Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 februari 2019

Dit verandert allemaal vanaf 1 maart, voor uw dienstencheques, elektriciteitsfactuur, bouw en woon-werkverkeer

Dit verandert allemaal vanaf 1 maart, voor uw dienstencheques, elektriciteitsfactuur, bouw en woon-werkverkeer

De maand februari zit er bijna op, tijd voor een vooruitblik op wat maart ons zal brengen. Zo zullen dienstencheques vanaf vrijdag een jaar geldig zijn, wordt de elektriciteitsfactuur wat duurder (maar nog altijd goedkoper dan vorig jaar), kunt u een premie krijgen om een gebouw te slopen én kan het mobiliteitsbudget uitgedeeld worden (in theorie dan toch).

Lees verder

Mieke Vogels: 'Almaci vroeg advies over een regeringsdeelname'

Groen-voorzitster Meyrem Almaci riep de oude Groen-ministers samen om advies te vragen over een regeringsdeelname, zegt Mieke Vogels vandaag in Knack. 'Wij hebben haar op het hart gedrukt dat het geen klein bier is.'

Lees verder

Michael Cohen zal Trump beschuldigen van leugens, racisme en oplichting

Cohen, voormalige advocaat en 'fixer' van president Trump, zal vandaag getuigen voor het Congres. Details over zijn verklaring lekten uit. Hij zou Trump een racist en oplichter noemen. Hij zou ook bewijs hebben voor zijn beschuldigingen.

Lees verder

Artificiële intelligentie berekent de ideale locatie voor je winkel
Van welke meetbare gegevens hangt het succes van een winkel af? Het in Gent gevestigde groeibedrijf RetailSonar - al twee jaar op rij bij de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België – ontwikkelde algoritmes waarmee je kan voorspellen wat de beste locatie is voor een shop. Indirect een mooi hulpmiddel voor meer en betere fysieke winkeljobs.
Lees verder

'Dokter Mabuse' Bernard Sainz komt goed weg: in beroep wordt celstraf aangepast

Het hof van beroep in het Franse Caen heeft Bernard Sainz, ook bekend als 'dokter Mabuse', woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden met uitstel voor inbreuken tegen de antidopingwetgeving in het semiprofessionele en amateurwielrennen.

Lees verder

Cercle Brugge krijgt lof voor aanpak maar moet toch boete van 2.500 euro betalen na derby

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag een boete van 3.500 euro, waarvan 1.000 euro met uitstel, opgelegd aan Cercle Brugge.

Lees verder

Internationale fotowedstrijd levert magische beelden van onder water op

Ieder jaar worden de mooiste onderwaterfoto's bekroond in meerdere categorieën. De Underwater Photographer of the Year-competitie heeft z'n winnaars bekendgemaakt. Dat levert heel wat bijzondere beelden op: magische planten, kleurrijke dieren en toverachtige taferelen. Een selectie:

Lees verder

Debation Island pakt het kerndebat aan: 'Nachtwinkels mogen toch ook langer openblijven?'
N-VA wil de kerncentrales langer openhouden om het energieprobleem aan te pakken. Op Debation Island in De Ideale Wereld wordt er hevig gedebatteerd over de kerncentrales. Acht ecorealisten kwamen aan het woord: 'Nachtwinkels mogen toch ook langer openblijven?'
Lees verder

Sir Alec Sverg'Son en Carl O'Stevez: Brits echtpaar moet creatief uit de hoek komen na verbod op tekeningen van Manchester United

Wie graag carrière wil maken als tekenaar van Panini-plaatjes let maar beter op. Het Britse koppel Alex en Sian Pratchett mogen geen panini-plaatjes van Manchester United meer natekenen. Volgens de Engelse topclub worden de intellectuele eigendomsrechten, dat is de overkoepelende naam voor onder andere auteursrechten, merken-, modellen- en tekenrechten, beschadigd door de tekeningen. Dat meldt NOS.

