Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 februari 2019

Achtste klimaatmars vindt donderdag plaats in Antwerpen

Achtste klimaatmars vindt donderdag plaats in Antwerpen

De achtste mars van de klimaatspijbelende jongeren op donderdag vindt komende donderdag 28 februari plaats in Antwerpen. Dat heeft Youth for Climate zondag op haar Facebookpagina aangekondigd.

Lees verder

Spike Lee keert 'Green book' de rug toe

Spike Lee won vannacht de Oscar voor beste scenario met 'BlacKkKlansman', zijn eerste Oscar in een carrière van meer dan drie decennia, op een ere-Oscar na. Maar toen 'Green book' de Oscar voor beste film won, was hij daar duidelijk niet mee opgezet.

Lees verder

Dokters geven geen attest van maagdelijkheid meer

De nationale raad van de Orde der artsen vindt het niet langer gerechtvaardigd maagdelijkheidstesten uit te voeren en daarvoor getuigschriften op te stellen. 'Niet nuttig, niet relevant, discriminerend en het kan ervaren worden als een daad van agressie', luidt het in het advies.

Lees verder

De Block: 'Terugbetaling bezoek psycholoog niet meer aanpassen'

Maar weinig psychologen willen meewer­ken aan het plan om een consultatie voor matig ernstige proble­men terugbetaalbaar te maken. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) zal haar voorstel echter niet meer aanpassen, zegt ze.

Lees verder

Kwik klimt tot bijna 20 graden

Ook de komende dagen genieten we van veel zon, al is er soms wat hoge sluierbewolking.

Lees verder

'Belgische gezondheidszorg bij beste in Europa'

De Belgische gezondheidszorg is de op vier na beste van Europa. Dat blijkt uit een rapport van Health Consumer Powerhouse, een denktank die sinds 2005 alle Europese zorgstelsels met elkaar vergelijkt.

Lees verder

Di Rupo vraagt geld aan ondertekenaars klimaatpetitie

Bedrijfsleiders die de petitie 'Sign for my future' mee hebben ondertekend, zouden best vijf procent van hun winst investeren in een publiek-privaat klimaatfonds. Daardoor zouden ze tonen dat ze het echt menen met de aanpak van de klimaatcrisis, zegt PS-voorzitter Elio Di Rupo in Le Soir.

Lees verder

Openbaar aanklager: 'Shockerend wat sommige advocaten zeggen' op proces Joods Museum

In het rekwisitoor in het proces over de aanslag op het Joods Museum heeft openbaar aanklager Yves Moreau zwaar uitgehaald naar de methodes die de verdediging van hoofdbeschuldigde Mehdi Nemmouche gebruiken. De suggestie dat er met bewijsmateriaal is geknoeid zit hem hoog. 'Ze twijfelen er niet aan de reputatie en de eer van onderzoekers, van rechters, van getuigen te bevuilen door ze te behandelen als leugenaars en fantasten.'

Lees verder

Te Gek!? lanceert campagne rond 'Te Gekke Wandelingen' met wandellied

Te Gek!?, de organisatie die geestelijke gezondheid bespreekbaar wil maken, heeft haar jaarcampagne 'Te Gekke Wandelingen' gelanceerd. Want wandelen, en bewegen in het algemeen, is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de mentale.

Lees verder

Antwerpen telt voor het eerst meer inwoners mét dan zonder migratieachtergrond

Voor het eerst zijn er in Antwerpen meer inwoners mét dan zonder migratieachtergrond. Dat blijkt uit een demografisch rapport van de stad.

Lees verder

Warmterecords blijven sneuvelen in februari

We beleven vandaag de warmste 25 februari ooit gemeten. Omstreeks het middaguur was het al 15,8 graden in Ukkel. Daarmee ligt het oude dagrecord van 15,4 graden uit 1964 al in de prullenmand.

Lees verder

Agenten belaagd bij arrestatie vechtende scholieren
Twee Lokerse agenten zijn tijdelijk werkonbekwaam na een uit de hand gelopen arrestatie. Afgelopen vrijdag hadden twee jongeren afgesproken op de Lokerse school voor een vechtpartij. Toen de politie wou tussenkomen, werden ze bespuwd en langs achter belaagd. Twee minderjarigen en een meerderjarige persoon werden opgepakt.
Lees verder

Onderzoek naar vandalisme op eigendommen van Duchâtelet

Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag op verschillende eigendommen van Roland Duchâtelet in Sint-Truiden graffiti aangebracht. Het lijkt erop dat het gaat om misnoegde supporters van de Engelse voetbalclub Charlton, waarvan Duchâtelet eigenaar is.

Lees verder

Nog even wachten voor u de tuin in vliegt
Lente in het land, snoeischaar in de hand?Als het van tuinconsulent Louis De Jaeger afhangt, bergen we ons tuingereedschap best nog even op.
Lees verder

'Psychologen zijn zeker geen geldwolven'

Het plan van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) om een beperkt aantal consultaties bij een psycholoog vanaf maart terugbetaalbaar te maken, wordt erg koeltjes onthaald door de beroepsgroep. En dat komt zeker niet alleen door de daaraan gekoppelde lagere vergoeding, klinkt het. 'Het plan van de minister mist een wetenschappelijke basis.'

Lees verder

Samen sterker: CD&V haalt banden met CDH weer aan

Hun relatie was jarenlang getroebleerd, maar nu haalt CD&V nadrukkelijk opnieuw de banden met zusterpartij CDH aan. Als familie onderhandelen is voor politieke partijen essentieel om te wegen op het beleid en om eventueel de premier te kunnen leveren. Dat heeft CD&V aan den lijve ondervonden.

Lees verder

Motard rijdt maar liefst 130 kilometer per uur te hard bij Gent

Aan de Industrieweg in Gent is zondag een motorrijder geflitst met een snelheid van 219 kilometer per uur. Twintig procent van de gecontroleerde bestuurders reed daar te snel, meldt de Gentse lokale politie.

Lees verder

'Volwassenen moeten dat spijbelgedrag niet aanmoedigen'

Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (SP.A) onderschrijft de doelstelling van de klimaatmarsen. Maar ze heeft het gehad met al dat gespijbel. 'Kinderen moeten op school zitten.'

Lees verder

Reynders en topmilitair aan de tand gevoeld over manke inlichtingendienst

De militaire inlichtingendienst Adiv draait al geruime tijd vierkant. Ondanks een negatief rapport met aanbevelingen, verandert er weinig aan de situatie. Het parlement wil Defensieminister Reynders (MR) en de baas van de Adiv daarover aan de tand voelen. Ook legerstafchef Compernol zou later nog worden uitgenodigd.

Lees verder

'Nemmouche is dader, Bendrer is medeplichtig'

Volgens het openbaar ministerie moet Mehdi Nemmouche beschouwd worden als dader van een viervoudige moord met terroristisch karakter, maar is Nacer Bendrer een medeplichtige en geen mededader.

Lees verder