents aan de Dikke-Beuklaan in Jette zijn dinsdagavond 40 mensen geëvacueerd nadat er rond 19 uur brand was uitgebroken.

Lees verder

Tiental gele hesjes blokkeert depot van Proxifuel in Wierde

Een tiental gele hesjes blokkeert sinds 21.30 uur dinsdagavond het brandstofdepot van Proxifuel in het Naamse Wierde, een dochteronderneming van oliebedrijf Total. Enkel vrachtwagens met stookolie voor verwarming mogen door.

Lees verder

'Facebook wordt een totaal andere plek'

Volgens Mark Zuckerberg is de mensheid uitgekeken op sociale netwerksites zoals we ze vandaag kennen. Waarom zegt hij dat? En wat betekent dat voor Facebook?

Lees verder