Lees verder

Yves Saint Laurent licht de catwalk op in Parijs
De Italiaans-Belgisch ontwerper Anthony Vaccarello koos zowel voor kleur als sobere outfits voor zijn herfst en wintercollectie van Yves Saint Laurent. De catwalk lichtte letterlijk op toen modellen in fluo outfits poseerden.
Lees verder

'Frida Kahlo, daar kan geen enkele instagrammer en influencer tegen op'
Patricia Vandemoortele is stiliste en creatieve kracht achter het Belgische modelabel AO76. Haar stijlgeheimen.
Lees verder

Zo zien spiksplinternieuwe glijbanen eruit na hevige brand
Van het gloednieuwe glijbanencomplex op Kortrijk Weide schiet na de zware brand van dinsdagnacht niet veel meer over. Alle glijbanen zijn vernield. Dat blijkt uit bovenstaande videobeelden. Mogelijk ligt de oorzaak bij een hoogspanningscabine.
Lees verder

Neonazi's houden fakkeltocht op manifestatieterrein Hitler in Neurenberg

Een groep Duitse neonazi's heeft onlangs een fakkeltocht georganiseerd op het manifestatieterrein in de stad Neurenberg dat meermaals werd gebruikt door Adolf Hitler voor propagandistische manifestaties. Het gerecht heeft dinsdag een onderzoek geopend.

Lees verder

"F1-bolides kunnen elkaar door nieuwe regels beter volgen"
Volgens Haas F1-rijder Kevin Magnussen maken de nieuwe aero-regels een groot verschil als het aankomt op het volgen van een andere wagen, dat heeft hij naar eigen zeggen zelf ondervonden tijdens de pre-season testen in Barcelona.
Lees verder

Jumbo mikt op meer dan 100 winkels in Vlaanderen

De Nederlandse supermarktketen Jumbo opent in november in de Limburgse gemeente Pelt zijn eerste Vlaamse winkel. Op termijn ziet de keten potentieel voor ruim honderd winkels in Vlaanderen.

Lees verder

Uniek pand in Antwerpen te koop
In de Markgravelei staat de pastorie van Sint-Laurentius te koop. Het pand is 200 jaar oud en werd gebouwd naar een ontwerp van Pierre Bruno Bourla.
Lees verder

Mikel Landa moet rentree uitstellen: Spanjaard start niet in Tirreno-Adriatico

De Spaanse klimmer Mikel Landa die in de Trofeo Ses Salines eind januari zijn sleutelbeen brak, zal niet aantreden in de Tirreno-Adriatico. Dat meldt de Spaanse krant Marca

Lees verder

Remco Evenepoel na val in UAE Tour afgevoerd naar ziekenhuis: enkel schaafwonden, geen breuken

Remco Evenepoel is na nauwelijks twee uur koers uit koers gestapt in de Ronde van de Emiraten. De renner van Deceuninck - Quick Step kwam ten val toen hij een motor langs de kant van de weg probeerde te ontwijken. De jonge Brabander kon niet meer verder. In het ziekenhuis werden bij de onderzoeken geen breuken vastgesteld, enkel schaafwonden.

Lees verder

Hiv-besmet, en toch geen condoom: het kan (soms)

Koppels van wie één van de twee besmet is met hiv, mogen - onder strikte voorwaarden - het condoom achterwege laten.

Lees verder

Poppenkast in het Witte Huis
Christian Bale, Liam Neeson en Saoirse Ronan vechten deze week om uw ogen met 'Vice', 'Cold pursuit' en 'Mary Queen of Scots'. De beste films nu in de cinema, uitgekozen door onze filmrecensent Jeroen Struys.
Lees verder

Fernando Alonso gaat McLaren F1-bolide testen
Na wekenlange geruchten is het nu officieel, Fernando Alonso wordt McLaren-ambassadeur en gaat de nieuwe McLaren F1-bolide testen.
Lees verder

KV Oostende reageert op betrokkenheid in 'Operatie Propere Handen': "Er kan ons niets ten laste gelegd worden"

KV Oostende heeft op haar website en aan Belga meer uitleg gegeven op de betrokkenheid bij 'Operatie propere handen'. Oostende is ervan overtuigd dat hen niets ten laste kan worden gelegd.

Lees verder

2.500 banen bedreigd bij BNP Paribas Fortis

BNP Paribas Fortis wil de komende drie jaar de tewerkstelling verminderen met 2.500 mensen. Bovenop de natuurlijke afvloeiingen werd gedreigd met wel duizend naakte ontslagen. In een poging die te voorkomen, heeft de socialistische vakbond BBTK ermee ingestemd twee nieuwe cao's dan toch te ondertekenen. 'Het was kiezen tussen de pest en de cholera.'

