Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 2 januari 2019

Nieuwe jaar wordt ingezet met kans op wat regen

Nieuwe jaar wordt ingezet met kans op wat regen
Het jaar 2019 begint op weergebied op dezelfde manier als 2018 werd beëindigd: wisselvallig en met af en toe wat gedruppel. Ook de komende dagen blijft het wisselvallig, zo meldt het KMI.
Lees verder

Responsible Young Drivers brengen minder feestvierders naar huis: "Een goed teken"
De Responsible Young Drivers (RYD) hebben tijdens de nieuwjaarsnacht ongeveer 180 mensen veilig naar huis gebracht in Vlaanderen. Dat zijn er minder dan andere jaren, maar dat is volgens directeur Johan Chiers net een goed teken.
Lees verder

Rumoerige feestnacht in Brussel: jongeman doodgestoken, brandweerwagen vernield, apotheek geplunderd,...
In Brussel is oudejaarsnacht niet zonder problemen verlopen. In Molenbeek vernielden "feestvierders" een brandweerwagen, werden de hulpdiensten bekogeld met vuurwerk en stenen en werd een apotheek geplunderd. In Schaarbeek werd een jongeman doodgestoken tijdens een confrontatie tussen twee groepen.
Lees verder

Evenaring van het record: gemiddelde temperatuur in 2018 bedroeg 11,9 graden
De gemiddelde temperatuur in 2018 bedroeg 11,9 graden in Ukkel, een evenaring van het record van 2014. Dat meldt het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) dinsdag.
Lees verder

Vader (39) van twee kinderen komt om het leven na vechtpartij
Een 39-jarige man is dinsdagochtend om het leven gekomen in het Limburgse Bocholt. De vader van twee kinderen raakte in een tent aan een café verwikkeld in een banale ruzie die uitmondde in een schermutseling. Hij kwam met zijn hoofd zwaar ten val en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis...
Lees verder

'Emmy's honden- en kattenhotel' gaat in vlammen op: zeven dieren overleven brand niet
'Emmy's honden- en kattenhotel' in Rillaar (Aarschot) is dinsdag rond 6.30 uur uitgebrand. Zeven katten overleefden de brand niet, de aanwezige honden bleven ongedeerd.
Lees verder

Nieuwe jaar start met vier werkende kernreactoren
Op 1 januari draaien zoals aangekondigd zowel kernreactoren Doel 4 als Tihange 3 opnieuw. Dat is te lezen op de "Transparency"-website van Engie. Doel 4 draaide kort na middernacht op volle capaciteit. Tihange 3 werd volgens de woordvoerder van de kerncentrale, Serge Dauby, rond 2 uur 's nachts...
Lees verder

Nieuwjaarsreceptie in Ninove geannuleerd 'uit veiligheidsoverwegingen'
De traditionele nieuwjaarsreceptie van stad Ninove die normaal gezien komende zondag had moeten plaatsvinden, zal niet doorgaan. Dat gebeurt op vraag van de politie.
Lees verder

Dronken autobestuurster pleegt vluchtmisdrijf nadat ze vier voertuigen ramt in Temse
In het Oost-Vlaamse Temse heeft een 37-jarige vrouw dinsdagmorgen vier geparkeerde voertuigen en een verkeersbord aangereden en daarna vluchtmisdrijf gepleegd. Dat meldt de lokale politiezone Kruibeke/Temse. De vrouw was onder invloed van alcohol.
Lees verder

Nieuwjaarsreceptie afgelast, stadhuis en winkels vroeger dicht: Ninove lijkt belegerde stad uit vrees voor rellen
De Oost-Vlaamse stad Ninove lijkt wel belegerd deze week. De nieuwjaarsreceptie van komende zondag is afgelast uit vrees voor incidenten, en morgen moeten het stadhuis en een winkelcentrum vroeger dicht voor de "mars voor democratie". Wie in het centrum woont, mag zelfs 's avonds het glas niet...
Lees verder

