Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 februari 2019

Gemeente Mol: België Bevrijd! wint Molse Cultuurprijs 2018

België Bevrijd! wint Molse Cultuurprijs 2018

België Bevrijd! wint de Molse Cultuurprijs 2018 ter waarde van 500 euro. De Cultuurraad en het gemeentebestuur overhandigden de prijs tijdens de uitreiking die plaatsvond op 22 februari in Zaal 't Getouw. Zowel activiteiten die in onze gemeente plaatsvonden als personen of groepen die op cultureel vlak iets bijzonders presteerden tussen 1 januari en 31 december 2018, kwamen in aanmerking voor de prijs.

Lees verder

Gezocht: vrijwillige voorzitters, secretarissen & bijzitters verkiezingen 26 mei

Vrijwilligers die tijdens de verkiezingen op zondag 26 mei als voorzitter, (adjunct)-secretaris of bijzitter willen optreden, mogen zich nu kandidaat stellen. De vrijwilligers moeten ouder zijn dan 18 jaar en akkoord gaan om het geheim van de stemming te bewaren. Zij ontvangen hiervoor een vergoeding. Interesse? Meld je voor 1 mei bij de bevolkingsdienst in 't Getouw of via het e-formulier op www.gemeentemol.be/verkiezingen.

Lees verder

Realisatie nieuw kampgebouw Galbergen start na krokusvakantie

In de week na de krokusvakantie start bouwbedrijf Driesen met de realisatie van een nieuw kampgebouw op de site Galbergen. De werken nemen ongeveer een jaar in beslag zodat we zeker voor de zomer van 2020 het volledig vernieuwde kampgebouw in gebruik kunnen nemen. Tijdens de werken blijft de aanpalende speeltuin steeds open. Ook de speelpleinwerking tijdens de zomervakantie ondervindt weinig hinder van de met hoge hekken veilig afgesloten werfzone.

 

 

Lees verder

Aangekondigde verkeersacties lokale politie maart

De lokale politie Balen-Dessel-Mol kondigt in maart een aantal verkeersacties aan. Op dinsdag 5 maart houden politieagenten een oogje in het zeil in het Centrum en in de omgeving van de dinsdagmarkt. Snelheidsduivels dreigen op vrijdag 22 maart op de bon te gaan tijdens een flitsactie in de Hemelrijkstraat. Op woensdag 27 maart controleren agenten het gsm-gebruik achter het stuur en het dragen van de gordel. Ook op andere momenten en locaties mag je je aan controles verwachten. Respecteer daarom altijd de verkeersregels.

 

 

Lees verder