Lees verder

Wat een winst voor Caleb Ewan: Australiër van Lotto-Soudal maakt indruk bovenop Hatta Dam

De finish van de vierde etappe van de UAE Tour was getrokken boven op de Hatta Dam, een korte maar nijdige klim. En dat was gesneden brood voor de verrassende Caleb Ewan van Lotto-Soudal. Primoz Roglic blijft leider.

Lees verder

Trump en Kim Jong-un schudden elkaar de hand in Vietnam
In de Vietnamese hoofdstad Hanoi is woensdag de eerste ontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un begonnen. Het is hun tweede top, na die van juni vorig jaar in Singapore. Voor het oog van de camera's hebben de twee leiders elkaar de hand geschud. Ze poseerden ook even samen voor de fotografen.
Lees verder

Franse parket zet onderzoek naar atletiekcoach Giscard Samba stop

Het Franse parket heeft het onderzoek wegens aanranding naar atletiekcoach Giscard Samba stopgezet. De zaak wordt zo geklasseerd, vernam nieuwsagentschap AFP woensdag bij het parket van Créteil (Val-de-Marne). Volgens het parket kon er onder meer niet aangetoond worden dat er geen sprake was van wederzijdse instemming.

Lees verder

Man die Vangheluwe beschuldigt, blijft bij zijn verklaring

Kris Verduyn, een man die beweert dat hij 25 jaar geleden door de toenmalige Brugse bisschop Roger Vangheluwe seksueel misbruikt is, blijft bij zijn verklaringen. Wat nu gebeurt, noemt hij 'triest en schandalig'.

Lees verder

Belg gebruikt bankapp 22 keer per maand

Zeven miljoen Belgen hebben al een mobiele bankapp, dat zijn er 1 miljoen meer dan een jaar geleden. We gebruiken die app gemiddeld 22 keer per maand.

Lees verder

Waarom Open VLD het been stijf houdt voor 'amper 222 mensen'

Net voor de verkiezingen is Open VLD absoluut niet van plan om de versoepeling van het brugpensioen (SWT) goed te keuren, ook al legt dat mogelijk een bom onder het loonakkoord. 'Dit is bewuste nalatigheid van de sociale partners.'

Lees verder

Vier maanden na verdwijning: ploegleider Steven de Jongh nog steeds in het ongewisse over details fietsongeluk

Steven de Jongh, de Nederlandse ploegleider van wielerformatie Trek-Segafredo die 4 maanden geleden van de radar verdween na een fietsongeluk in Girona, heeft aan Wielerflits gereageerd op de gebeurtenissen. De Nederlander is opnieuw de oude, maar de hoop om ooit te weten te komen wat er echt gebeurd is, heeft hij opgegeven.

Lees verder

Vaticaan start eigen onderzoek naar pedofiele kardinaal Pell

Het Vaticaan heeft woensdag bekendgemaakt dat er een canoniek onderzoek komt naar de Australische kardinaal George Pell. Dinsdag heeft een rechtbank in Melbourne Pell schuldig bevonden aan kindermisbruik.

Lees verder

David Goffin gaat opnieuw in zee met Zweedse coach Thomas Johansson

David Goffin gaat vanaf het Masters 1.000-toernooi van Indian Wells (4-17 maart) opnieuw samenwerken met de Zweed Thomas Johansson, zo maakte Goffin woensdag bekend op Twitter.

Lees verder

Europa vreest dat politieke situatie België hervormingen afremt

De Europese Commissie vreest dat de politieke situatie, met een federale regering in lopende zaken, een rem zal zetten op een aantal hervormingen die België dringend zou moeten doorvoeren op domeinen als energie, transport en openbare financiën.

Lees verder

Will Smith feliciteert Adil El Arbi en Bilall Fallah
'Patser', de film van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah lokte vorig jaar de meeste bezoekers naar de Belgische cinema, samen met 'The incredibles 2'. Het regisseursduo won daarmee de 'Belgian Big Screen Award' en kregen daarvoor gepaste felicitaties van Will Smith.
Lees verder

Kiest Trump voor PR of voor de harde hand?

President Trump en dictator Kim Jong-un zitten twee dagen samen in Vietnam. Trump moet zijn sérieux verdedigen, Noord-Korea hoopt op harde centen. Beiden hielden het vandaag bij beleefde woorden.