Studie maakt noodzaak van hervorming duidelijk: kleine politiezones in Antwerpen "niet levensvatbaar"
De politiezones in Vlaanderen zijn te klein. Om goed te zijn zouden de meeste van de zowat honderd bestaande politiezones moeten fuseren met aangrenzende zones. Dat blijkt uit een nog door voormalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) gevraagd onderzoek.
Lees verder

N-VA versterkt greep op onderwijs
In vier van de vijf nieuwe provinciebesturen valt onderwijs voortaan onder de bevoegdheid van N-VA. En dat is geen toeval, zegt de partij. "De provinciale scholen sluiten het best aan bij de visie van N-VA op onderwijs", aldus gedeputeerde Luk Lemmens.
Lees verder

Comité I waarschuwt voor manipulatie tijdens verkiezingen van 26 mei: "Willen geen toestanden zoals in VS"
Serge Lipszyc, voorzitter van het Comité I dat de inlichtingendiensten controleert, waarschuwt in een gesprek met de kranten van Sudpresse voor buitenlandse inmenging tijdens de verkiezingen van 26 mei en voor "fake news". De vraag daarbij is hoe de Belgische inlichtingendiensten deze uitdagingen...
Lees verder

Familie van verdwenen ligfietser doet één jaar later nog eens oproep naar getuigen
Wim Van Rentergem (50) uit Lokeren verdween een jaar geleden tijdens een tochtje met zijn ligfiets. Vandaag doet zijn familie een nieuwe oproep naar getuigen. "Het ontbreekt ons nog steeds aan elk spoor", zegt zijn schoonbroer.
Lees verder

Vader (39) sterft tijdens ruzie over voetbal op café: "We zijn hier kapot van"
In het Limburgse Bocholt is op nieuwjaarsochtend de 39-jarige spoedverpleegkundige Tom Schouteden om het leven gekomen bij een banale caféruzie. De vader van twee kinderen viel op zijn hoofd in een aangrenzend tentje van café 'Biej Jèntje' in Kaulille. Volgens een getuige werd het slachtoffer naar...
Lees verder

Hallucinante beelden van plundering apotheek in Molenbeek door relschoppers: "Medicijnen! Medicijnen!"
Wat een feestnacht had moeten zijn, is in de Brusselse gemeente Molenbeek een nachtmerrie geworden. Er braken rellen uit tijdens de oudejaarsnacht en de relschoppers richtten massaal vernielingen aan. Op videobeelden die werden bezorgd aan onze redactie is te zien hoe ze een apotheek binnendringen,...
Lees verder

Brief met verdacht poeder aangekomen in Leuvens gerechtsgebouw
In het Leuvense gerechtsgebouw is woensdagochtend een enveloppe met verdacht poeder aangekomen. Dat melden de lokale politie en de brandweer.
Lees verder

DISCUSSIE. Wie was voor jou de figuur van 2018?
Met de jaaroverzichten nog vers in het geheugen, nemen we afscheid van nieuwsjaar 2018. Een jaar met internationale spanningen, terwijl in eigen land politieke geschiedenis werd geschreven. Wie was voor jou, nationaal of internationaal, dé figuur die het jaar domineerde? In positief opzicht omdat...
Lees verder

Daar is de eerste sneeuw van 2019: tapijtje in Ardennen
De kans bestaat dat de Ardennen in de komende uren bedekt worden onder een sneeuwlaagje van een paar centimeter, zo meldt het KMI. Komende nacht zal de temperatuur er schommelen tussen -3 en 0 graden. Ten noorden van Samber en Maas gaat het kwik niet onder nul.
Lees verder

Olivia en Arthur waren de populairste voornamen in 2018
Twee nieuwe namen stonden in 2018 helemaal bovenaan de lijst van populairste voornamen die aan pasgeborenen werden gegeven in Vlaanderen. Olivia bij de meisjes en Arthur bij de jongens bleken de vaakst gekozen namen, zo blijkt uit gegevens van Kind en Gezin.
Lees verder