Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 februari 2019

UiT in Waregem | 40e Feest van de Cultuurraad, MAART Kunstroute en Lokale helden

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Lions Vredesposterwedstrijd

Van 1 tot 17 maart l HIPPO.WAR
Deze wedstrijd wordt wereldwijd georganiseerd door Lions Club International. Dit jaar is het thema 'Journey of peace'. Kinderen tussen 11 en 13 jaar geven in een tekening uiting van hun gevoelens over vrede. Alle tekeningen van de deelnemende scholen in Waregem worden tentoongesteld in HIPPO.WAR.

Lees meer ...


40e Feest van de Cultuurraad

Zaterdag 2 maart l CC De Schakel
De Cultuurraad zet enkele verdienstelijke personen en verenigingen in de kijker. KMV De Leiezonen, VTB Fotoclub, Sint Gregorius Zanggilde, Initiatief Waregem, Germain Courtens, Steffi Marreel, Pieter Fraeyman, VTI Waregem, Heilig Hartcollege Waregem, Lotus Decraene, Mauro Iacopucci en Nico Vandenberghe.

Lees meer ...


Jeugdboekenmaand: vriendschap!

13 en 23 maart l Bibliotheek Waregem
Kom op 13 maart naar de gratis workshop met illustrator Marja Meijer. Geïnspireerd door haar prenten maak je een prachtig kunstwerk. Schrijf je in via bibliotheek@waregem.be. De toneelvoorstelling 'Beste vrienden... voor altijd?' De Best Friends Forever-datingsshow van Francesco D'Amigo gaat door op 23 maart. Kaarten (3 euro) verkrijgbaar in de bib en de stadswinkel.


Oorverdovend mooi …

Zaterdag 16 maart l CC De Schakel
​Beleef de schoonheid van Beethovens Negende Symfonie door de ogen van een dove danser. Samen met de Kopergietery creëerde het Canadese Cas Public de bruisende dansvoorstelling '9'. Kom en geniet mee van een oorverdovende avond met flitsende hiphopmoves en pirouettes op spitzen.

Lees meer ...


Strijkorkest JOWest!

Vrijdag 22 maart l Oblatenauditorium Kunstacademie
Dit concert kadert in de reeks "ArTist". Het dynamisch projectorkest bestaat uit jonge West-Vlaamse getalenteerde en gemotiveerde musici-strijkers. Je hoort hen aan het werk samen met enkele jonge solisten van de Kunstacademie. 

Lees meer ...


Be-Part Family Day

Zondag 24 maart l Be-Part
Volg een workshop met je familie en ontdek samen met de begeleider op speelse wijze de bejubelde expo van Stief DeSmet. Zijn schilderijen, zeefdrukken en sculpturen onderzoeken de grens tussen natuur en cultuur. Een ticket kost 3 euro, (groot)ouders gratis. Het aantal plaatsen is beperkt. Schrijf je in via be-part@mooss.org.

Lees meer ...


Maart Kunstroute

Van 29 tot 31 maart l Zes locaties in Waregem
Geniet tijdens het parcours van hedendaagse kunstexpo's en performances. Via een uitgestippelde route kan je halt houden in Be-Part, BruthausGallery, CC De Schakel, Zaal 29, Claessens Canvas en Verde Art Gallery. De kunstroute opent op 29 maart om 19.00u. Kunstenares Monali Meher zoekt mensen die willen deelnemen aan de performance in zaal 29. Schrijf je in via monalimeher@yahoo.com.

Lees meer ...


Lokale helden strijkt neer in Waregem

26 en 27 april l CC De Schakel
In de aanloop naar Kerekewere maakt CC De Schakel samen met Cultuur en Jeugd het clubpodium vrij om muzikanten met Waregemse roots de kans te geven hun duivels in professionele omstandigheden te ontbinden. Voel je je geroepen? Stuur voor 22 maart een link naar een audiofragment en een korte bio naar joost@ccdeschakel.be.

Lees meer ...


Feestcheques Vlaanderen Feest

Vlaanderen Feest stelt feestcheques tot 175 euro ter beschikking van 28 juni tot 11 juli. Organiseer je een buurtfeest, een lezing of een straatbarbecue? Dien je initiatief tijdig in want de feestcheques zijn beperkt in aantal. Indienen kan vanaf 11 maart via http://www.vlaanderenfeest.eu.


Expo's Koetshuis Waregem

Maart l Koetshuis

01/03 tot 04/03: Christof Lampaert
08/03 tot 11/03: Retrospectieve Marie-Jeanne Amelynck
14/03 tot 18/03: Johan Dhaenens 
22/03 tot 24/03: Carine Dewulf, Linde Dumolein, Gerben en Johan Gysels 
28/03 tot 01/04: Ariane en Tiny Vanheerswynghels