Lees verder

Red Flames starten Cyprus Cup met vlotte 3-0 zege tegen Slovakije

De Red Flames hebben woensdagmiddag hun eerste wedstrijd op de Cyprus Cup met 3-0 gewonnen van Slovakije. Janice Cayman bracht de voetbalvrouwen van bondscoach Ives Serneels in Larnaca 2-0 voor, invalster Yana Daniëls zorgde in de toegevoegde tijd voor de 3-0 eindstand. De score had hoger kunnen oplopen, maar Lenie Onzia miste in de tweede helft nog een strafschop.

Lees verder

Antwerpen morgen decor van grote klimaatmars, mét Greta Thunberg

In Antwerpen vindt donderdag voor de vijfde keer een klimaatmars van spijbelende jongeren plaats. Voor het eerst gaat het niet om een louter lokaal initiatief, maar om het hoofdinitiatief van Youth for Climate met bezielster Anuna De Wever én ook opnieuw de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Het is de achtste week op rij dat er in heel België klimaatacties worden georganiseerd.

Lees verder

Nantes wil via FIFA aan transfersom Emiliano Sala geraken

Nantes heeft bij de Wereldvoetbalbond FIFA een klacht ingediend tegen het Welshe Cardiff City, zo bevestigde de FIFA woensdag. De Franse voetbalclub doet zo een poging om via de Wereldvoetbalbond aan de transfersom voor de betreurde Argentijnse aanvaller Emiliano Sala te geraken.

Lees verder

Dopingrazzia op het WK noordse ski in Oostenrijk: zeven man opgepakt waaronder ook vijf atleten

Ophef op het WK Noordse ski (langlauf, Noordse combinatie en skispringen) in het Oostenrijkse Seefeld waar een heuse dopingrazzia werd uitgevoerd. Er zijn volgens de Oostenrijkse politie zeven personen opgepakt, waaronder volgens de Duitse tv-zender ARD ook vijf atleten. Ook in het Duitse Erfurt werden huiszoekingen uitgevoerd, een voormalig teamarts van wielerploeg Gerolsteiner zou de spilfiguur zijn.

Lees verder

De Wever: 'Antwoord moet niet puberaal zijn omdat puberteit betoogt'
De klimaatmars donderdag zal voor de eerste keer plaatsvinden in Antwerpen. Initiatiefneemsters van 'Youth For Climate' Anuna De Wever en Kyra Gantois kunnen daarbij opnieuw op de steun van de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg rekenen. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) liet al weten dat hij Anuna en co. niet zal ontvangen.
Lees verder

De mislukte metamorfose van Weight Watchers

Weight Watchers heet nu WW en legt meer nadruk op wellness. Maar de leden haken massaal af. Het aandeel keldert en grootaandeelhoudster Oprah Winfrey wordt zelfs persoonlijk ter hulp geroepen. Waarom?

Lees verder

Luxelabel van Rihanna krijgt naam

Zangeres Rihanna houdt zich al langer bezig met mode, naast een eigen beautymerk en lingerielijn zal ze nu ook een luxelijn op de markt brengen. Het nieuwe merk wordt vernoemd naar haar vijfde album 'Loud' en zal volgens de website The Business of Fashion 'Project Loud France' heten.

Lees verder

LIVE. Praat ex-advocaat Trump aan de galg tijdens hoorzitting?
Michael Cohen, voormalig advocaat en 'fixer' van president Donald Trump, zal vandaag getuigen voor het Congres. Hij noemt Trump een racist, oplichter en bedrieger, blijkt uit de tekst die uitlekte. Volg de hoorzitting hier live.
Lees verder

Crevits: 'Scholen kunnen niet vandaag beslissen om morgen deel te nemen aan klimaatmars'

Scholen kunnen slechts onder bepaalde voorwaarden deelnemen aan de klimaatmarsen. Dat heeft Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) gezegd. Zo moet het passen in het pedagogische project van de school en moeten leerlingen en ouders op de hoogte zijn.

Lees verder

Ook Standard reageert op betrokkenheid in 'Operatie Propere Handen': "Benadrukken transparantie om samen te werken met parket"

Naar aanleiding van het woensdag in de krant Het Nieuwsblad verschenen artikel omtrent de zaak Propere Handen, waarin de club samen met nog drie andere (gewezen) eersteklassers in verband gebracht wordt met betalingen aan verdachte bedrijven van Dejan Veljkovic in Cyprus en Montenegro, heeft Standard gereageerd.

