Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 februari 2019

Laat van je horen #zorgaanzet

Niet goed leesbaar? Klik hier om de online versie van deze nieuwsbrief te bekijken.

Gaf jij al je mening?

Twee weken na de lancering van Zorg aan Zet staan er al meer dan 700 ideeën op het discussieplatform. Met die ideeën gaan we in de komende weken in de debatten verder aan de slag. Help ons om het debat aan te vuren en post ook jouw mening op een van de zes grote uitdagingen. Zo krijgen we zorg hoog op de maatschappelijke agenda. Je kan ook stemmen op al geposte ideeën. Surf vandaag nog naar www.zorgaanzet.net!


 Lees meer… 
 
 

Z Healthcare over Zorg aan Zet

In deze reportage van Kanaal Z roepen Lieven Annemans, Inge Vervotte en Sybiel Verstraete jou op om mee te denken over Zorg aan Zet. Voor MS-patiënte Sybiel is er een broodnodige mentaliteitswijziging nodig in de samenleving zodat zieke en kwetsbare mensen ook écht meetellen. 


 Lees meer… 
 

Opinies, nieuws en events

Naast ideeën vind je op www.zorgaanzet.net ook nieuwtjes en data van activiteiten. Je leest er ook verschillende opinies. Van o.a. Marc Noppen van UZ Brussel tot Ri De Ridder van Dokters van de Wereld en Ilse Weeghmans van het Vlaams Patiëntenplatform. Ook in je pen kruipen? Graag, bezorg jouw opinie op lieve.dhaene@zorgneticuro.be 


 Lees meer… 
 
 

Organiseer zelf een gesprek

In de cafetaria, de wachtzaal, aan het ziekbed, tijdens een teamvergadering, aan de keukentafel, in de klas …, we moedigen iedereen aan om met elkaar te praten over de zorg van morgen. Met twee, in een kleine of in een grotere groep. Het kan ook tijdens een speciaal hiervoor opgezet event.

Organiseer je iets? Laat het ons weten, we maken het graag mee bekend. Voor grote events kan je begeleiding aanvragen.


 Lees meer… 
 

Kom naar de Avonden van de Zorg

Over alle ideeën en reacties gaan we live met een breed publiek debatteren tijdens 5 provinciale Avonden van de Zorg. Inschrijven kan vanaf half februari (meer info volgt). 

  • 19 maart: Mechelen
  • 20 maart: Gent
  • 25 maart: Roeselare
  • 26 maart: Diepenbeek
  • 28 maart: Kortenberg 

De reflecties van de Avonden van de Zorg op de gezondheids- en welzijnszorg worden dan vertaald in concrete ideeën en te nemen maatregelen voor het beleid. Noteer alvast de volgende data:


 Lees meer… 
 

Deel en maak Zorg aan Zet mee bekend

Op www.zorgaanzet.net vind je heel wat promotiemateriaal: postkaarten om ideeën te verzamelen, tips om gesprekken te organiseren ... Op sociale media posten we de komende dagen ook nog animatiefilmpjes over de uitdagingen, getuigenissen ... 


Lees meer… 
 

Bedankt partners!

Zorg aan Zet is een initiatief van Zorgnet-Icuro met de steun van verschillende partners. Zij maken o.a. de campagne bekend bij hun achterban en organiseren debatten.


 Lees meer… 
 

Op de agenda

color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-linkedin-48.png
color-youtube-48.png
color-instagram-48.png

Zorgnet-Icuro groepeert en vertegenwoordigt zorgorganisaties uit de social profit in Vlaanderen, meer bepaald de algemene ziekenhuizen, residentiƫle en ambulante initiatieven uit de geestelijke gezondheidszorg en voorzieningen uit de ouderenzorg.


Copyright © 2019 Zorgnet-Icuro.
Alle rechten voorbehouden.


www.zorgneticuro.be

Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Uitschrijven.