Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 februari 2019

Gemeente Boom: Heraanleg Frans De Schutterlaan: fase 3 start wellicht op 18 februari

Heraanleg Frans De Schutterlaan: fase 3 start wellicht op 18 februari
Het Agentschap Wegen en Verkeer is in oktober begonnen met werkzaamheden aan de Frans De Schutterlaan (N177) in Boom. In deze nieuwsbrief geven we je graag een stand van zaken van de werken.
Lees verder

Veranderingen systeem renovatiepremies
Sinds 1 februari zijn er nieuwe premies voor renovaties. Omdat verbouwers soms door de bomen het bos niet meer zagen, is er vanaf nu 1 overkoepelende renovatiepremie van Wonen Vlaanderen. Daarnaast is er een nieuwe Sloop- en heropbouwpremie van het Vlaams Energie Agentschap.
Lees verder

Eten roert de planeet: campagne-weekend Rikolto in Boom
Tijdens het weekend van 11-12-13 januari kwamen de Boomse vrijwilligers van Rikolto, het vroegere Vredeseilanden, weer in actie.
Lees verder

Aan de slag voor een project in het Zuiden
Wil je zelf je schouders zetten onder een project in het Zuiden? Dit kan! Steeds meer burgers, scholen, bedrijven, migrantengroepen,..zetten initiatieven op voor projecten in het Zuiden.
Lees verder

Gezocht: vrijwilligers om jongeren een mondiaal bad te geven.
De Wereldmeerdaagse dompelt scholieren onder in een mondiaal bad. Op een interactieve 'wereldmarkt' leggen ze een traject af waarbij ze korte opdrachten vervullen. Speels, spannend, actief en vooral beklijvend!
Lees verder

Oproep: Wil je mee advies geven aan het Noord-Zuidbeleid van onze gemeente?
Nu de gemeenteverkiezingen achter de rug zijn, worden het college en de gemeenteraad opnieuw geïnstalleerd. Bij het ingaan van de nieuwe legislatuur worden ook de adviesraden opnieuw samengesteld. Heb je interesse in Noord-Zuidbeleid en wil je je stem laten horen?
Lees verder