Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 januari 2019

Wat gebeurt er met mijn schuldsaldoverzekering als ik mijn lening vervroegd aflos?

Wat gebeurt er met mijn schuldsaldoverzekering als ik mijn lening vervroegd aflos?

Lees verder

Snelweg volledig versperd in Rekkem

De transportbonden versperren maandagochtend aan de grensovergang in Rekkem de volledige E17-snelweg richting Frankrijk. Er staan ook blokkades in Meer, Zonhoven en Maas­mechelen.

Lees verder

Greet Minnen zet zegereeks in Australië voort, Flipkens wint in dubbelspel

Greet Minnen (WTA 346) heeft zich afgelopen nacht geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in het Australische Hobart (hard/250.000 dollar).

Lees verder

Vrouw komt om bij woningbrand in Ieper

Een hevige brand in een appartementsgebouw in Ieper heeft afgelopen nacht het leven gekost aan een 46-jarige vrouw. De andere bewoners van het pand werden gealarmeerd door het brandalarm en konden tijdig buiten geraken. Het parket heeft een deskundige aangesteld.

Lees verder

We doen het nog altijd niet goed, dus opnieuw campagne: zo moet je ritsen

Hoewel ritsen al bijna 5 jaar verplicht is, zet het Agentschap Wegen en Verkeer een promotiecampagne op om het hoffelijkheidsprincipe aan te leren. Nog maar eens. Want de Vlaamse automobilist is nog altijd een koele minnaar van ritsen. 'Nochtans is er een vlottere doorstroom en verminderen de files als we met zijn allen ritsen.'

Lees verder

Teaser van 'Game of thrones' licht tip van de sluier

Om het nieuwe jaar goed in te zetten loste televisienetwerk HBO een filmpje met teasers van alle series die dit jaar zullen uitkomen. In enkele seconden is te zien hoe Daenerys Targaryen aankomt in Winterfell

Lees verder

Belgisch onderonsje in kwalificaties Australian Open

Ruben Bemelmans (ATP 116) en Kimmer Coppejans (ATP 216) kijken elkaar in de ogen in de eerste kwalificatieronde voor de Australian Open. In totaal proberen zeven Belgen via de kwalificaties de hoofdtabel te bereiken.

Lees verder

Reynders ziet eengemaakte Brusselse politie niet zitten

Brussels MR-kopstuk Didier Reynders is geen voorstander van een eengemaakte Brusselse politiezone, maar hij laat de deur wel op een kier.

Lees verder

Assisenhof selecteert jury voor proces aanslag Joods Museum

Het Brusselse assisenhof is maandagochtend begonnen aan de samenstelling van de jury die zal moeten oordelen over het lot van Mehdi Nemmouche en Nacer Bendrer. Die twee verdachten staan terecht voor de aanslag op het Joods Museum, op 24 mei 2014, waarbij vier mensen om het leven kwamen.

Lees verder

Anderstaligen makkelijker op arbeidsmarkt na spoedcursus Nederlands
In het besef dat de lacunes op de arbeidsmarkt voor een deel ingevuld kunnen worden door buitenlanders, werken diverse instanties aan tools om dit proces te vergemakkelijken. Zo hebben de VDAB en enkele partners bijvoorbeeld een brochure samengesteld met tips om anderstaligen vlot in dienst te kunnen nemen. Bij Punch Powertrain in Sint-Truiden is een proefproject erg succesvol gebleken.
Lees verder

Weerberichten waarschuwen voor polaire vortex in Europa

Vorig jaar leerde Vlaanderen de polaire vortex kennen toen die eind februari voor temperaturen tot min tien zorgde. Ook dit jaar zal de poolwervel ons land mogelijk niet overslaan.

Lees verder

Leger probeert macht te grijpen in Gabon

In het West-Afrikaanse land Gabon is een militaire coup tegen het regime van president Omar Bongo aan de gang. In het holst van de nacht werd de controle over de staatsradio overgenomen. Daar werd meegedeeld dat er een 'raad van herstel' komt die 'zich aan de kant van het volk schaart'.

