Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 februari 2019

Gemeente Boom: Ubuntu Festival en Rikolto worden ‘SDG Voice 2019’

Ubuntu Festival en Rikolto worden 'SDG Voice 2019'
Dit jaar mogen het Ubuntu Festival en Rikolto, beiden lid van onze Boomse Noord-Zuidraad, zich SDG Voice 2019 noemen!
Lees verder

Proeven van de Wereld was wederom een succes
Zoals de traditie het betaamt, konden Bomenaars in november 2018 gaan eten voor het goede doel. De vrijwillige chefs van diverse culturen zorgden voor een heerlijk menu waar met volle goesting van geproefd werd.
Lees verder

Staking op 13 februari: opgelet
Beste zaakvoerders en handelaars, We hebben tijdens overleg met de veiligheidsdiensten vernomen dat er morgen tijdens de nationale stakingsdag piketten komen bij het inrijden en uitrijden van het industriegebied in Boom.
Lees verder

Noord-Zuid in je buurt: Holy Guacamole!
Ook César wil zijn gezin eten geven. Hij woont in Guatemala en slaagt er niet in om genoeg en gevarieerd voedsel op tafel te zetten. De helft van de Guatemalteekse families lijdt honger door een ongelijke grondverdeling.
Lees verder

Opgelet: wachtnummer huisartsen tijdens de week verandert
Vanaf 1 maart 2019 zal het nummer voor de weekwachten van de huisartsen in uw gemeente wijzigen naar 03 886 16 16! Dit is hetzelfde nummer als de weekendwachtdienst van de Huisartsenwachtpost N16. Je hoeft dus maar 1 nummer meer te onthouden.
Lees verder

Plantenbakken en 'vlonderpad verdwijnen uit straatbeeld
De komende weken nemen we definitief afscheid uit het straatbeeld van alle houten plantenbakken en de blauw-witte palettenmeubelen in het centrum en 'het vlonderpad' op de Grote Markt.
Lees verder