Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 8 januari 2019

Net als Steven op zoek naar de job van je leven?

Net als Steven op zoek naar de job van je leven?
Lees verder

Ingenieurs moeten nu ook oplossingen bedenken voor milieu- en gezondheidskwesties
Dat ingenieurs enkel grote bouw- en infrastructuurwerken in goede banen leiden, is een grove vereenvoudiging. Dit zijn vijf uitdagingen die vragen om de inzet van ingenieurs. Ze tonen aan hoe divers hun jobinhoud wel kan zijn.
Lees verder

Vijf goede financiƫle voornemens voor het nieuwe jaar
Januari is traditioneel de maand van de goede voornemens. Behalve de gezondheid verbeteren door gezonder te eten en meer te bewegen, plannen veel Belgen ook om meer te sparen. We zochten nog enkele andere manieren om in 2019 wat financieel gezonder te worden. 
Lees verder

NSZ: "Elke week verdwijnen drie krantenwinkels"
In tien jaar tijd is het aantal krantenwinkels in ons land gedaald met een kwart. Tussen 2016 en 2017 verdwenen er wekelijks gemiddeld bijna drie. Dat blijkt uit onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) op basis van gegevens van de federale overheidsdienst Economie.
Lees verder

Hyperinflatie in Iran: Teheran wil vier nullen schrappen van biljet (van 1 miljoen naar 100 rial dus)
De Iraanse munt rial heeft zoveel aan waarde verloren dat de centrale bank haar bankbiljetten wil ontdoen van 'vier nullen'. Gaat de ingreep door, dan wordt het rekenen een stuk makkelijker voor de Iraniƫrs. Boodschappen kosten dan bijvoorbeeld nog maar 100 rial in plaats van 1 miljoen.
Lees verder

Microsoft stapt in de wereld van supermarkten
Na Amazon zet ook Microsoft de eerste stappen in de supermarktwereld. Het softwarebedrijf heeft twee testwinkels opgezet, samen met Kroger, een van de grootste Amerikaanse supermarktketens. 
Lees verder