Lees verder

Drugs wordt belangrijk verkeersveiligheidsprobleem

Een op de acht jonge bestuurders in ons land rijdt elke maand onder invloed van drugs. Het wordt stilaan een even groot probleem als alcohol achter het stuur.

Lees verder

Twee op de drie autoleningen al digitaal

Autoleningen worden steeds meer digitaal afgesloten, zegt KBC. 67 procent van de aanvragen verloopt nu al digitaal. Een verdubbeling in één jaar tijd volgens de bank.

Lees verder

De mooiste looks op de rode loper van de Golden Globes

De rode loper van de Golden Globes kleurde vorig jaar zwart, omdat de actrices collectief kozen voor een jurk in die kleur, in het kader van #metoo. Een groot contrast met wat we zondagavond te zien kregen in Beverly Hills. Waar de acteurs nog steeds voornamelijk voor een zwart pak kiezen, leefden de actrices zich uit met kleur, prints en glitter. Lady Gaga matchte zelf haar haarkleur met haar feestjurk.

Lees verder

18-jarige sluit zichzelf op in hotelkamer: 'Ik wil asiel'

De 18-jarige Rahaf Mohammed al-Kunun heeft zich opgesloten in een luchthavenhotel in Bangkok, omdat ze op de vlucht is voor haar familie. Thailand wil haar terugsturen naar haar thuisland Saudi-Arabië.

Lees verder

Fred Rutten voorgesteld als nieuwe trainer van Anderlecht: "Derde keuze? Daar denk ik niet aan."

De Nederlander Fred Rutten is maandagvoormiddag in Neerpede voorgesteld als de nieuwe coach van Anderlecht. De gewezen coach van onder anderen Schalke 04, PSV en Twente moet de Brusselse club opnieuw op de rails krijgen. Bekijk hierboven de eerste beelden van zijn aankomst bij Anderlecht.

Lees verder

Emma Stone roept 'Sorry' na speech van Sandra Oh

De Canadese actrice Sandra Oh mocht zondag de Golden Globes aan elkaar praten. Toen ze de film 'Crazy rich Asians' aankondigde, maakte de actrice een grapje over de representatie van Aziatische acteurs in de filmindustrie. Emma Stone voelde zich aangesproken.

Lees verder

Tesla start met bouw Chinese 'gigafabriek'

Na vier jaar van plannen is de Amerikaanse autobouwer Tesla begonnen met de bouw van een fabriek in China, de grootste automarkt ter wereld. Topman Elon Musk was aanwezig bij de openingsceremonie van de werken. Volgens het financiële persbureau Bloomberg zal de fabriek om en bij de 5 miljard dollar kosten.

Lees verder

James Cooke maakt debuut in musical 40-45
James Cooke heeft zondag zijn debuut gemaakt in de Studio 100-musical 40-45. Cooke nam de rol van Louis over van Jonas Van Geel en zal nog tot eind maart op het podium staan.
Lees verder

'Kooikippen plukken elkaar kaal door stress'

Dierenrechtenorganisatie Animal Rights klaagt met nieuwe beelden de leefomstandigheden van kooikippen aan. In een video, gemaakt bij een kwekerij in Merksplas, is te zien hoe de kippen op elkaar gepakt zitten, en verwondingen aan poten en huid hebben.

Lees verder

U vertrekt naar de sneeuw, wat nu?

Oostenrijk, Zwitserland en Zuid-Duitsland werden de voorbije dagen bedolven onder een enorm pak sneeuw. Voor veel wintersporters werd het een uitdaging om op tijd thuis te geraken voor de werkweek, maar wat als u een dezer dagen nog moet vertrekken?

Lees verder

"Als B-team gooi je in de F1-titelstrijd de handdoek"
Volgens McLaren-baas Zak Brown hebben B-teams heel wat voordelen door het samenwerken met een ander team. Tegelijkertijd meent hij echter ook dat B-teams de handdoek gooien in het kampioenschap.
Lees verder

Britten oefenen files in Dover uit vrees voor no deal

De haven van Dover wil zich voorbereiden op een mogelijke 'no deal' na de Brexit. Ze bekijken er maandag of het verkeersnetwerk vastloopt als tientallen trucks richting de haven willen.

