Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 januari 2019

UiT in Waregem | WinterWoordenNacht, STUFF. Plays Howard Shore en Gedichtendag

Facebook icon Twitter icon Forward icon

Muziek en verhaal: JJ Cale

Woensdag 16 januari | Bibbox
Wouter Bulckaert publiceerde zijn tweede boek JJ Cale. Troubadour in de woestijn. Cale is een man van paradoxen: de working class hero die geen held wil zijn, de 'perfectionist van de imperfectie'. Tijdens de voorstelling spelen Klaas Tomme, Tom Lauwaerts en Antoon Lamon tien essentiële songs uit JJ Cales oeuvre. Een inspirerende aanzet om zijn muziek te (her)ontdekken! 

Lees meer ...


STUFF. Plays Howard Shore

Donderdag 17 januari l CC De Schakel
De mannen van STUFF. spelen onder de jazzparaplu, maar zitten net zo comfortabel binnen funk en hiphop. Hun vernieuwingsdrift katapulteerde hen naar het sterrendom. Ze gaan live aan de slag met filmmuziek van Howard Shore op de beelden uit films van David Cronenberg. Word omvergeblazen door een indrukwekkende kruisbestuiving tussen beeld en muziek.

Lees meer ... 


Gaverprijswinnaar Stijn Bastianen stelt tentoon

Vanaf 19 januari l CC De Schakel 
Stijn Bastianen won vorig jaar de 17de Gaverprijs voor schilderkunst. Zijn solotentoonstelling 'Frozen Mixed Vegetable Paintings' kan je ontdekken tot 17 februari in de foyer van CC De Schakel. Stijn Bastianen fantaseert in zijn tekeningen en schilderijen een wereld vol vreemdvormige creaturen bijeen.

Lees meer ...


WinterWoordenNacht

Zaterdag 26 januari | CC De Schakel en Bib Waregem
Het literaire en muzikale festival verovert je winterhart met gevestigde waarden en jonge talenten: Peter Verhelst, Herman Brusselmans, Sanne Huysmans, Wannes Cappelle en Broeder Dieleman, Paul B Gronda, Okkupeerder, Lili Grace, Joost Vandecasteele, Zandland, …

Lees meer ...


The making of 'Oorlog in Waregem'

Tot 27 januari l HIPPO.WAR
Auteur Ivan Adriaenssens toont in HIPPO.WAR aan de hand van schetsen en detailtekeningen hoe de graphic novel 'Oorlog in Waregem' tot stand kwam. In dit beeldverhaal volgen we twee studenten die de geschiedenis onderzoeken van Waregem tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Lees meer ...


Paul Demets over dichtbundel 'De klaverknoop'

Donderdag 31 januari l Bibbox
31 januari is het Gedichtendag en meteen ook de start van de Poëzieweek. Dé ideale gelegenheid om de dichtbundel 'De klaverknoop' van Paul Demets voor te stellen. Hij wordt over deze nieuwe dichtbundel geïnterviewd door Yves Van Durme (Klara). Inschrijven kan via bibliotheek@waregem.be.

Lees meer ...


UiTPAS omruilvoordeel in de kijker

Gratis filmvoorstelling l CC De Schakel
Ga met je UiTPAS naar het onthaal van CC De Schakel en ruil 10 punten om voor een gratis filmvoorstelling! In januari kan je de films 'Girl' en 'First Man' bekijken. De voorraad is onbeperkt, je kan dus het volledige jaar door punten ruilen.

Lees meer ...


Expo's Koetshuis Waregem

Januari l Koetshuis

12/01 tot 20/01: Kunstacademie Waregem: Glas!
24/01 tot 28/01: Jacques Tortelboom en Rita Bracke