Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 3 januari 2019

Zo problematisch is het tekort aan IT'ers

Zo problematisch is het tekort aan IT'ers
In april van 2018 kopten alle kranten dat het tekort aan IT'ers groter was dan ooit. Hoe staan we er nu voor? Welke gevolgen heeft het tekort en wat wordt er gedaan om het op te lossen?
Lees verder

Spotgoedkope autoleningen in januari, met dank aan het Autosalon
Over enkele weken start het autosalon in de Brusselse Heizelpaleizen. Traditioneel is dat het moment voor de constructeurs om met promoties uit te pakken, maar ook banken zetten hun beste beentje voor met aantrekkelijke autofinancieringen.
Lees verder

Eurocontrol waarschuwt: "Tegen 2040 vliegen tien keer meer passagiers met vertraging"
Europese luchthavens kunnen de groei van het luchtverkeer niet aan. Als de knelpunten niet worden aangepakt, zal het aantal passagiers dat per dag met vertragingen wordt geconfronteerd in 2040 zijn vertienvoudigd tot 470.000. Dat zegt David Marsh, dataonderzoeker bij de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol.
Lees verder

Lage rente deert Belgen niet: banken zien spaarboekjes met meer dan 10 miljard euro aanzwellen
Verschillende banken hebben vorig jaar opnieuw meer spaargeld zien toestromen op de spaarboekjes. De aanhoudende lage rente en magere opbrengst van een spaarrekening deren de Belg niet, leert een rondvraag in de sector.
Lees verder

Deze man ging vijf weken undercover bij bol.com: "Het lijkt wel alsof deze pocketpussy al gebruikt is"
Vandaag besteld, morgen in huis. Maar tegen welke prijs gebeurt dat? De Nederlandse journalist Jeroen van Bergeijk werkte vijf weken in een distributiecentrum van bol.com.
Lees verder

Jumbo opent eerste Belgische winkels in herfst: prijzenoorlog tussen supermarkten op komst?
De Nederlandse supermarktketen Jumbo verwacht de eerste winkels in ons land dit najaar te openen. De supermarktketen zegt al "enkele tientallen supermarktlocaties" te hebben gecontracteerd in België. De komst van de keten zal mogelijk leiden tot een prijzenoorlog tussen supermarkten. 
Lees verder

Noren schakelen massaal over op elektrisch rijden: bijna één derde nieuw verkochte auto's was in 2018 elektrisch
In Noorwegen, nochtans geen kleine olieproducent, is het marktaandeel voor volledig elektrische auto's vorig jaar spectaculair gestegen: 31,2 procent van alle nieuw verkochte auto's rijdt er nu op elektriciteit, terwijl de verkoop van diesel-, benzine- en hybride auto's in elkaar stuikt. De Noren zijn daarmee het best scorende land ter wereld wat elektrisch rijden betreft. 
Lees verder