Lees verder

Poederbrief voor Bart Tommelein ontdekt in sorteercentrum Bpost
In het sorteercentrum van Bpost in Oostende is maandagmorgen een poederbrief toegekomen. De brief was bestemd voor burgemeester Bart Tommelein (Open VLD). Vier medewerkers van Bpost werden een tijd in quarantaine gehouden.
Lees verder

Ook Linkebeek heeft nu een burgemeester

Yves Ghequiere wordt straks voorgedragen als burgemeester van Linkebeek.

Lees verder

'Seks is aandacht, en een pak slaag eigenlijk ook'

Met een meldpunt hoopt Payoke begin volgend jaar al een beter zicht te krijgen op het fenomeen van de tienerpooiers. Hoe gaan die 'loverboys' tewerk en wie zijn hun slachtoffers?

Lees verder

Christophe Peeters is nieuwe voorzitter Open VLD Gent

De Gentse afdeling van Open VLD heeft voormalig schepen Christophe Peeters aangesteld tot tijdelijk waarnemend voorzitter. Dat gebeurt op voorstel van burgemeester Mathias De Clercq. Daarmee lijkt een einde te komen aan de wekenlang aanslepende interne ruzie.

Lees verder

'Helft mensen met voedselallergie, is eigenlijk niet allergisch'

Tot de wanhoop van vele chef-koks blijken steeds meer mensen met een voedselallergie te kampen. Maar dat zit vooral tussen hun oren. Volgens een nieuwe studie zegt een op de twee Amerikanen allergisch te zijn, terwijl hij/zij dat niet is.

Lees verder

Ook Eli Lilly kondigt farma-miljardendeal aan

De Amerikaanse farmagigant Eli Lilly telt 8 miljard dollar (7 miljard euro) neer voor de overname van het eveneens Amerikaanse Loxo Oncology.

Lees verder

Bracke probeert verkiezingscampagne buiten parlement te houden

'Ik start vanaf morgen een poging om te voorkomen dat dit parlement een campagneparlement wordt', zegt kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA). Het risico bestaat dat politieke partijen de komende maanden het parlement 'gebruiken' om volop verkiezingsbeloftes te lanceren.

Lees verder

Protest tegen verkiezingsuitslag Zelzate verworpen

De Raad voor Verkiezingsbetwistingen verklaart de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Zelzate geldig. In die Oost-Vlaamse gemeente levert de PVDA voor het eerst een schepen, nadat een coalitie met SP.A op de been werd gebracht.

Lees verder

Motorrijder stunt met parachute in woestijn
Motorrijder Bradley O'Neal heeft een indrukwekkende stunt uitgehaald in de Mojavewoestijn in Californië. Hij reed met zijn motor een duin op en sprong er dan met een parachute af.
Lees verder

Britten oefenen voor Brexit met valse monsterfile - dubbel

Een in scene gezette file met vrachtwagens moet de Britten voorbereiden op een Brexit zonder akkoord met de Europese Unie. Maar bij bewindslieden uit de regio van Dover is er scepsis over deze 'klucht op kosten van de belastingbetaler'.

Lees verder

Meer bezoekers voor pretparken in kerstvakantie

De zachte temperaturen tijdens de kerstvakantie hebben veel Belgen naar buiten gelokt. Verschillende pretparken kregen meer bezoekers over de vloer, dat blijkt uit een rondvraag.

Lees verder

Toeristen vast en skigebied gesloten in Oostenrijk

Afgesloten wegen, de heropening van de scholen uitgesteld, geïsoleerde dorpen en een voortdurend risico op lawines. Dat is de situatie in Oostenrijk.

Lees verder

Romelu Lukaku is enige Belg bij top tien duurste voetballers, naar De Bruyne is het even zoeken en Messi klopt Ronaldo

Het Internationaal Centrum voor Sportstudies CIES schat de transferwaarde van Romelu Lukaku op 162 miljoen euro. De 25-jarige Rode Duivel staat daarmee in de maandag vrijgegeven ranglijst van duurste spelers volgens het CIES op de achtste plaats.

