Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 10 januari 2019

Waarom u wakker moet liggen van het proces-Nemmouche

Waarom u wakker moet liggen van het proces-Nemmouche
Donderdag gaat het proces tegen Mehdi Nemmouche van start. Hij zou op 24 mei 2014 een aanslag in het Joods Museum in Brussel gepleegd hebben en maakte daarbij vier slachtoffers. Senior writer Mark Eeckhaut vertelt waarom dit proces zo belangrijk is.
Lees verder

Nu ook inbraak bij Brusselse politie

Een tiental dagen geleden is een inbraak gepleegd in een gebouw van de lokale politie Brussel Hoofdstad/Elsene. Dat wordt bevestigd door het Brusselse parket. Bij dat parket werd vorige week zelf ingebroken.

Lees verder

Failliet slachthuis van Genk beboet voor slechte hygiëne

Bijna twee jaar na het faillissement van het slachthuis van Genk heeft de correctionele rechtbank van Tongeren het slachthuis veroordeeld voor inbreuken op de hygiëne. De rechter legde het failliete slachthuis een boete van 24.000 euro op.

Lees verder

Peumans: 'Vraagtekens bij Dedecker op N-VA-lijst'

Mogelijk staat Jean-Marie Dedecker in mei op de West-Vlaamse lijst van N-VA als onafhankelijke. De voorzitter van het Vlaams Parlement heeft daar 'vraagtekens' bij. Jan Peumans: 'Zijn stijl is niet de mijne'.

Lees verder

Ben Weyts: 'Bij hetzelfde geslacht vond burgemeester niemand van gelijk niveau'

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft op de nieuwjaarsreceptie van de Antwerpse havengemeenschap een opgemerkte uitspraak gedaan.

Lees verder

Werkstraf voor man die vrouwelijke collega vastgreep en zei 'haar te willen neuken'

Een 33-jarige man uit Oudsbergen (Limburg) is woensdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot een werkstraf van vijftig uur wegens ongepast gedrag naar een vrouwelijke collega.

Lees verder

Vochtige doekjes en frietvet zijn plaag voor riolen

De Belgische vetbergen in rioleringen zijn slechts kleine broertjes van de Engelse, maar ook hier leiden vochtige doekjes, frituurvet en vuile restaurants vaak tot problemen. 'Mensen spoelen vochtige doekjes door alsof het toiletpapier is, terwijl die moeilijk of helemaal niet afbreekbaar zijn.'

Lees verder

'Licht gaat niet meer uit deze winter'

'De situatie wordt opnieuw normaal, ik maak me geen zorgen meer.' Minister van Energie Marie Christine Marghem (MR) is er vrij gerust in dat er deze winter geen stroomtekorten zullen opduiken.

Lees verder

Dries Van Langenhove nog altijd niet verhoord in gerechtelijk onderzoek

In het gerechtelijk onderzoek naar aanleiding van de Pano-reportage over Schild & Vrienden is oprichter Dries Van Langenhove nog altijd niet verhoord. Dat heeft persagentschap Belga 'uit goede bron' vernomen.

Lees verder

Parket: 'Dries Van Langenhove wel in verdenking gesteld'

Schild&Vrienden-oprichter Dries Van Langenhove is vorig jaar wel degelijk in verdenking gesteld naar aanleiding van de Pano-reportage over de extreemrechtse jongerenvereniging. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen aan De Standaard.

Lees verder

Binnenlandse adopties op laagste peil in jaren: 'Wereld niet op zijn kop zetten'
Het aantal binnenlandse adopties daalt, waardoor de wachttijd weer stijgt. 'Maar als het systeem werkt, is dat een goed signaal', zegt Lorin Parys (N-VA)
Lees verder

Niet Bonte, wel Jiroflée trekt lijst Vlaams-Brabant

Kamerlid Karin Jiroflée uit Haacht trekt de Vlaams-Brabantse SP.A-lijst voor de federale verkiezingen van 26 mei. Dat heeft het provinciaal bestuur beslist.

Lees verder

'Brugpensioen bij Proximus niet fair voor ouderen'

Terwijl Open VLD'er Egbert Lachaert brugpensioen bij Proximus 'geen faire behandeling voor oudere werknemers' noemt, vindt Veli Yüksel (CD&V) wél dat brugpensioen ernstig moet bekeken worden.

Lees verder

Belg en vriendin in Portugal opgepakt op verdenking van moord op buurman

Een 73-jarige Belg en zijn vriendin (58) zijn in Portugal opgepakt omdat ze hun 81-jarige buurman zouden hebben vermoord. Dat melden verschillende Portugese media.

Lees verder

Kunstenaar verliest kameel door vuurwerk

Hij wil niemand het plezier afnemen, benadrukt hij. Want hij is 'de eerste die van tijd tot tijd graag eens een feestje houdt'. Maar sinds nieuwjaarsvuurwerk het leven heeft gekost aan zijn kameel, vindt kunstenaar Koen Vanmechelen dat de tijd rijp is voor maatregelen.

Lees verder

Duizendtal spijbelende scholieren protesteren voor het klimaat in Brussel

Het Europakruispunt voor het station Brussel-Centraal is donderdagochtend volgelopen met spijbelende scholieren die hun bezorgdheid over het klimaat laten weerklinken. De politie spreekt van een opkomst van 1.000 betogende kinderen.

Lees verder

'Franse slachtoffervereniging heeft hier niets te zoeken'

Een procedurekwestie heeft het proces over de aanslag op het Joods museum al op de eerste échte dag tijdelijk stilgelegd.

Lees verder

Lijk vader Congolese winnaar ligt na twee jaar nog in Belgisch mortuarium

De Congolese oppositieleider Etienne Tshisekedi ligt op 1 februari precies twee jaar in een koelruimte van een Brussels mortuarium. De verkiezingsresultaten brengen daar vermoedelijk snel verandering in. 'Binnenkort houdt niets ons nog tegen.'

Lees verder

Advocaat Nemmouche: 'Ik ben in de eerste plaats een provocateur'

Wie is de man die Mehdi Nemmouche verdedigt? Sébastien Courtoy is een beroemd advocaat. Berucht ook met koosnaampjes als 'antisemiet, extreemrechts, Vlamingenhater, provocateur die niet tot het randje gaat, maar er ver over'.

Lees verder

Frank Deboosere krijgt eigen koepel bij volkssterrenwacht
De nieuwe grote koepel van de volkssterrenwacht Mira in Grimbergen wordt vernoemd naar weerman Frank Deboosere. Een erkenning voor zijn jarenlange inzet voor de volkssterrenwacht.
Lees verder