Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 januari 2019

Reynders kandidaat secretaris-generaal Raad van Europa

Reynders kandidaat secretaris-generaal Raad van Europa

Ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken, Didier Reynders (MR), heeft zich kandidaat gesteld om secretaris-generaal te worden van de Raad van Europa. Dat meldt de VRT en is bevestigd aan onze redactie.

Lees verder

Geen nieuwe verkiezingen, wel 6.000 euro boete voor burgemeester Oosterzele

In het Oost-Vlaamse Oosterzele is burgemeester Johan Van Durme (CD&V) veroordeeld tot een administratieve boete van 6.000 euro. Twee kandidaten op zijn kartellijst met N-VA hebben een reeks verkiezingsuitgaven niet correct aangegeven, oordeelt de Raad voor Verkiezingsbetwistingen.

Lees verder

Nieuwe klacht tegen rapper Moreno

Er is opnieuw een klacht ingediend tegen Bilal A., beter bekend als de Antwerpse rapper Moreno. Dat wordt door het Gentse parket bevestigd aan Het Nieuwsblad. De man kwam in het nieuws toen bleek dat hij steun kreeg van de vooral bij kinderen populaire rapper Soufiane Eddyani.

Lees verder

N-VA: 'Justitie veel te laks voor tienerpooier'

N-VA'ers Sophie De Wit en Lorin Parys roepen op tot actie nadat de 20-jarige rapper Soufiane Eddyani, populair bij kinderen en tieners, onder vuur kwam te liggen nadat hij een veroordeelde tienerpooier vergoelijkte.

Lees verder

Netanyahu eist confrontatie met kroongetuigen in corruptiezaak

Israëls premier Benjamin Netanyahu, die wegens beschuldigingen van corruptie onder druk staat, heeft een confrontatie met de kroongetuigen geëist. En dat moet rechtstreeks op televisie uitgezonden worden, zei hij maandagavond op de Israëlische televisie.

Lees verder

Rudi Vranckx blokkeert voor het eerst Twitteraccounts: 'Hier stopt het'

Conflictjournalist Rudi Vranckx heeft aangekondigd dat hij voor het eerst Twitteraccounts zal blokkeren. De VRT-journalist doet dat omdat hij de laatste tijd overspoeld wordt met wat hij zelf als 'twitterhaat' omschrijft. 'Dit raakt de kern van ons journalistiek bestaan.'

Lees verder

Inschrijvingen scholen: ouders bergen kampeerset best nog niet op

Een Brusselse discussie veroorzaakt kopzorgen voor diverse Vlaamse scholen die nog niet weten hoe ze hun leerlingen zullen inschrijven.

Lees verder

Ex-schepen verdacht van vluchtmisdrijf
Er loopt een onderzoek tegen de Gentse ex-schepen Resul Tapmaz (SP.A). Op 21 decem­ber vorig jaar reed hij een fietser aan, waarna hij doorreed.
Lees verder

Gestorven Belgische vrouw bij protesten in Parijs was 'fake news'

Coralie Thoreau zou zaterdag bij protesten van de gele hesjes in Parijs het leven gelaten hebben. Een man getuigde over haar dood in een video, die viraal ging op het internet. Verschillen Franse en Belgische media pikten het verhaal op, maar Buitenlandse Zaken ontkent de dood van de vrouw.

Lees verder

Kherbache kan pad effenen voor derde Antwerpse SP.A-schepen

Tegen de zomer zou de derde SP.A-schepen in Antwerpen moeten aangesteld zijn. Tatjana Scheck ligt in pole position.

Lees verder

Koen Geens: 'Uitvoering straf is niet mijn verantwoordelijkheid'

Begeleidster van slachtoffers van tienerpooiers Saskia Van Nieuwenhove had kritiek op de strafuitvoering van Antwerpse rapper Bilal 'Moreno' A. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) reageert dat de beslissingen van de magistratuur onafhankelijk genomen moeten worden.

Lees verder

Doodrijder van chiroleidster Julie (22) moet niet naar de gevangenis

David D., de veertiger uit Evergem die de 22-jarige chiroleidster Julie Roelens doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, is dinsdag door een rechter in beroep veroordeeld tot 48 maanden cel met uitstel. In de politierechtbank werd de man nog veroordeeld tot 48 maanden effectieve celstraf.

Lees verder

Molenbeek zal klacht indienen tegen de relschoppers

Sint-Jans-Molenbeek kreeg te maken met een woelige oudejaarsnacht, relschoppers plunderden winkels en staken auto's in brand. De gemeente heeft beslist om zich burgerlijke partij te stellen na de vernielingen.

Lees verder

Als de politieke top is bereikt, lonkt alleen nog het buitenland

Wat te doen als je in België de hoogste politieke regionen hebt bereikt? Dan rest alleen het buitenland om nog een – vaak goedbetaald – stukje te breien aan je politieke carrière. Zetelen als 'gewoon' Belgisch parlementslid is dan te min.

Lees verder

CD&V heeft - met De Crem - alle lijsttrekkers klaar

Pieter De Crem zal toch de kamerlijst trekken in Oost-Vlaanderen. Dat meldt De Tijd en is aan onze redactie bevestigd. Zo valt de puzzel in elkaar voor de verkiezingen van 26 mei.

Lees verder

Gentse ex-schepen Tapmaz reageert: 'Ik heb aanrijding niet gevoeld'

'Ik was op weg van een werkvergadering naar de stad. Onderweg heb ik blijkbaar iemand aangereden, maar dat heb ik niet gevoeld.' Dat laat ex-schepen Resul Tampaz weten bij monde van zijn advocaat Hendrik Vermeire.

Lees verder

Acht jaar gevangenisstraf voor arts die kleindochter van 5 maanden verkrachtte

Het hof van beroep van Luik heeft dinsdag de gevangenisstraf van 8 jaar bevestigd voor een 61-jarige arts uit Borgworm. De man werd schuldig bevonden aan de verkrachting van een baby van 5 maanden, zijn kleindochter.

Lees verder

Finnair uitgeroepen tot veiligste luchtvaartmaatschappij

De Finse luchtvaartmaatschappij Finnair was het voorbije jaar de veiligste ter wereld. Emirates, dat het jaar daarvoor de titel van veiligste luchtvaartmaatschappij behaalde, staat op plaats vier.

Lees verder

'Laat ouders punten geven aan de school als ze moeten kamperen bij de inschrijvingen'
Het nieuwe inschrijvingsdecreet in Brussel is recent in de koelkast beland. Daardoor lijkt het er op dat er straks weer kamperende ouders opduiken aan de schoolpoort om hun kroost in te schrijven. Kamagurka heeft een oplossing.
Lees verder

Muyters is kandidaat-voorzitter van Wereld Antidoping Agentschap
Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) heeft zijn kandidatuur ingediend om voorzitter te worden van het World Anti-Doping Agency (Wada).
Lees verder