Lees verder

Enkele beursintroducties, maar vooral veel bedrijfsverkopen

2019 wordt weinig druk voor beursintroducties in Brussel, maar de verkoop van bedrijven draait door op een stevig toerental. Geopolitieke spanningen drukken hun stempel.

Lees verder

Waarom het de komende weken wel eens gruwelijk koud kan worden
Het wordt gruwelijk koud. Daarvoor wordt in elk geval van alle kanten gewaarschuwd. Die gruwelijke koude zou ons gestuurd worden door de polaire vortex. Maar wat is dat voor een beest? Wetenschapsjournalist Pieter Van Dooren vertelt wat ons te wachten staat.
Lees verder

Conservatief seksmanifest landt in Nederland

In Nederland is er politieke steun voor de Nashville-verklaring, een van de weinige Europese landen waar dat gebeurt. De tekst plaatst vrouwen, holebi's en jongeren die seks voor het huwelijk willen stevig in het defensief.

Lees verder

AA Gent rondt komst van doelman Thomas Kaminski af

Het zat er al een tijdje aan te komen maar Thomas Kaminski tekende vandaag een contract bij AA Gent voor 2,5 seizoenen, met een optie voor twee extra seizoenen. De 26-jarige Kaminski komt over van KV Kortrijk zal zo snel mogelijk bij de groep op stage in Oliva aansluiten, laten de Buffalo's weten.

Lees verder

Bourgeois wil uitstel Brexit als May geen steun krijgt voor deal

Als de Britten zich volgende week niet achter de voorliggende Brexit-deal scharen, dan wil Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) dat de Brexit pas ingaat op 29 maart 2021.

Lees verder

Reynders kandidaat secretaris-generaal Raad van Europa

Ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders (MR), heeft zich kandidaat gesteld om secretaris-generaal te worden van de Raad van Europa. Dat meldt de VRT en is bevestigd aan onze redactie.

Lees verder

France Football kiest weinig verrassend voor Didier Deschamps als Franse trainer van het Jaar

Het magazine France Football heeft Didier Deschamps verkozen tot Franse trainer van het Jaar 2018. Onder leiding van Deschamps veroverde Frankrijk vorige zomer in Rusland de wereldtitel.

Lees verder

Team Sky kiest in Tour Down Under voor kopman Wout Poels

Wout Poels maakt volgende week zijn debuut in de Tour Down Under en Team Sky heeft de Nederlandse wielrenner meteen benoemd tot kopman in de Australische rittenkoers. Dat heeft de wielerformatie laten weten.

Lees verder

Brabantse Pijl krijgt extra lus in Beersel

Het parcours voor de 59e editie van de Brabantse Pijl (cat. 1.BC), die woensdag 17 april het klassieke voorjaar van Flanders Classics afsluit, krijgt een extra lokale lus in Beersel-Huizingen. Dat deelde de organisatie maandag mee. Ook de vrouwen kan iedereen tijdens twee passages in Beersel aan het werk zien.

Lees verder

Fictie over dertigers, en het is niet eens zo slecht

Van Gils en gasten gaat eruit tot in februari. In de plaats komt een dagelijkse fictiereeks over dertigers.

Lees verder

Stefan Everts kan nog geen interviews geven omdat stembanden werden geraakt

Stefan Everts, die nog herstelt van een malaria-aanval, en zijn familie worden momenteel overstelpt met vragen voor een interview. Ze begrijpen de vraag van de media, maar kunnen daar momenteel helaas nog niet op ingaan, laten ze aan Belga weten. De reden is simpel: Stefans stembanden werden bij het intuberen geraakt, waardoor hij op dit moment zijn stem (het volume) bijna volledig kwijt is.

Lees verder

Kevin Spacey pleit onschuldig in zaak van seksueel geweld tegen tiener

Acteur Kevin Spacey moet uit de buurt blijven van de jongeman hem beschuldigd van seksueel misbruik. Die voorwaarde legde de rechter op op de eerste zitdag van het proces.

