Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 februari 2019

‘Big Pharma’ peinst er niet over de prijzen te verlagen

'Big Pharma' peinst er niet over de prijzen te verlagen
Onbegrip, verontwaardiging en machteloosheid: uit de vragen die Amerikaanse senatoren tijdens een hoorzitting dinsdag stelden aan de bazen van de grote farmaciebedrijven, bleek dat de overheid van het grootste land ter wereld nauwelijks grip heeft op de prijzen van zijn pillen. Geen van de bestuursvoorzitters wilde toezeggen die te verlagen. Hun suggestie om de wereld eerlijker te maken: verhoog de prijzen in andere landen.
Lees verder

Socialistische vakbond kondigt stakingen aan bij transportbedrijven
De socialistische vakbond gaat de komende weken stakingen uitrollen bij de transportbedrijven. Dat zegt seceretaris Frank Moreels.
Lees verder

Jumbo ziet ruimte voor meer dan 100 winkels in Vlaanderen
De Nederlandse supermarktketen Jumbo opent in november in de Limburgse gemeente Pelt zijn eerste Vlaamse winkel. Op termijn ziet de keten potentieel voor ruim honderd winkels in Vlaanderen. Dat bevestigt Jumbo, na berichtgeving door het vakblad Gondola.
Lees verder

2.500 banen bedreigd bij BNP Paribas Fortis
BNP Paribas, de grootste bank van het land, gaat de komende drie jaar mogelijk tot 1.000 banen schrappen bovenop de natuurlijke afvloeiingen. Dat meldt De Tijd.
Lees verder

Europa is onverbiddelijk: België is een belastingparadijs
België is een van zeven Europese landen die agressieve belastingontwijking faciliteren. Dat concludeert een onderzoekscommissie van het Europees Parlement. 
Lees verder

Digitalisering dwingt BNP Paribas Fortis tot dieet
BNP Paribas Fortis wil de komende drie jaar zowat 2.500 mensen laten afvloeien. Het gros zal de grootste bank van het land verlaten via natuurlijke weg, maar voor 800 tot 1.000 werknemers zal een uitstapregeling worden uitgewerkt.
Lees verder