Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 februari 2019

Gemeente Balen: Workshops ‘vloggen’ en ‘animatiefilm maken’

Workshops 'vloggen' en 'animatiefilm maken'
In de krokus- en paasvakantie kunnen jongeren vanaf 15 jaar in VC De Kruierie gratis workshops rond digital storytelling volgen. Op 7 en 8 maart (14u-17u) gaat het over 'Vlog your way' en op 18 en 19 april over het programmeren van een animatiefilm. Schrijf snel in aan de balie van VC De Kruierie.
Lees verder

Gratis workshop afvalarm winkelen (26 feb)
Wil jij besparen op je IOK-factuur? Dat kan door tijdens de boodschappen het aantal verpakkingen en dus ook de hoeveelheid afval te beperken. In een workshop in Den Travoo op dinsdag 26 februari (9u-11u) krijg je praktische tips. Vooraf inschrijven in Den Travoo.
Lees verder

Tip van de Bib: 'Jules viert carnaval'
Het is carnaval en Jules en Marie mogen verkleed naar school. Marie wil als prinses en Jules als nar. Maar waar is de narrenmuts gebleven?
Lees verder

Wijziging sorteerregels harde kunststoffen
Sinds 1 januari 2019 mag je op het recyclagepark geen polycarbonaatplaten of plastiek golfplaten meer sorteren bij de harde kunststoffen. Deze horen vanaf nu bij het restafval.
Lees verder

Goedkoop fauna-akkerzaad bestellen via groepsaankoop
De Regionale Landschappen van de provincie Antwerpen bieden aan landbouwers, WBE's, natuurverenigingen, imkerbonden en scholen de mogelijkheid om goedkoop zaadmengsels te bestellen om akkers te bezaaien.
Lees verder

Verras iemand met een compliment(enbandje) op 1 maart!
In verschillende gemeentelijke gebouwen (VC De Kruierie, gemeentehuis, Den Travoo), woonzorgcentra, sporthallen,… staat vanaf vrijdag 1 maart (Complimentendag) een complimentenboom. Pluk er een complimentenbandje uit (zolang de voorraad strekt) en verras er een dierbare mee!
Lees verder

Afvalkalender week 9
• vrijdag 1 maart: GFT en PAPIER & KARTON
Lees verder

Volgende 'Babbelen over boeken' (25 apr): Een soort van liefde
Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 25 april bespreken ze om 20u 'Een soort van liefde' van Alicja Gescinska. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.
Lees verder

Infosessie: De kostprijs van ziekenvervoer (26 feb)
Lees verder

Overweg Veststraat afgesloten van 2 t.e.m. 20 maart
In opdracht van Infrabel worden er van zaterdag 2 maart t.e.m. woensdag 20 maart werken uitgevoerd aan de overweg in de Veststraat, die dan volledig afgesloten is. Volg de omleiding. Het treinverkeer wordt in het weekend van 9-10 maart en 16-17 maart volledig onderbroken, er rijden vervangbussen.
Lees verder

Vastenavondvieringen in Olmen
De Vastenavondvieringen in Olmen krijgen hun hoogtepunt tijdens het 'Hanekappen' op maandag 4 maart om 16u en het grootse 'Defilé' met alle vastenavondpartijen op de Olmense Markt op dinsdag 5 maart om 13u30. Bekijk het volledige programma van 3 t.e.m. 5 maart.
Lees verder

Opgepast in werfzone Meerhoutsebaan tijdens Vastenavondvieringen
Aan de Olmense carnavalvierders wordt gevraagd om extra voorzichtig te zijn in de omgeving van de Meerhoutsebaan, die vanaf de brug Olmen-Meerhout tot aan huisnummer 121 momenteel een werfzone is. Door grote rioleringswerken onderaan de brug is het ook verboden daar te passeren (ook te voet).
Lees verder

Politie Balen-Dessel-Mol werkt vanaf 1 maart ook op afspraak
Wie een klacht wil indienen of een aangifte wil doen op het hoofdcommissariaat van de politie Balen-Dessel-Mol, kan vanaf 1 maart zelf online een afspraak maken via de website www.politiebalendesselmol.be. Het blijft ook nog mogelijk om tijdens de openingsuren een aangifte te doen zonder afspraak.
Lees verder

Bedelzingen in Olmen (4 maart)
Op maandagvoormiddag 4 maart trekken groepen kinderen en de vastenavondpartijen door de straten van Olmen om iedereen op te vrolijken met hun gezang. Zijn ze ook welkom aan jouw deur? Hang dan de Zing Ze-poster voor je raam. Download hem hieronder of haal hem af in VC De Kruierie.
Lees verder

Foto's carnavalstoet Balen-Centrum
Op zondag 24 februari trok de 47ste carnavalstoet door de straten van het Centrum. Herbeleef deze zonovergoten namiddag met de foto's.
Lees verder

Foto's & film Dag van de Academies (met o.a. Schemertocht)
Afgelopen zaterdag was er vanalles te beleven in en rond VC De Kruierie n.a.v. de nationale Dag van de Academies, 10 jaar De Kruierie en 20 jaar Tekenacademie Balen. Bekijk de foto's en het videoverslag van de Schemertocht en de opening van de tentoonstelling van de Academie voor Beeldende Kunsten.
Lees verder

Rechtzetting Gebuurtenissen: Speeldagen De Link
Lees verder

Muziek verzacht dementie bij Balense senioren
Uit onderzoek is gebleken dat muziek een positieve invloed heeft op mensen met dementie of Alzheimer. Daarom stelt de Balense Seniorenraad – dankzij de financiële tussenkomst van Cera – tien mp3-spelers ter beschikking van de drie woonzorgcentra in de gemeente en CADO (dagopvang voor ouderen).
Lees verder

Foto's & film carnavalstoet Balen-Centrum
Op zondag 24 februari trok de 47ste carnavalstoet door de straten van het Centrum. Herbeleef deze zonovergoten namiddag met de foto's en het videoverslag van BalenTV.
Lees verder