Lees verder

Ferrari neemt drastische beslissing: renstal ontslaat F1-teambaas
Ferrari heeft officieel het vertrek bevestigd van teambaas Maurizio Arrivabene. De teambaas van het F1-team van Ferrari is de zoveelste naam in een lange rij van medewerkers die de voorbije jaren aan de kant werden gezet.
Lees verder

Californië verbiedt definitief foie gras

Liefhebbers van ganzen- en eendenlever kunnen niet meer in Californië terecht. Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft het verbod op foie gras in 'The Golden State' bevestigd.

Lees verder

Geen nieuwe verkiezingen, wel 6.000 euro boete voor burgemeester Oosterzele

In het Oost-Vlaamse Oosterzele is burgemeester Johan Van Durme (CD&V) veroordeeld tot een administratieve boete van 6.000 euro. Twee kandidaten op zijn kartellijst met N-VA hebben een reeks verkiezingsuitgaven niet correct aangegeven, oordeelt de Raad voor Verkiezingsbetwistingen.

Lees verder

Nieuwe klacht tegen rapper Moreno

Er is opnieuw een klacht ingediend tegen Bilal A., beter bekend als de Antwerpse rapper Moreno. Dat wordt door het Gentse parket bevestigd aan Het Nieuwsblad. De man kwam in het nieuws toen bleek dat hij steun kreeg van de vooral bij kinderen populaire rapper Soufiane Eddyani.

Lees verder

De kop is eraf

Tientallen lezers en lezeressen reageerden de voorbije dagen op de aankondiging, afgelopen weekend, dat De Standaard opnieuw een ombuds'mens' heeft – zoals één van hen mij wat plagerig noemde. Uw reacties waren overwegend positief – en afwachtend. Waarvoor dank.

Lees verder

Voka: 'Geef elke Vlaming die minder dan 2.500 euro verdient, 100 euro bij'
Voka-voorzitter en BASF-topman Wouter De Geest wil ook in lopende zaken ambitie zien. 'Nog een jaar verspillen kan niet.'
Lees verder

N-VA: 'Justitie veel te laks voor tienerpooier'

N-VA'ers Sophie De Wit en Lorin Parys roepen op tot actie nadat de 20-jarige rapper Soufiane Eddyani, populair bij kinderen en tieners, onder vuur kwam te liggen nadat hij een veroordeelde tienerpooier vergoelijkte.

Lees verder

Spanjaard Joan Barreda Bort snelste motorrijder in eerste etappe in Dakar-rally

De 35-jarige Spanjaard Joan Barreda Bort (Honda) heeft maandag in Peru de eerste etappe bij de motorrijders gewonnen in de Dakarrally. Over 84 kilometer tussen Lima en Pisco was hij 1:34 sneller dan de Chileen Pablo Quintanilla (Husqvarna). De Amerikaan Ricky Brabec (Honda) werd op 2:52 derde.

Lees verder

Nasser Al-Attiyah neemt meteen de leiding in Dakar-rally, Tom Colsoul rijdt derde tijd

Nasser Al-Attiyah (Toyota Overdrive Racing) heeft maandag in Peru de eerste klassementsrit in de 41e Dakar gewonnen. De 48-jarige Qatarees had in Pisco 1:59 voorsprong op de winnaar van vorig jaar, de Spanjaard Carlos Sainz (MINI John Cooper Buggy). De Pool Jakub Przygonski en Tom Colsoul (MINI John Cooper Works) reden de derde tijd, op 2:00 van dagwinnaar Al-Attiyah.

Lees verder

Lindsey Vonn zet na knieblessure recordjacht weer in: "Ik ben nog niet klaar!"

Lindsey Vonn keert volgend weekend terug in competitie. Dat deelde de 34-jarige Amerikaanse skiester maandag via de sociale media mee. Een knieblessure die ze bij een val op training opliep, hield haar sinds november aan de kant.

