Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 februari 2019

Gemeente Deerlijk: René De Clercqgenootschap zoekt vrijwilligers

René De Clercqgenootschap zoekt vrijwilligers

Precies 35 jaar geleden stichtten vijf enthousiaste mannen en een vrouw een vzw. In het Belgisch Staatsblad van 14 juli 1983 op pagina 3417 kon je de statuten lezen van deze vzw: 'De vereniging heeft tot doel: de mens René De Clercq en zijn werk in al zijn facetten grondiger te bestuderen en ruimer kenbaar te maken. Dit kan door het streven naar een volwaardig René De Clercqmuseum, studies over zijn leven en werk te laten verschijnen, zijn werk geheel of gedeeltelijk heruit te geven en initiatieven die het doel van de vereniging dienen, te stimuleren...'

Lees verder

Barbecue te velde 2.0

Naar voorbeeld van een geslaagde BBQ te velde van de Heemkring Dorp en Toren vzw op Open Monumentendag 2016 en op vraag van vele enthousiastelingen, komt er nu ook een 2de editie van deze gezellige barbecue op Erfgoeddag 2019. Volg het via https://www.facebook.com/events/317643099081652/.

Lees verder

Steun voor jouw project!

Vraag steun aan voor jouw erfgoedproject – ook voor niet-erfgoed organisaties en verenigingen!

Lees verder

17de Nacht van de Geschiedenis

De Nacht van de Geschiedenis wordt jaarlijks georganiseerd door het Davidsfonds Deerlijk in samenwerking met het René De Clercqgenootschap en de Heemkring Dorp en Toren. Frank Tytgat zorgt zoals altijd voor de montage van al het beeldmateriaal.

Het is een ideaal moment om samen herinneringen op te halen aan mooie, ontroerende, grappige, interessante of feestelijke evenementen en verhalen uit het verre of dichte Deerlijkse verleden.

Lees verder