Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 10 februari 2019

Drie kleuters lopen brandwonden op na ongeval met kokend water op school

Drie kleuters lopen brandwonden op na ongeval met kokend water op school

In basisschool d'Oefenschool in Blankenberge zijn drie kleuters met zware brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Ze kregen in de refter een pot kokend water over zich heen.

Lees verder

FACTCHECK. 'Als het verkeer minder vlot gaat, passen mensen hun gewoonten aan'

'Als het verkeer minder vlot gaat, passen mensen hun gewoonten aan'. Dat zei Pascal Smet (SP.A), Brussels minister van Mobiliteit. Maar klopt die uitspraak?

Lees verder

Na ontvoering in maffiastijl in hartje Brussel: twee gijzelnemers komen vrij na blunder van politie

De twee gijzelnemers die in januari een man hebben ontvoerd in hartje Brussel en hem vervolgens vasthielden en mishandelden, zullen worden vrijgelaten. De advocaat van de beschuldigden, onder wie Sven Mary, ontdekten immers een procedurefout.

Lees verder

Brusselse parken dit weekend gesloten door sterke wind

In Brussel zal je dit weekend niet door de regionale parken kunnen wandelen vanwege de weersomstandigheden. Maandag zouden de parken wel terug toegankelijk zijn.

Lees verder

Man overleden bij arbeidsongeval in Nieuwpoort

Bij een arbeidsongeval in Nieuwpoort is vrijdagmiddag een 45-jarige werknemer om het leven gekomen. Dat meldt de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent. De man had net een vrachtwagen met zand gelost, toen hij werd aangereden door een collega.

Lees verder

Leuven betaalt zelf zorgbudget oudere leefloners
De stad Leuven gaat ouderen met een zorgnood die recht hebben op een leefloon, voortaan zelf een zorgbudget uitbetalen. 'We doen dit tijdelijk, om een anomalie in de wetgeving aan te klagen', zegt de Leuvense schepen Bieke Verlinden (SP.A).
Lees verder

'Politici, gebruik twee gsm's'

De inlichtingendiensten raden alle politici in de aanloop naar de verkiezingen aan om de apparaten voor privé- en professioneel gebruik te scheiden.

Lees verder

Zorgen om wolvin Naya door verdacht bloedspoor
Onderzoekers vonden een verdacht bloedspoor in het territorium van de wolven Naya en August. De kans bestaat dat een van de dieren gewond is geraakt.
Lees verder

Securitas organiseert 'festivals' om 1.500 medewerkers te vinden

Beveiligingsbedrijf Securitas wil dit jaar 1.500 werknemers aanwerven, van wie 1.200 veiligheidsagenten. In de hoop jongeren aan te trekken, organiseert het de komende weken zes 'festivals' doorheen het land. Het eerste vindt plaats op 11 februari in de Bijloke in Gent.

Lees verder

KMI waarschuwt voor rukwinden

Het gaat zaterdag flink waaien en er kunnen rukwinden optreden tot 80 à 85 km/h. Daar waarschuwt het KMI voor. Ook zondag zijn er opnieuw rukwinden mogelijk, met veel regen.

Lees verder

Raam weggeblazen bij explosie in woonzorgcentrum

In Drogenbos werd zowel het medisch als gemeentelijk rampenplan afgekondigd wegens een uitslaande brand die vrijdag kort voor 23 uur ontstond in het woonzorgcentrum Palmyra aan de Zennebeemd. Het woonzorgcentrum werd geëvacueerd. Volgens burgemeester Alexis Calmeyn is de brand het gevolg van een ontploffing in een van de serviceflats. Er vielen geen gewonden.

Lees verder

Gratis boottochtjes door Gentse fusiehaven van start

North Sea Port start dit jaar met toeristische rondvaarten doorheen het ganse havengebied.

Lees verder

'Honderden Chinese en Russische agenten in Brussel'

De interesse van geheime diensten in Brussel, waar de EU en de NAVO gevestigd zijn, is immens. Dat schrijft de Duitse krant Die Welt op gezag van Europese diplomaten.

Lees verder

Ziekenhuizen doen opvallende oproep: wie griep heeft, brengt beter geen bezoek
Enkele ziekenhuizen vragen bezoekers om weg te blijven als ze de griep hebben. 'Eigenlijk zouden álle klinieken hierop moeten hameren', zegt viroloog Marc Van Ranst.
Lees verder

Prins Laurent ontkent ruzie met koning

Prins Laurent ontkent dat hij ruzie heeft met zijn broer, koning Filip. Hij reageert daarmee op berichten over een ruzie tussen de koning en zijn broer na de brief van prins Laurent aan de regering.

Lees verder

Wilde politieachtervolging in Antwerpen: bestuurder gearresteerd
Op het kruispunt van de Guldenvliesstraat en de Waterloostraat in de Antwerpse wijk Zurenborg is zaterdag een wilde achtervolging geëindigd die was begonnen op de A12 in Berendrecht. De bestuurder werd opgepakt.
Lees verder

Hooligans Standard vallen supporters Anderlecht en ambulanciers aan

Hooligans van voetbalclub Standard Luik hebben zaterdagvoormiddag supporters van RSC Anderlecht aangevallen in Halle. Toen een ziekenwagen ter plaatse kwam om de gewonden van die aanval te verzorgen, werden ook de ambulanciers het doelwit van de hooligans. Dat meldt de lokale politie Zennevallei (Halle/Beersel/Sint-Pieters-Leeuw).

Lees verder

Bert Anciaux dan toch geen lijsttrekker voor SP.A

Bert Anciaux heeft beslist om bij de verkiezingen van 26 mei de SP.A-lijst voor het Vlaams Parlement in Brussel dan toch niet te trekken. 'Geen gemakkelijke beslissing. Maar wel een beslissing die ingegeven is door vele positieve keuzes', zegt hij zelf.

Lees verder

Code geel: KMI waarschuwt voor rukwinden

Het KMI waarschuwt voor rukwinden zondag tussen 7 uur en 22 uur, mogelijk tot 80 à 85 km/u en zelfs wat meer tijdens de zwaarste buien. Dat meldt het KMI zaterdagavond.

Lees verder

Vrouw in levensgevaar na sprong uit raam van brandend appartement

Een alleenstaande moeder van twee kinderen is zondagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een brand in Duffel. Ze werd ingesloten door het vuur en moest uit het raam van de tweede verdieping springen. Haar twee kinderen hadden eerder via de trappenhal naar buiten kunnen vluchten.

Lees verder