Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 februari 2019

Volg hier alle updates over de nationale staking

Volg hier alle updates over de nationale staking
De vakbonden leggen vandaag het land plat om meer loonopslag te eisen. Volg hier de meest recente gebeurtenissen.
Lees verder

Zacht en droog weer op nationale stakingsdag

Over het noorden is woensdagvoormiddag nog tijdelijk lage bewolking mogelijk, maar het blijft droog bij maximumtemperaturen tussen 3 of 4 graden op de Ardense toppen en 10 of 11 graden in Vlaanderen, meldt het KMI.

Lees verder

App die luchtkwaliteit weergeeft allesbehalve nauwkeurig

Een app van de Vlaamse overheid die de luchtkwaliteit weergeeft, blijkt allesbehalve nauwkeurig. Zelfs vlak naast een autosnelweg zweert het programma dat er geen vuiltje aan de lucht is, zo schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees verder

Boze chauffeur rijdt in op stakerspost: twee gewonden

In Gent is een voertuig ingereden op een stakerspost aan de Proeftuinstraat, nabij de Ghelamco Arena. Dat meldt een syndicale bron en bevestigt de politie.

Lees verder

LIVE. Theo Francken geeft uitleg over zijn asielbeleid in hoorzitting
Theo Francken moet vandaag in een hoorzitting uitleg geven over zijn beleid. Hij mag een spervuur aan vragen verwachten. Volg de hoorzitting hier live.
Lees verder

'Heb ik een fout gemaakt of ben ik goedgelovig geweest? Met die vragen worstel ik'

'Ik sta nog altijd honderd procent achter het redden van Syrische christenen', zei Theo Francken deze voormiddag in zijn parlementaire hoorzitting over humanitaire visa. Hij deed zelf enkele aanbevelingen om humanitaire operaties beter te organiseren.

Lees verder

'U had meer vertrouwen in partijgenoten dan in uw eigen administratie'

Zowel meerderheid als oppositie toonde zich bijzonder kritisch voor de keuze van Francken om met 'schimmige tussenpersonen' te werken om humanitaire visa uit te reiken, waardoor willekeur en misbruik om de hoek loerden. 'Dat is de essentie. En dat ziet u blijkbaar nog altijd niet in.'

Lees verder

Zelzate werkt aan zijn imago, met Eddy Wally als wapen

Zelzate is geweldig. Dat zegt toch de anonieme actiegroep ­Zelzate Geweldig, die de mensen weer trots wil maken op hun grensdorp. Hun wapen: Eddy Wally.

Lees verder

'Zelden kon een actie op meer begrip rekenen'

De vakbonden zijn erin geslaagd Brussels Airport helemaal plat te leggen. De actiebereidheid was groter dan anders, constateerden ze. 'De mensen willen een stuk van de koek, geen kruimels.'

Lees verder

Peumans legt parlementslid het zwijgen op: 'Ik moet om 17 uur door'
In het Vlaams Parlement vond woensdagmiddag een debat plaats over de opmars van megastallen in Vlaanderen. Tijdens het debat wou ook Tinne Rombouts (CD&V) even kort tussenkomen, maar parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) was niet opgezet met die tussenkomst.
Lees verder

Buste Leopold II niet gestolen, maar meegenomen voor restauratie

Nadat in het Dudenpark in Brussel de buste van Leopold II verdwenen was, is nu ook de buste van Nelson Mandela, die in de plaats was verschenen, al op de grond beland. Ondertussen blijkt trouwens dat de buste van Leopold II niet gestolen werd.

Lees verder

Voorzitters Brusselse rechtbanken de laan uit gestuurd

De korpschefs van de Nederlandstalige en Franstalige rechtbank in Brussel wilden zichzelf opvolgen. Maar de Hoge Raad voor de Justitie heeft besloten om van allebei het mandaat niet te laten hernieuwen.

Lees verder

Eddy Merckx niet vervolgd voor fraude bij levering fietsen aan Brusselse politie

Wielerlegende Eddy Merckx en twaalf andere verdachten in een corruptiezaak binnen de politie van de zone Brussel-Zuid ontsnappen zo goed als zeker aan vervolging. De zaak gaat onder andere over de levering van Eddy Merckx-fietsen aan de politie. Een commissaris zou gesjoemeld hebben met de offertes. In ruil kregen hij en zijn vrouw een dure fiets cadeau. Het Brusselse parket betreurt dat het dossier zo lang is blijven liggen.

Lees verder

14 van de 15 verdachten Antwerpse bende aangehouden, één vrijgelaten

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft woensdag veertien van de vijftien dinsdag gearresteerde verdachten aangehouden in het onderzoek naar een grote criminele organisatie die zich bezighield met drugssmokkel, witwaspraktijken, wapens en corruptie. Eén persoon werd vrijgelaten.

Lees verder

Verenigde Staten dringen (nog) niet aan op repatriëring Belgische IS-strijders

De Verenigde Staten, die binnenkort Syrië verlaten, hebben ons land nog niet gevraagd om Syriëstrijders terug te halen. Daar is in de regering ook geen bereidheid toe.

Lees verder

'De Grondwet is aan een update toe'

Tientallen academici roepen de politiek op om de Grondwet aan te passen. 'De huidige is een hopeloos verouderd document uit de negentiende eeuw.'

Lees verder

Vlaams Parlement plant halvering maximale uittredingsvergoeding

Er is een politiek akkoord dat alle parlementsleden in de toekomst nog maximaal 24 maanden lang een uittredingsvergoeding krijgen, zo meldt persagentschap Belga. Nu ligt dat plafond voor sommigen nog op 48 maanden.

Lees verder

Advocaten in dossier voetbalfraude vragen vernietiging spijtoptantenregeling

Twee advocaten van verdachten in het dossier rond de vermoedelijke voetbalfraude vragen het Grondwettelijk Hof de wet op de spijtoptanten te vernietigen, zo meldt VRT NWS. Krijgen ze gelijk, dan belanden de verklaringen van spijtoptant Dejan Veljkovic mogelijk in de prullenbak.

Lees verder

Zonnig, zacht en brede opklaringen

Donderdag is het meestal zonnig met weinig of geen wolken. Het is vrij zacht met maxima tussen 9 graden in de Ardennen en 13 graden in het centrum. De wind waait meestal zwak uit zuid tot zuidoost.

Lees verder

Busverkeer in Limburg en Vlaams-Brabant blijft sterk verstoord

De buschauffeurs van De Lijn voeren ook donderdag nog actie in de provincies Limburg en Vlaams-Brabant.

Lees verder