Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 februari 2019

België moet IS-weduwes en kinderen dan toch niet terughalen

België moet IS-weduwes en kinderen dan toch niet terughalen

Het Brusselse hof van beroep heeft het hoger beroep van de Belgische staat tegen de beslissing dat ons land er alles aan moet doen om twee weduwes van Antwerpse Syriëstrijders en hun kinderen terug te halen, gegrond verklaard.

Lees verder

Onderwijsvakbonden roepen op tot staking op 20 maart
De Vlaamse onderwijsvakbonden roepen een onderwijsstaking uit in alle sectoren op woensdag 20 maart.
Lees verder

Parket zet Moeskroen op droog zaad, licentie in gevaar
De onderzoeksrechter heeft beslag gelegd op de rekening-courant van RE Moeskroen. De voetbalclub ziet daardoor mogelijk zijn licentie voor het volgend voetbalseizoen in gevaar komen.
Lees verder

Het is gedaan met de lente: bewolking, regen en rukwinden

Donderdag neemt de bewolking toe vanaf het westen en na de middag en volgende nacht valt er regen. De maxima bedragen tussen 9 tot 14 graden met meer wind. Het KMI voorspelt rukwinden tot 50 kilometer per uur in het binnenland en tot 60 kilometer per uur aan zee.

Lees verder

Testpersoon raakt voorbij security op Brussels Airport met valse bomgordel

Een 'mystery passenger', die wordt ingezet om de veiligheid te testen op Brussels Airport, raakte op 1 oktober probleemloos voorbij de veiligheidscontrole met een nagemaakte bomgordel om zijn middel. De schrijft Het Laatste Nieuws donderdag.

Lees verder

Conducteurs bedreigd door verplicht naamplaatje
Vakbonden bij de NMBS vragen met aandrang dat conducteurs geen badge meer moeten dragen met hun naam op.
Lees verder

Bedrijfswagen blijft bovenal vervuilende diesel

Nog altijd zijn bijna negen op de tien bedrijfswagens dieselwagens. Slechts een op de tien rijdt op benzine. Het aandeel hybride wagens neemt bovendien slechts langzaam toe, blijkt uit cijfers van HR-dienstverlener Securex over 39.566 werknemers.

Lees verder

Klimaatspijbelaars verzamelen in Antwerpen

In Antwerpen vindt voor de vijfde keer een klimaatmars van spijbelende jongeren plaats.

Lees verder

CD&V waarschuwt voor de betonstop van CD&V
'Als we het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen met de betonstop onverkort doorvoeren, zal dit 166 van de 289 woonkernen in Limburg doen doodbloeden.' Dat zegt gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening Inge Moors (CD&V). Opmerkelijk: de betonstop komt uit de koker van CD&V-minister Joke Schauvliege die is opgevolgd door CD&V-minister Koen Van den Heuvel.
Lees verder

Brusselse politieman veroordeeld voor aanzetten tot racisme

De Brusselse correctionele rechtbank heeft donderdag de Brusselse politieman J.N. veroordeeld tot een geldboete van 6.000 euro, grotendeels met uitstel. De man had zich racistisch uitgelaten over een collega van Afrikaanse origine.

Lees verder

Euthanasie bij Franstalige Belgen stijgt licht
Vorig jaar overleden 2.357 Belgen door euthanasie. Een kwart van hen was Franstalig.
Lees verder

Moeskroen wil blijven samenwerken met gerecht

Eersteklasser Moeskroen 'wil blijven samenwerken met het gerecht om zo snel mogelijk voor opheldering te zorgen' in het onderzoek naar schriftvervalsing, oplichting en witwassen waarin de club betrokken is, zo laat ze donderdag weten in een mededeling.

Lees verder

LETTERLIJK. Het oordeel van de VN over de Libische interesten
De Verenigde Naties oordelen dat ons land nooit de honderden miljoenen euro's aan interesten op de bevroren Libische tegoeden had mogen vrijgeven. Lees het oordeel, zoals gepubliceerd op de website van de VN, hier.
Lees verder

'Nemmouche geen antisemiet, want droeg schoenen Calvin Klein'

Op het proces over de aanslag op het Joods Museum hebben de advocaten van Mehdi Nemmouche donderdag het woord. Voor hen is het duidelijk: iemand heeft hun cliënt geflikt.

Lees verder

Muziekschool, atletiek en dan de scouts: 'Zo gezellig is dat niet voor de kinderen'

Een mama- of papadag, en de kindjes 'stimuleren, stimuleren, stimuleren': dat hoort bij de nieuwe tijdgeest, schreef Rosanne Hertzberger in De Standaard. Geven we onze kinderen té veel aandacht? 'We zouden beter samen eten dan de agenda volstouwen.'

Lees verder

Hoge concentraties fijn stof in heel het land

In alle drie de gewesten van het land zijn de voorbije 24 uur hoge fijnstofconcentraties in de lucht gemeten. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel). De fijnstofconcentraties zijn verhoogd door de opstapeling van de luchtvervuiling de voorbij dagen en de ongunstige meteorologische omstandigheden.

Lees verder

Politieagent vrijgesproken voor aanranding na masturberen op vrouw

De correctionele rechtbank in Mechelen heeft donderdag een politieagent vrijgesproken voor aanranding. De man volgde een vrouw, greep haar vast en duwde haar tegen een auto, waarna hij op haar masturbeerde. De man zegt echter dat alles met haar toestemming gebeurde.

Lees verder

LIVE. Kamer legt premier Michel op de rooster over Libische fondsen en SWT'ers
Na een marathonvergadering hebben de sociale partners maandag een ontwerp van loonakkoord bereikt. Maar niet iedereen is daar even blij mee, zo uitte Open VLD al harde kritiek op het akkoord. En ook de bevroren Libische tegoeden blijven voor roering zorgen. Vanaf 14.15 uur wordt premier Michel over beide onderwerpen op de rooster gelegd. Volg het debat hierboven live mee.
Lees verder

'Klimaatpubers' dienen De Wever van antwoord: 'Ik hoop dat kabinet snel pubert'
Donderdag zijn ongeveer drieduizend klimaatspijbelaars door de straten van Antwerpen getrokken. Op het podium reageerden ze op de uitspraken van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Zijn uitspraak over de al dan niet 'puberale politieke antwoorden' schoot de klimaatspijbelaars duidelijk in het verkeerde keelgat, zoals in de video hierboven te zien is.
Lees verder

Brussels Airlines gaat Belgisch voor nieuw interieur langeafstandsvliegtuigen

Brussels Airlines investeert 100 miljoen euro in de vernieuwing van het interieur en de zetels van zijn tien langeafstandsvliegtuigen. De luchtvaartmaatschappij liet zich inspireren door Belgische architecten, designers en bouwwerken. Er komt ook een nieuwe reisklasse en een selfservice bar met Belgische bieren.

Lees verder