Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 2 februari 2019

Wim Adriaens volgt Fons Leroy op bij VDAB

Wim Adriaens volgt Fons Leroy op bij VDAB

Wim Adriaens, kabinetschef van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters, volgt Fons Leroy op aan het hoofd van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB). Dat heeft de Vlaamse regering vrijdag beslist.

Lees verder

Politiezone Brussel-West stelt twee superflitsers voor en betrapt meteen hardrijders

De politiezone Brussel-West (Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem, Jette, Ganshoren, Koekelberg) heeft vrijdag samen met Brussels staatssecretaris voor Verkeersveiligheid Bianca Debaets (CD&V) haar nieuwste generatie snelheidsradar en twee anonieme voertuigen voorgesteld. Het Brussels gewest trekt een subsidie van 280.000 euro uit voor de aankoop van het materiaal.

Lees verder

Deze generatie wil uw sympathie niet
Op en na 26 mei dient zich een nieuwe cohorte kiezers aan. Er staat een 2 voor hun geboortejaar, het is de Generatie Anuna. Wie zijn ze, die post-millennials? We wagen ons aan een röntgenfoto. 'Ze zijn progressief, maar zonder taboe of dogma. En ze zijn kwaad.'
Lees verder

OVERZICHT. Hoeveel belasting betaalt u dit jaar in uw gemeente?

Lees verder

Opnieuw Antwerps hotel gesloten na 'sterke vermoedens tienerprostitutie'

Een Antwerps hotel moet minstens drie weken de deuren sluiten voor feiten in verband met de seksuele uitbuiting van minderjarigen. Dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA). Enkele maanden geleden werd al een ander hotel gesloten omwille van dezelfde reden.

Lees verder

Repatriëring van Armeens gezin voorlopig geannuleerd

De repatriëring van de achtjarige Anna-Maria Khmoyan en haar gezin is geannuleerd. Dat zegt advocaat Bruno Soenen. Volgens hem worden ze nu in een open terugkeerwoning ondergebracht.

Lees verder

Wandelaars spotten wolf in Limburgs natuurgebied
Twee wandelaars hebben vrijdag tijdens een winterwandeling in Meeuwen-Gruitrode een wolf gezien. Dat bevestigden experts, die de beelden van de pootafdrukken bestudeerden, aan TV Limburg. 'Houd honden aan de leiband.'
Lees verder

Betelguiriev schuldig aan doodslag op Mickey Peeters (19) op Brugse markt

De volksjury heeft Suleyman Betelguiriev (25) schuldig bevonden aan de doodslag op Mikey Peeters (19). Het slachtoffer werd in mei 2014 op de Markt van Brugge met messteken om het leven gebracht. Steven Van Geel (26) had de vrijspraak gevraagd, maar wordt door de jury als een medeplichtige beschouwd.

Lees verder

De Wever en Almaci op ramkoers over toekomst van energie

Het water tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en Groen-voorzitter Meyrem Almaci in het klimaatdebat is diep. Met een dovemansgesprek tot gevolg.

Lees verder

Nieuw sneeuwfront op komst, opnieuw code geel

Op korte tijd zijn de weerkaarten snel veranderd, zo laat weerman David Dehenauw weten op Twitter. Vannacht en morgen is er op meerdere plaatsen in het land kans op sneeuw of natte sneeuw, er zou lokaal zelfs weer een mooi sneeuwtapijt gevormd kunnen worden.

Lees verder

De Block onderzoekt of farmabedrijf op legale manier pillen leverde
Sinds vrijdag is de behandeling van Valentina (5) stopgezet. Het farmabedrijf BioMarin en de overheid hebben geen overeenkomst voor de terugbetaling van haar medicijn. Minister Maggie De Block onderneemt nieuwe stappen.
Lees verder

Betelguiriev krijgt 30 jaar voor dodelijke steekpartij Mikey, 8 jaar voor medeplichtige Van Geel

Het hof van assisen heeft Suleyman Betelguiriev (25) bij verstek veroordeeld tot 30 jaar opsluiting voor de doodslag op Mikey Peeters (19). Steven Van Geel (26), zijn medeplichtige bij de dodelijke steekpartij op de Brugse Markt, kreeg 8 jaar opsluiting. Het OM had 18 jaar gevorderd voor de Leuvenaar.

Lees verder

Belgische militairen in Afghanistan hebben nieuwjaarsbrief nog altijd niet gekregen
De militairen van ons land die op missie zijn in Afghanistan hebben al tweeënhalve maand geen post gekregen of brieven naar huis kunnen sturen.
Lees verder

Vliegtuig belandt in het gras op luchthaven Deurne

Op de luchthaven van Deurne in Antwerpen is zaterdagochtend een vliegtuig met zijn neus in het gras beland tijdens het taxiën. Er raakte niemand gewond, maar het vliegtuig moest wel ontruimd worden.

Lees verder

Ook Rusland schort deelname aan INF-verdrag op

Rusland schort zijn deelname aan het INF-verdrag op, na de eerdere beslissing van de Verenigde Staten om zich uit het bilaterale verdrag uit 1987 terug te trekken. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd. Rusland wil nu nieuwe raketten gaan ontwikkelen.

Lees verder

België wil Ivoriaanse ex-president Laurent Gbagbo opvangen

België aanvaardt de voormalige Ivoriaanse president Laurent Gbagbo op te vangen. Dat bevestigt een woordvoerder van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken. Het Internationaal Strafhof (ICC) liet Gbagbo vrijdag vrij onder voorwaarden.

Lees verder

Man overreden door eigen auto

In het Oost-Vlaamse Sint-Goriks-Oudenhove is een man onder zijn eigen wagen beland toen hij zijn kofferbak uitlaadde. Waarschijnlijk was hij vergeten de handrem op te zetten.

Lees verder

Vijftigtal gele hesjes houdt filterblokkade aan Ikea Anderlecht

Een vijftigtal gele hesjes heeft zaterdag tussen de middag en 15 uur een filterblokkade gehouden aan de ingang van Ikea Anderlecht. Ze hadden een groot spandoek bij zich met daarop 'Taxeer de multinationals, niet de werknemers'.

Lees verder

Dode en twee gewonden bij schietpartij op klaarlichte dag in Antwerpen

In de Brederodestraat op het Antwerpse Zuid heeft zaterdagnamiddag een schietpartij plaatsgevonden. Eén van de drie slachtoffers is overleden, zo meldt de lokale politie.

Lees verder

Apothekers willen systeem tegen fraude met zware pijnstillers

De apothekers vragen dat er een systeem zou komen om mogelijke fraude met zware pijnstillers te melden. Het gaat om zogeheten opiaten, die afgeleid zijn van opium en verslavend zijn als ze niet op de juiste manier worden gebruikt. Dat meldt VRT NWS zaterdag.

Lees verder