Lees verder

Minstens twintig doden bij treinramp in Egypte

Bij een ongeval met een locomotief in het grootste treinstation in de Egyptische hoofdstad Caïro zijn woensdag minstens twintig doden en meer dan veertig gewonden gevallen.

Lees verder

Hoe een dode walvis in een mangrovewoud belandde
Enkele Braziliaanse vissers hebben vorige week een opmerkelijke vondst gedaan. In een mangrovewoud vonden ze het karkas van een dode walvis. En dat is 'zeer ongewoon' volgens biologen.
Lees verder

Primeur: Kaya en Bölöni moeten als eerste een boete betalen na uitlatingen over scheidsrechters in de media

Onur Kaya (KV Mechelen) en Laszlo Bölöni (Antwerp) werden door de Commissie Respect Scheidsrechters van de Pro League veroordeeld tot een boete van 5000 euro. Deze boetes kaderen in het nieuwe reglement "Respect Scheidsrechters" van de Pro League dat sinds 1 januari 2019 van kracht is en toeziet op verklaringen over de scheidsrechters door spelers, technische staf en vertegenwoordigers van Pro League clubs in de media.

Lees verder

Dit zijn de beste stranden volgens Tripadvisor
TripAdvisor heeft naar jaarlijkse gewoonte opgelijst wat volgens de reisorganisatie de beste stranden ter wereld zijn. Via de Travelers' Choice Awards worden 25 stranden in de aandacht gezet, wij zetten de top tien op een rijtje.
Lees verder

Iedereen mag mee naam kiezen voor opvolger Belgica

Tot en met woensdag 27 maart 2019 kan iedereen zijn stem uitbrengen voor de naam van het nieuwe Belgische onderzoeksschip, de opvolger van research vessel (RV) Belgica. De prijsvraag is uitgeschreven door het kabinet Wetenschapsbeleid.

Lees verder

Dries Van Noten verrast met contrast
Op de modeweek in Parijs toonde Dries Van Noten wat hij in petto heeft voor de vrouwen deze herfst en winter. Het contrast tussen de industriële setting van het defilé en de fleurige kleren kwam ook terug in de collectie zelf. Van Noten combineerde felle kleuren met donkere tonen.
Lees verder

Belgische vrouwen halen in ploegenachtervolging top 8, mannen uitgeschakeld op WK Baanwielrennen

Het Belgische vrouwenteam heeft zich woensdag op de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Poolse Pruszkow geplaatst voor de eerste ronde in de ploegenachtervolging. De Belgen eindigden in de kwalificaties op de achtste stek, die net volstond voor kwalificatie. De Belgische mannen stelden teleur met een negende plaats. Hun ploegenachtervolging zit er dus op.

Lees verder

Wie zijn de verdachten die terechtstaan voor het Spaanse Hooggerechtshof en wat riskeren ze?
De 12 verdachten die nu terechtstaan voor het Spaanse Hooggerechtshof, riskeren tussen de 74 en 7 jaar celstraf. De advocaat van de radicaalrechtse partij Vox uit de zwaarste beschuldigingen en vraagt de zwaarste straffen, die van de aftredende regering Sánchez de laagste.
Lees verder

België moet IS-weduwes en kinderen dan toch niet terughalen

Het Brusselse hof van beroep heeft het hoger beroep van de Belgische staat tegen de beslissing dat ons land er alles aan moet doen om twee weduwes van Antwerpse Syriëstrijders en hun kinderen terug te halen, gegrond verklaard.

Lees verder

Onderwijsvakbonden roepen op tot staking op 20 maart
De Vlaamse onderwijsvakbonden roepen een onderwijsstaking uit in alle sectoren op woensdag 20 maart.
Lees verder

FA onderzoekt (fikse) illegale betaling van Manchester City aan Jadon Sancho

The Football Association, de Engelse voetbalbond, is een onderzoek gestart naar vermoedelijke betalingen van Manchester City aan de makelaar van Jadon Sancho toen de vleugelspeler 14 jaar was. Dat meldt Der Spiegel.