Lees verder

Almaar minder grootmoe
'Voor ik het vergeet', het programma van Wannes Deleu over zijn grootmoeder die aan dementie lijdt, is pijnlijk en hartverwarmend tegelijk.
Lees verder

Netanyahu eist confrontatie met kroongetuigen in corruptiezaak

Israëls premier Benjamin Netanyahu, die wegens beschuldigingen van corruptie onder druk staat, heeft een confrontatie met de kroongetuigen geëist. En dat moet rechtstreeks op televisie uitgezonden worden, zei hij maandagavond op de Israëlische televisie.

Lees verder

Liverpool ondanks doelpunt van Origi uitgeschakeld in FA Cup door Dendoncker

Sensatie in de derde ronde van de FA Cup: competitieleider Liverpool werd uitgeschakeld door middenmoter Wolverhampton. Pech voor Simon Mignolet en doelpuntenmaker Divock Origi die in de beker nog eens een kans kregen en zich ook toonden, maar finaal trok Leander Dendoncker aan het langste eind: 2-1.

Lees verder

Zware valpartij Kenny De Ketele in Zesdaagse van Rotterdam

Kenny De Ketele kwam zwaar ten val in de Zesdaagse van Rotterdam, er wordt gevreesd voor een sleutelbeenbreuk...

Lees verder

Luca Brecel start met drie zeges in Championship League snooker

Luca Brecel (WS-14) heeft maandag in het Engelse Coventry zijn eerste drie wedstrijden gewonnen in groep 3 van de Championship League snooker. De 23-jarige Limbuger versloeg Kyron Wilson (WS-9) met 3-2, Jimmy Robertson (WS-23) met 3-0 en Judd Trump (WS-5) met 3-2.

Lees verder

Rudi Vranckx blokkeert voor het eerst Twitteraccounts: 'Hier stopt het'

Conflictjournalist Rudi Vranckx heeft aangekondigd dat hij voor het eerst Twitteraccounts zal blokkeren. De VRT-journalist doet dat omdat hij de laatste tijd overspoeld wordt met wat hij zelf als 'twitterhaat' omschrijft. 'Dit raakt de kern van ons journalistiek bestaan.'

Lees verder

Inschrijvingen scholen: ouders bergen kampeerset best nog niet op

Een Brusselse discussie veroorzaakt kopzorgen voor diverse Vlaamse scholen die nog niet weten hoe ze hun leerlingen zullen inschrijven.

Lees verder

Kirsten Flipkens kwalificeert zich voor tweede ronde Australian Open

Kirsten Flipkens (WTA 49) heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het tennistoernooi van Hobart (hard/250.000 dollar) in Australië. Ze versloeg de Sloveense Dalila Jakupovic (WTA 82) in twee sets: 4-6 en 5-7. De wedstrijd duurde 1 uur en 36 minuten. In de tweede ronde speelt de Kempense woensdag tegen de Hongaarse Timea Babos (WTA 65) of de Slovaakse Viktoria Kuzmova (WTA 46).

Lees verder

Ex-schepen verdacht van vluchtmisdrijf
Er loopt een onderzoek tegen de Gentse ex-schepen Resul Tapmaz (SP.A). Op 21 decem­ber vorig jaar reed hij een fietser aan, waarna hij doorreed.
Lees verder

Kim Jong-un op bezoek in China

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is dinsdag in Peking aangekomen voor een vierdaags bezoek. Hij zal praten met de Chinese president Xi Jinping. Het bezoek kan een tweede Amerikaans-Noord-Koreaanse top voorbereiden, bericht de staatsomroep CGTN.

Lees verder

Kherbache kan pad effenen voor derde Antwerpse SP.A-schepen

Tegen de zomer zou de derde SP.A-schepen in Antwerpen moeten aangesteld zijn. Tatjana Scheck ligt in pole position.

Lees verder

Muyters ziet loonsubsidie niet zitten

Vlaams minister van Werk en Economie Philippe Muyters (N-VA) ziet de loonsubsidie die de Vlaamse werkgeversfederatie vraagt niet zitten. Voka vraagt de Vlaamse regering laaggeschoolden 100 euro netto per maand extra toe te stoppen.

Lees verder

Hoe kan ik een domiciliëring verwijderen van mijn bankrekening?

Lees verder