Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 februari 2019

Ook vandalisme in Gentbrugge lijkt werk van voetbalsupporters die Roland Duchâtelet viseren

Ook vandalisme in Gentbrugge lijkt werk van voetbalsupporters die Roland Duchâtelet viseren

Nadat eerder op verschillende eigendommen van ondernemer Roland Duchâtelet in Sint-Truiden beledigende graffiti werd aangebracht, is ook in Gentbrugge een gevel beklad. Ook hier lijken supporters van Duchâtelets Engelse club Charlton Athletic aan het werk geweest.

Lees verder

Overstekende jongen overlijdt na aanrijding, bestuurder pleegt vluchtmisdrijf

Een bestuurder heeft maandag aan een hoge snelheid op een weg in Cuesmes, een deelgemeente van Bergen, een moeder en haar zoon van negen omvergereden. Het kind overleed later in het ziekenhuis. De bestuurder pleegde vluchtmisdrijf maar kon vrijwel meteen gearresteerd worden, zei het parket van Bergen dinsdag.

Lees verder

Burgemeester Lokeren na vechtpartij school: 'Geen politiestaat uitgeroepen'

In Lokeren plant burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) overleg met de directie en leerlingen van het Technisch Atheneum. Daar ontaardde een interventie van de politie vorige week in een vechtpartij met scholieren.

Lees verder

Roger Vangheluwe dient klacht in tegen man die hem beschuldigt van seksueel misbruik

Een man die Roger Vangheluwe beschuldigt van seksueel misbruik, wordt woensdag verhoord, niet als slachtoffer maar als verdachte. Dat meldt Lieve Halsberghe, die zich het lot van slachtoffers van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk aantrekt. De oud-bisschop heeft een klacht ingediend wegens laster en eerroof.

Lees verder

Van Quickenborne: 'We keuren versoepeling SWT niet goed, niet in regering en niet in parlement'

De liberalen zullen de versoepeling van het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) in het loonakkoord niet goedkeuren. Dat zei Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne in 'Terzake' op Canvas. 'Anders zegt men: de deals die wij maken, dat is allemaal voor de vuilnisbak.'

Lees verder

Politie vindt negen damherten met vastgebonden poten in aanhangwagen

De politie van de zone CARMA heeft dinsdag bij een verkeerscontrole in Genk een voertuig met aanhangwagen met daarin negen damherten tot stilstand gebracht.

Lees verder

Gloednieuw zwembad in Kortrijk staat in lichterlaaie

In het gloednieuwe zwembad op Kortrijk Weide woedt dinsdagavond een brand. De brandweer snelde massaal ter plaatse. Het zwemparadijs met het hoogst aantal glijbanen in de streek zou normaal gezien dit weekend de deuren openen, al zorgde dat eerder al voor onrust bij de bewoners.

Lees verder

Akkoord op een slappe koord
Lees verder

Zangeres Angèle verkozen tot Brusselaar van 2018

Zangeres Angèle is verkozen tot Brusselaar van 2018. De ceremonie vond dinsdagavond plaats in het Flageygebouw in Elsene.

Lees verder

Deze site vertelt wat uw gemeente met uw geld doet
Wat doet uw stad of gemeente met uw belastinggeld? Vanaf vandaag kunt u het gewoon zien op het nieuw platform van Het Nieuwsblad: Je Gemeente Telt. U kunt er ook checken hoeveel euro's u per jaar betaalt aan bijvoorbeeld ­cultuur, veiligheid of wonen.
Lees verder

Dissident Destexhe verlaat MR en richt scheurlijst op

Brussels parlementslid Alain Destexhe richt zijn eigen partij op, die voorlopig 'Liste Destexhe' heet. Het wordt 'een soort Franstalige N-VA', maar dan zonder het confederalisme.

Lees verder

Mieke Vogels: 'Almaci vroeg advies over een regeringsdeelname'

Groen-voorzitster Meyrem Almaci riep de oude Groen-ministers samen om advies te vragen over een regeringsdeelname, zegt Mieke Vogels vandaag in Knack. 'Wij hebben haar op het hart gedrukt dat het geen klein bier is.'

Lees verder

Zo zien spiksplinternieuwe glijbanen eruit na hevige brand
Van het gloednieuwe glijbanencomplex op Kortrijk Weide schiet na de zware brand van dinsdagnacht niet veel meer over. Alle glijbanen zijn vernield. Dat blijkt uit bovenstaande videobeelden. Mogelijk ligt de oorzaak bij een hoogspanningscabine.
Lees verder

Hiv-besmet, en toch geen condoom: het kan (soms)

Koppels van wie één van de twee besmet is met hiv, mogen - onder strikte voorwaarden - het condoom achterwege laten.

Lees verder

Man die Vangheluwe beschuldigt, blijft bij zijn verklaring

Kris Verduyn, een man die beweert dat hij 25 jaar geleden door de toenmalige Brugse bisschop Roger Vangheluwe seksueel misbruikt is, blijft bij zijn verklaringen. Wat nu gebeurt, noemt hij 'triest en schandalig'.

Lees verder

Waarom Open VLD het been stijf houdt voor 'amper 222 mensen'

Net voor de verkiezingen is Open VLD absoluut niet van plan om de versoepeling van het brugpensioen (SWT) goed te keuren, ook al legt dat mogelijk een bom onder het loonakkoord. 'Dit is bewuste nalatigheid van de sociale partners.'

Lees verder

Antwerpen morgen decor van grote klimaatmars, mét Greta Thunberg

In Antwerpen vindt donderdag voor de vijfde keer een klimaatmars van spijbelende jongeren plaats. Voor het eerst gaat het niet om een louter lokaal initiatief, maar om het hoofdinitiatief van Youth for Climate met bezielster Anuna De Wever én ook opnieuw de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Het is de achtste week op rij dat er in heel België klimaatacties worden georganiseerd.

Lees verder

De Wever: 'Antwoord moet niet puberaal zijn omdat puberteit betoogt'
De klimaatmars donderdag zal voor de eerste keer plaatsvinden in Antwerpen. Initiatiefneemsters van 'Youth For Climate' Anuna De Wever en Kyra Gantois kunnen daarbij opnieuw op de steun van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg rekenen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) liet al weten dat hij Anuna en co. niet zal ontvangen.
Lees verder

Crevits: 'Scholen kunnen niet vandaag beslissen om morgen deel te nemen aan klimaatmars'

Scholen kunnen slechts onder bepaalde voorwaarden deelnemen aan de klimaatmarsen. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) gezegd. Zo moet het passen in het pedagogische project van de school en moeten leerlingen en ouders op de hoogte zijn.

Lees verder

Iedereen mag mee naam kiezen voor opvolger Belgica

Tot en met woensdag 27 maart 2019 kan iedereen zijn stem uitbrengen voor de naam van het nieuwe Belgische onderzoeksschip, de opvolger van research vessel (RV) Belgica. De prijsvraag is uitgeschreven door het kabinet Wetenschapsbeleid.

Lees verder