Lees verder

Brandweer rukt uit om te dikke rat uit riooldeksel te redden
In Bensheim, vlakbij Frankfurt, is de brandweer opgeroepen voor een bijzondere interventie. Er zat namelijk een rat vast in de opening van een riooldeksel.
Lees verder

Sebastian Vettel (Ferrari) crasht tijdens F1-test Barcelona, McLaren snelste
McLaren slaagde er net als gisteren in om tijdens de F1-test in Barcelona de snelste tijd te rijden. De meeste aandacht ging echter naar Ferrari waar Sebastian Vettel in de voormiddag crashte.
Lees verder

Parket zet Moeskroen op droog zaad, licentie in gevaar
De onderzoeksrechter heeft beslag gelegd op de rekening-courant van RE Moeskroen. De voetbalclub ziet daardoor mogelijk zijn licentie voor het volgend voetbalseizoen in gevaar komen.
Lees verder

Warmterecord voor derde dag op rij gesneuveld

In Ukkel is woensdag opnieuw een dagrecord gevestigd. Rond 17 uur werd 18,5 graden gemeten, waarmee we de warmste 27 februari kenden sinds het begin van de metingen.

Lees verder

Oliver Naesen voert AG2R aan tijdens Omloop Het Nieuwsblad: "Ik ben gretig om een klassieker te winnen"

Oliver Naesen krijgt voor de Omloop Het Nieuwsblad het kopmanschap binnen het Franse AG2R La Mondiale toebedeeld. De 28-jarige ex-Belgische kampioen kan onder andere rekenen op steun van Stijn Vandenbergh. Die begint zaterdag aan zijn 12e opeenvolgende deelname in de Belgische openingsklassieker.

Lees verder

FIFA-baas Gianni Infantino wil WK in 2022 met 48 landen en met "enkele wedstrijden" buiten gastland Qatar

Gianni Infantino, voorzitter van Wereldvoetbalbond FIFA, heeft woensdag op een bijeenkomst in Rome bevestigd dat hij al voor het WK van 2022 in Qatar op 48 deelnemende landen hoopt. In dat geval zullen, aldus de Zwitser, "enkele wedstrijden" buiten Qatar plaatsvinden.

Lees verder

Jolien D'hoore verovert bronzen medaille op WK baanwielrennen, maar ging in finale bijna onderuit bij zware valpartij

Jolien D'hoore heeft woensdag op de wereldkampioenschappen baanwielrennen in het Poolse Pruszkow op de scratch het brons veroverd. De Britse Elinor Barker snelde naar de wereldtitel.

Lees verder

Hooggerechtshof VS houdt doodstraf tegen van man die moord vergat

Amerikaanse staten mogen de doodstraf niet uitvoeren bij veroordeelden die niet rationeel begrijpen waarom ze gestraft worden. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof geoordeeld in de zaak van een politiemoordenaar die zich zijn misdrijf door verschillende hersenbloedingen niet herinnerd.

Lees verder

AA Gent bindt kapitein Nana Asare langer aan zich

Nana Asare heeft zijn contract bij AA Gent met twee seizoenen verlengd. Dat hebben de Buffalo's woensdag laten weten.

Lees verder

De verwachte wissel: weerspannige Chelsea-doelman Kepa op de bank tegen Tottenham, geen Vertonghen bij de Spurs

Chelsea-keeper Kepa Arrizabalaga, die zondag in de League Cup-finale een vervanging had geweigerd, is door coach Maurizio Sarri naar de bank verwezen. In doel voor de Londense derby tegen Tottenham staat Willy Caballero.

Lees verder

Brits parlement keurt mogelijkheid tot uitstel Brexit goed

Het Britse Lagerhuis zal mogen stemmen over een mogelijk uitstel van de brexit als er tegen 12 maart geen goedgekeurd akkoord met de EU is. Het amendement van Yvette Cooper (Labour) daarover werd goedgekeurd. Dat van haar partijleider Corbyn, om permanent in de douane-unie te blijven, werd dan weer afgeschoten.

Lees verder

Oekraïne neemt niet deel aan Eurovisiesongfestival

Oekraïne neemt dit jaar niet deel aan het Eurovisiesongfestival nadat potentiële Oekraïense kandidaten afzegden naar aanleiding van de politieke crisis. Dat stelt de nationale televisiezender.

Lees verder

PREMIER LEAGUE. Lukaku scoort twee keer tegen Batshuayi en Benteke, Origi treft (knap) raak, gruwelijke owngoal van Tottenham

Manchester United heeft op de 28e speeldag van de Engelse Premier League met 1-3 gewonnen van Crystal Palace. Romelu Lukaku nam de eerste twee doelpunten voor zijn rekening. Bij Palace startte Michy Batshuayi in de basis, en werd vervangen door nog een derde Rode Duivels-aanvaller, Christian Benteke. Chelsea won met 2-0 van Tottenham.

