Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 9 januari 2019

Onderzoek naar vluchtmisdrijf van Gentse ex-schepen

Onderzoek naar vluchtmisdrijf van Gentse ex-schepen
Het parket van Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart tegen gewezen Gents schepen van Welzijn Resul Tapmaz (sp.a) voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Op 21 december reed hij een fietser aan op de Burggravenlaan, waarna hij wegreed.
Lees verder

Molenbeek dient klacht in tegen relschoppers oudejaar
De gemeente Molenbeek heeft beslist een klacht in te dienen tegen de oproerkraaiers die tijdens de jaarwisseling winkels plunderden en brandweerlui aanvielen.
Lees verder

Tips voor een onvermoeid 2019: "Dagdroom wat meer, ga in het bos wandelen met je partner, stop met jezelf dingen op te leggen"
We zitten voortdurend online, werken te hard en we verliezen onszelf in ons gezin. Het gevolg is dat we met zijn allen moe zijn. Hondsmoe. Publicist Léonard Anthony gaat in zijn boek Moe op zoek naar oplossingen. Begin met siësta's, lees zijn antivermoeidheidtips, haal de Kamasutra uit het nachtkastje en maak van 2019 een jaar zonder wallen.
Lees verder

Vlaming laat de zonneboiler steeds meer links liggen
In Vlaanderen zijn vorig jaar 3.800 zonneboilers geïnstalleerd, zowat 16.000 minder dan vijf jaar eerder. Dat meldt VRT NWS vandaag op basis van cijfers van het Vlaams Energieagentschap. De sector wijt de dalende interesse voor zonneboilers aan het gebrek aan promotie door de overheid.
Lees verder

Bach moet de handelaars uit de Gentse Sint-Annakerk verdrijven
De beslissing van het Gentse stadsbestuur om van de Sint-Annakerk een hippe marktplaats te maken, zint heel wat inwoners niet. Naast de klassieke petitie tekent nu ook violist Mikhail Bezverkhny elke middag een virtuoos verzet aan. "Geef dit gebouw aan de kunst. De akoestiek is vele malen beter dan in de gemiddelde concertzaal."
Lees verder

Autopsieverslagen slachtoffers aanslagen 22 maart gestolen uit Brussels parketgebouw
De autopsieverslagen van de slachtoffers van de aanslagen op 22 maart zijn gestolen uit het Brusselse parketgebouw. Dat meldt VTM Nieuws en bevestigt het Brussels parket.
Lees verder

Zijn de kamperende ouders voor de schoolpoort terug? "Men had dit eerder moeten zien aankomen"
Schooldirecties krabben zich in de haren nu blijkt dat het Vlaamse inschrijvingssysteem niet voor dit jaar zal zijn. Een belangenconflict van de Franstalige Gemeenschap in Brussel heeft het dossier tot stilstand gebracht. "Het stond in de sterren geschreven dat dit voor problemen zou zorgen."
Lees verder

Met Belgisch paspoort kan je zonder visum 184 landen binnen
Wie een Belgisch paspoort op zak heeft, raakt zonder visum binnen in 184 landen. Onze reispas behoort daarmee met een zevende plaats bij de beste van de wereld, al stonden we wel nog nooit zo laag in het klassement. Dat blijkt uit de 'Henley Passport Index' van het consultancybedrijf Henley & Partners.
Lees verder

Uw postbode is straks ook uw weerman: postwagens sturen dit jaar lokale weerdata door naar KMI
Bpost begint nog dit jaar een proefproject waarbij dertig postwagens automatisch weerdata zullen doorsturen naar het KMI. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Op die manier kan het KMI een zo nauwkeurig mogelijk weerbericht maken.
Lees verder

Hoe de lagere middenklasse alsmaar fragieler wordt: herverdeling helpt niet meer
De lagere middenklasse wordt steeds kwetsbaarder. Dat blijkt uit een onderzoek over de evolutie van de armoede en ongelijkheid in België. Alleenstaanden of mensen met een slechtbetaalde job vinden steeds moeilijker aansluiting.
Lees verder

Schietclubs in het vizier: "Opletten voor wapentoerisme"
Oefenen criminelen en terroristen hun schietkunsten op Vlaamse schietstanden? Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) vraagt verhoogde waakzaamheid. Aanleiding zijn berichten over clubs die te laks zouden omspringen met de regels.
Lees verder

Toekomstplan voor het spoor is op sterven na dood: treinreizigers blijven in de kou
Flexibele ticketprijzen, stiptere treinen en een halte voor de Eurostar in Antwerpen. De treinreiziger moet er niet te veel op rekenen. Het langverwachte beheerscontract van de NMBS komt er allicht niet meer voor de verkiezingen.
Lees verder

"Boekjes in plaats van Ketnet": hoe gaan ouders met de schermtijd van hun kinderen om?
Er is weinig bewijs dat schermtijd funest is voor kinderbreinen. Dat wijst een nieuwe studie uit. Maar toch nemen veel ouders maatregelen om ervoor te zorgen dat hun kinderen niet alléén aan tv, smartphone of tablet gekluisterd zitten.
Lees verder

Slachtoffer van tienerpooier getuigt: "Eén keer wilde ik niet meewerken. Hij stak mijn haar in brand"
Wat rapper Soufiane denkt, moet hij zelf weten. Maar dat hij een song maakt om een veroordeelde tienerpooier te steunen? Dat pikt Caroline (19), jarenlang zelf gevangen in de prostitutie, niet.
Lees verder

Wolken en opklaringen wisselen mekaar af, sneeuw in de Ardennen
Vandaag is het wisselend bewolkt met buien. In Hoog-België valt er sneeuw. In de loop van de namiddag wordt het droger met breder wordende opklaringen. Dat meldt het KMI. 
Lees verder

Meer dan uur aanschuiven na ongeval op viaduct van Vilvoorde
Op de Brusselse binnenring is het deze ochtend meer dan een uur aanschuiven na een ongeval ter hoogte van het viaduct van Vilvoorde. Er is stilstaand verkeer van Groot-Bijgaarden tot Vilvoorde. 
Lees verder

"Ik ken geen slechtere student dan ikzelf"
Ruim 240.000 Vlaamse studenten zijn op dit moment naarstig aan het blokken, of aan het uitstellen. Twee weken lang peilt De Morgen naar de gemoedstoestand bij de blokkers. Vandaag: Emma Van Der Sypt (20), student sociaal werk aan de Arteveldehogeschool
Lees verder

Man aangehouden in Brussel voor betrokkenheid bij wapenlevering aanslagen Parijs
Een zekere Mohamed E. is net voor Kerstmis opgepakt in Brussel in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs in 2015, zo schrijven La Libre en la Dernière Heure vandaag. 
Lees verder

Teruggekeerde Syriëstrijder verdacht van diefstal autopsierapporten terreurdoden
De man die de autopsierapporten van slachtoffers van de terreuraanslagen in ons land van 22 maart 2016 gestolen zou hebben, is een teruggekeerde Syrië-strijder. Dat heeft Belga uit goede bron vernomen.
Lees verder

Steeds minder studenten willen leraar worden
Steeds minder studenten beginnen aan de opleiding tot leerkracht. Bij de toekomstige kleuterleiders en leraren lager onderwijs is er zelfs een daling van 20% in twee jaar tijd.
Lees verder