Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 12 januari 2019

Trekkingen loterij straks live te volgen op De Brouckèreplein

Trekkingen loterij straks live te volgen op De Brouckèreplein

De trekkingen van de Nationale Loterij vinden vanaf de zomer in een nieuwe winkel op het De Brouckèreplein in Brussel plaats. Voorbijgangers gaan die live kunnen volgen. In 2018 maakte de loterij trouwens 44 Belgen miljonair.

Lees verder

Regering-Michel keurt steun voor gascentrales goed

De regering in lopende zaken heeft een wetsontwerp klaar om steun voor gascentrales te regelen, als vervanging voor de sluitende kerncentrales in 2025. De overheid mag de gascentrales ook zelf bouwen.

Lees verder

Tweede verdachte aanslag Joods Museum geen onbekende in misdaadmilieu

Nacer Bendrer, de tweede beschuldigde op het assisenproces over de aanslag op het Joods Museum van België, was allesbehalve een brave burger. Dat moet tenminste blijken uit de akte van beschuldiging die het federaal parket voorleest.

Lees verder

Binnenkort ook lage-emissiezone in kleine gemeenten?

Vlaanderen maakt het makkelijker voor kleine gemeenten om in de toekomst een lage-emissiezone in te voeren. Momenteel heeft enkel Antwerpen er een.

Lees verder

Hoe ga je als schooldirecteur om met 'bosbrossers'?

Protesterende – maar spijbelende – scholieren stellen de schooldirecties voor een moreel dilemma. Sympathie voor de klimaatzaak botst met de regels. 'Onwettige afwezigheid kan natuurlijk niet blijven duren.'

Lees verder

1 euromaaltijden 'in alle stilte' stopgezet

De projecten rond de 1 euromaaltijden voor kansarme kinderen stoppen tegen maart. Dan volgt een grondige evaluatie.

Lees verder

Veel meer verslagen op gestolen harde schijf dan gedacht

Het federaal parket heeft meer informatie gegeven over de inhoud van de harde schijf van een wetsdokter die gestolen is uit het Brusselse parketgebouw.

Lees verder

'Vijf relschoppers oudejaarsnacht geïdentificeerd'

Tien dagen na de onrust in Molenbeek op oudejaarsnacht zijn vijf relschoppers geïdentificeerd. Dat meldt VTM Nieuws op basis van 'een goede bron'.

Lees verder

Stuk beton van Gents 'brokkelviaduct' valt door achterruit auto

De achterruit van een wagen is vrijdagochtend beschadigd door een stuk beton dat van het E17-viaduct boven de Brusselsesteenweg in Gentbrugge viel. Het ging om een ongeluk tijdens een inspectie.

Lees verder

Militairen mogen 'gesponsorde' bivakmutsen niet aanvaarden

Kledingmerk Damart zou vandaag 270 warme mutsen overhandigen voor de militairen die klagen over verouderd materiaal. Maar de generale staf in Evere heeft dat onverwacht verboden.

Lees verder

Di Rupo: 'Wij zijn de enige geloofwaardige linkse partij'

De plannen van PS-voorzitter Di Rupo voor 2019 zijn eenvoudig. 'We doen exact het omgekeerde van de regering MR/N-VA!'

Lees verder

Demonstrant sterft na aanrijding bij actie gele hesjes

Tijdens een actie van de gele hesjes in Visé is een demonstrant aangereden door een vrachtwagen. Hij is overleden. Een tweede actievoerder raakte gewond.

Lees verder

Dit staat u in 2019 te wachten (volgens ons)
In 2019 krijgen we een vrouwelijke premier, komt geen auto de stad meer in, en wordt de koersbroek een must-have, ook voor niet-fietsers. De redactie van De Standaard loodst u in 24 voorspellingen door het komende jaar.
Lees verder

KU Leuven onder vuur wegens samenwerking met AB InBev

Het VAD heeft het niet begrepen op de samenwerking tussen de stad Leuven, de Katholieke Universiteit Leuven, het academisch ziekenhuis en de bierproducent AB InBev.

Lees verder

Volgende week sneeuw in Hoog België

Zacht weer en motregen en zondag echte regen. Dat is het weekend in Vlaanderen. Volgende week valt er evenwel sneeuw.

Lees verder

Zaventem gaat 250 huiszwaluwen verhuizen

In de loodsen van Brucargo aan de luchthaven van Zaventem wonen – in de zomer – 250 huiszwaluwen. Ze moeten daar weg want vliegtuigen en vogels, dat gaat niet goed samen.

Lees verder

Geens: 'Volop bezig om IS-kinderen terug te halen'
De Belgische regering zegt volop bezig te zijn met het terughalen van de kinderen van Syriëstrijders uit de Koerdische kampen.
Lees verder

Redder Oosterweel moet Uplace vlot trekken

Alexander D'Hooghe, de man die voor de beslissend doorbraak zorgde in het Oosterweel-dossier, mag een nieuwe knoop ontwarren. Hij is door de gemeente Machelen gevraagd een oplossing te vinden voor het grote lege industrieterrein waar Uplace had moeten verreizen, zo meldt De Tijd.

Lees verder

Kris Peeters wil meer waakzaamheid tegen antisemitisme

Vicepremier Kris Peeters wil de waakzaamheidscel tegen antisemitisme reactiveren. Het antisemitisme is de voorbije jaren immers toegenomen.

Lees verder

Vlaams Belang maakt lijsttrekkers bekend

De partijraad van het Vlaams Belang heeft alle lijsttrekkers voor de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 26 mei vastgelegd. Filip Dewinter wil weer naar het Vlaams Parlement.

Lees verder