Lees verder

Telenet Giants Antwerp stopt zegereeks Brussels en komt mee aan de leiding in Euromillions League

Telenet Giants Antwerp heeft de uitgestelde wedstrijd van de eerste speeldag tegen Brussels gewonnen. De Sinjoren maakten een einde aan de zegereeks, twaalf overwinningen op een rij, van de club uit de hoofdstad en komen met nog steeds één wedstrijd minder gespeeld virtueel mee aan de leiding.

Lees verder

Roeselare wint op laatste speeldag van Frankfurt, Maaseik verliest van Gdansk in Champions League volley

Roeselare heeft op de zesde en laatste speeldag van de poulefase in de Champions League volleybal met 3-1 van het Duitse Frankfurt gewonnen. Maaseik ging thuis met 0-3 onderuit tegen het Poolse Gdansk. Beide Belgische ploegen waren eerder al uitgeschakeld.

Lees verder

Belgische delegatie is ambitieus voor EK atletiek indoor ondanks tumultueuze voorbereiding

Van vrijdag tot zondag vinden in het Schotse Glasgow de 35e Europese indoorkampioenschappen atletiek plaats. Ook in 1990 ging het EK indoor al eens in Glasgow door. Dit jaar komen zeven Belgen individueel in actie, ook de aflossingsploeg van zowel de mannen als de vrouwen is actief op de 4x400 meter.

Lees verder

Trump en Kim praten voort: 'Snelheid is niet belangrijk'

De Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zetten donderdag hun overleg voort in de Vietnamese hoofdstad Hanoi. Het is de tweede en laatste dag van de tweede top tussen Trump en Kim, die normaal gezien opnieuw met een gemeenschappelijke verklaring zal worden afgesloten. Trump wil de nucleaire ontwapening van Noord-Korea.

Lees verder

Zeven Magrittes geveild voor meer dan 37 miljoen euro in Londen

Bij Christie's in Londen zijn woensdagavond zeven werken van de Belgisch surrealistische kunstenaar René Magritte onder de hamer gegaan. In totaal brachten ze meer dan 32 miljoen pond (37,4 miljoen euro) op, zo meldt het veilinghuis.

Lees verder

Het is gedaan met de lente: bewolking, regen en rukwinden

Donderdag neemt de bewolking toe vanaf het westen en na de middag en volgende nacht valt er regen. De maxima bedragen tussen 9 tot 14 graden met meer wind. Het KMI voorspelt rukwinden tot 50 kilometer per uur in het binnenland en tot 60 kilometer per uur aan zee.

Lees verder

Testpersoon raakt voorbij security op Brussels Airport met valse bomgordel

Een 'mystery passenger', die wordt ingezet om de veiligheid te testen op Brussels Airport, raakte op 1 oktober probleemloos voorbij de veiligheidscontrole met een nagemaakte bomgordel om zijn middel. De schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Lees verder

Conducteurs bedreigd door verplicht naamplaatje
Vakbonden bij de NMBS vragen met aandrang dat conducteurs geen badge meer moeten dragen met hun naam op.
Lees verder

Bedrijfswagen blijft bovenal vervuilende diesel

Nog altijd zijn bijna negen op de tien bedrijfswagens dieselwagens. Slechts een op de tien rijdt op benzine. Het aandeel hybride wagens neemt bovendien slechts langzaam toe, blijkt uit cijfers van HR-dienstverlener Securex over 39.566 werknemers.

Lees verder

Top Trump en Kim onverwacht afgebroken: 'Kim wilde alle sancties weg, hebben geweigerd'

De topontmoeting tussen de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in het Vietnamese Hanoi heeft geen akkoord over verdere denuclearisatie opgeleverd. Dat bevestigde Trump op een persconferentie. Kim verliet de top donderdagochtend vroegtijdig, de lunch en een formele ceremonie met beide leiders werden geannuleerd.

Lees verder

New Yorkse flat van Philip Roth 'in originele staat' te koop
3,2 miljoen dollar, of circa 2,8 miljoen euro. Dat is de vraagprijs voor de New Yorkse flat met twee slaapkamers en drie balkons waar Philip Roth (1933-2018) enkele van zijn bekendste romans schreef.
Lees verder